Fem danskere stryger videre til semifinalerne i Vejle

Der var forrygende dansk spil på tennisbanerne i Vejle fredag. Fem danskere spillede fantastiske kampe og kan nu se frem imod semifinalerne, der spilles lørdag. Også i semifinalerne i doublerne var der stor dansk succes.

Hannah Viller Møller har leveret flotte præstationer i både single og double i Vejle.

Der var danskere, så langt øjet rakte fredag morgen på anlægget i Vejle Tennis Klub. Intet mindre end tre danske Davis Cup-spillere stod nemlig side om side, da kvartfinalerne ved 15.000-turneringen i Vejle blev skudt i gang.

Christian Sigsgaard var den første til at blive færdig med sin kamp. Han stod over for kvalifikanten Maxence Rivet fra Frankrig, der dagen forinden havde slået den tredjeseede ud af turneringen. Men heldet og evnerne slap dog op, da han mødte muren i form af Sigsgaard. Den danske Gentoftespiller snuppede uden problemer semifinalepladsen i to sæt.

Og der er et rent dansk semifinaleopgør i vente hos herrerne. For Elmer Møller, der er seedet 2 i turneringen, levede op til sin favoritværdighed, da han mødte tyskeren Lewie Lane. De to spillere kender hinanden godt, Lane har flere gange fungeret som Hørsholm Rungsteds 1. single i Elitedivisionen. Tyskeren fik presset KB’eren flere gange, men Møller holdt hovedet koldt og lukkede kampen med cifrene 6-4, 7-5. I semifinalen venter landsholdskollegaen Sigsgaard.

I lørdagens anden semifinale skal August Holmgren møde Alec Deckers. I kvartfinalen stod danskeren overfor Luigi Sorrentino fra Italien, men Holmgren, der er seedet 1 i turneringen, blev aldrig rigtig presset, og semifinalepladsen var ikke på noget tidspunkt i fare.

”Det er fedt, Jeg synes, at jeg var mentalt stærk i dag. Jeg servede ikke så godt som, jeg plejer. Men jeg formåede alligevel at være god i de afgørende øjeblikke. Det bliver en fed udfordring at spille mod Deckers. Det er den første modstander i den her turnering, som slår lige så hårdt – hvis ikke hårdere – end jeg gør. Så det bliver en anden form for kamp, som jeg ser frem til,” sagde August Holmgren efter sin kamp.

(Artiklen fortsætter under billedet)

August Holmgren har spillet forrygende ved ITF-turneringen i Vejle og er nu klar til semifinalen.

Den kommende modstander, Deckers, havde – endnu – en god dag på kontoret. Hollænderen nåede til kvartfinalen i en ATP Challenger i hollandske Amersfoort i sidste uge, har også været rigtig godt kørende i turneringen i Vejle. Det fik Johannes Ingildsen at mærke, der led dagens eneste danske nederlag i kvartfinalerne. Ingildsen var med det meste af første sæt, der dog gik til hollænderen. I andet sæt skruede Deckers yderligere op for niveauet, og det var som om, at luften gik ud af ballonen for danskeren, der ikke vandt et eneste parti i sættet.

Damedominans

Hos damerne havde KB’s Rebecca Munk Mortensen og Gentoftes Hannah Viller Møller spillet sig i hver sin kvartfinale. Mortensen mødte italieneren Jessica Bertoldo. Starten var skidt for den danske Billie Jean King Cup-spiller. Serven drillede og hun blev brudt efter at have lavet tre dobbeltfejl i sit første serveparti. Sættet blev afgjort i en tiebreak, som Bertoldo vandt. Forskrækkelsen over den dårlige start blev dog rystet af, og KB’eren bragde ud i andet sæt, hvor hun tog de tre første partier i træk. Derfra var der kun én vej, og Mortensen vandt overbevisende andet og tredje sæt. I semifinalen møder hun Nicole Rivkin fra Tyskland.

Hannah Viller Møller står i lørdagens anden semifinale, efter hun leverede en flot præstation mod Jantje Tilbuerger fra Tyskland, som aldrig rigtig blev lukket ind i kvartfinalen. Lørdag møder Gentoftespilleren finske Laura Hietaranta.

Dansk doublesucces

Viller Møller og Mortensen stod ikke kun for to vellykkede kvartfinaler, de spillede sig nemlig også i finalen i damedouble sammen. Fredag betød semifinaler i herre- og damedouble. Ville Møller/Mortensen stod de overfor Johanne Svendsen og hendes belgiske makker, Hanne Vandewinkel, i semifinalen. Svendsen/Vandewinkel var seedet 3, men det var den danske doublekonstellation, der dominerede på gruset.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hannah Viller Møller og Rebecca Munk Mortensen får travlt lørdag, hvor de begge skal spille semifinale i damesingle og damedoublefinale.

Successen gjorde sig også gældende hos herrerne. I finalen i herredoublen er tre ud af fire spillere nemlig indehaver af det rødbedefarvede pas. Carl Emil Overbeck og Oskar Brostrøm gjorde god figur, da de uden megen slinger i valsen sendte et argentisk/fransk par ud af herredoubleturneringen. Carl Emil Overbeck har aldrig tabt en doublekamp ved ITF-tuneringen i Vejle, hvor han har vundet herredoublen de to foregående år med Benjamin Hannestad.

Om dét bliver lavet om, bliver afgjort lørdag, hvor Overbeck/Poulsen møder det førsteseede par, Johannes Ingildsen og hans svenske makker, Simon Freund i finalen. Det dansk/svenske makkerpar slog italienerne Leonardo Rossi og Luigi Sorrentino, der var seedet 3, ud af turneringen.

Lørdag skal der spilles semifinale i singlerækkerne, samt finaler i doublerækkerne. Dagens første kampe er sat til at gå i gang klokken 10. Kampene fra tv-banen vil blive transmitteret direkte på SPORT LIVE.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag d. 23. juli og 8 dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på Sport Live

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. Fra den 28.-30. juli (kvartfinaler, semifinaler og finaler) kan du se tennis fra Vejle i dit fjernsyn, når SPORT LIVE sender direkte anlægget.

Få SPORT LIVE her.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering

Billeder fra turneringen

Du kan finde billeder fra turneringen via dette link.