Rebecca Munk Mortensen og Elmer Møller i finalen i Vejle

Der er dansk deltagelse i både dame- og herrefinalen ved ITF World Tennis Tour i Vejle. Lørdag lykkedes det nemlig for Rebecca Munk Mortensen og Elmer Møller at vinde deres semifinaler. Johannes Ingildsen vandt herrernes doubleturnering med sin svenske makker.

Rebecca Munk Mortensen spillede sig lørdag i damefinalen, hvor hun skal møde Laura Hietaranta fra Finland. Finalen bliver vist på SPORT LIVE.

Danskerne har brillieret ved 15.000 dollars-turneringen i Vejle. Derfor var der dansk deltagelse ved alle fire semifinaler lørdag, hvor Rebecca Munk Mortensen, Hannah Viller Møller, Elmer Møller, Christian Sigsgaard og August Holmgren skulle i aktion.

Klokken 10.00 blev damernes semifinaler servet i gang. På bane 1 stod sidste års finalist, Hannah Viller Møller, som skulle forsøge at spille sig i endnu en finale på gruset i Vejle, mens Danmarks bedste junior, Rebecca Munk Mortensen, havde indtaget banen ved siden.

Rebecca Munk Mortensen vandt sidste år en $15.000-turnering på KB, hvor hun også til daglig slår sine folder. Lørdag rykkede hun ét skridt tættere på at lave en tilsvarende præstation i Vejle, da hun som den første dansker spillede sig videre til finalen.

”Det føles godt. Jeg er rigtig tilfreds med den kamp, jeg spillede. Jeg lavede nogle aftaler med mig selv fra i går af, som jeg synes, jeg fik overholdt rigtig godt. Jeg blev ved med at kæmpe, tro og spille mit spil og ikke panikke på trods af, at hun kom godt fra start i andet sæt og var tæt på at tabe sættet,” sagde Rebecca Munk Mortensen efter sin kamp.

Mortensen, der er en del af det danske Billie Jean King Cup-hold, kom bedst fra start i opgøret mod tyske Nicole Rivkin og tog første sæt uden de store problemer. Stik modsat var det dog i andet sæt, hvor intet synes at fungerer for danskeren, der kom bagud 2-5. Herfra handlede det om at få ro på nerverne. Det kom der. I et imponerende comeback lykkedes det KB’eren at bringe sig op på 5-5 og vinde kampen i tiebreak.

”Jeg blev ved med at holde fast og fandt mig i, at hun også godt måtte spille godt. Så hvis jeg bare hang i, skulle det nok gå. Jeg forberedte mig på, at det nok ville blive en tresætskamp, og at jeg gerne ville komme godt fra start i afgørende sæt. Så jeg nulstillede, og jeg tror, at jeg fandt roen, og det hjalp mig til at kunne lave mit comeback.

Desværre blev det ikke til en ren dansk damefinale, som det var tilfældet året før. Hannah Viller Møller stod overfor Laura Hietaranta fra Finland i sin semifinale, men der var ikke meget at stille op for den danske Gentoftespiller. Finnen var mødt yderst veloplagt op til kampen og spillede næsten fejlfrit. Det lykkedes ikke Viller Møller at vinde et eneste parti i kampen, og dermed stod det klart, at finaleopgøret kommer til at stå mellem Mortensen og Hietaranta. Og den kamp ser danskeren frem til.

”Jeg kender godt min modstander. Hun er et år ældre end mig, så vi har spillet nogle af de samme turneringer. Hun er også fra Skandinavien, og derfor støder man tit på hinanden. Så jeg ser frem til en rigtig god kamp mod en rigtig dygtig spiller. Jeg skal spille rigtig godt, hvis jeg gerne vil vinde, men det, tror jeg bestemt også godt, jeg kan, hvis jeg holder de gode takter,” sagde Rebecca Munk Mortensen.

Elmer i herrefinalen

Hos herrerne var der garanteret dansk succes. Elmer Møller og Christian Sigsgaard stod nemlig overfor hinanden i et såkaldt danskeropgør, mens August Holmgren skulle møde den hårdtslående hollænder Alec Deckers.

Den første semifinale hos herrerne blev afgjort mellem de to danske Davis Cup-spillere. Og der var aldrig rigtig tvivl om, hvem der ville løbe med sejren i kampen om finalepladsen mellem de to landsholdsspillere. KB’eren vandt i to sæt og er nu klar til finalen i Vejle.

”Det var en god kamp, hvor jeg fik gjort de ting, jeg gerne ville og de ting, jeg havde snakket med min træner om inden. Overordnet synes jeg, at det var en god kamp. Det er altid lidt anderledes at spille mod en dansker, og særligt en man kender så godt, især i internationale turneringer. Hvis man spiller DM, er man mere forberedt på det. Så jeg synes altid, det er lidt specielt i internationale turneringer. Men vi var begge nået til semifinalen, så det var bare et fedt udgangspunkt for os begge,” forklarede Elmer Møller efter sin sejr.

August ude

I dagens anden semifinale hos herrerne stod den førsteseedede overfor den fjerdeseedede i turneringen. Den danske Davis Cup-spiller August Holmgren bød Deckers op til dans. Hollænderen har vist et skræmmende niveau gennem hele ugen, hvor han har slået blandt andre Valdemar Pape og Johannes Ingildsen ud af turneringen på sin vej til semifinalen. Og lørdag gik det så ud over August Holmgren, der er seedet 1.

Trods mange gode aktioner – der indebar to missede sætbolde i andet sæt – var det ikke nok til at stoppe hollænderen, der er søn af den tidligere professionelle tennisspiller fra Holland, Richard Krajicek. Første sæt gik til Deckers, der også kom bedst fra start i andet sæt. Men Holmgren havde ikke planer om at lade hollænderen få sejren uden kamp. Semifinalen blev afgjort i andet sæts tiebreak, hvor Deckers viste sig stærkest. Dermed bliver det det hollandske servees, der står overfor Elmer Møller i finalen.

”Jeg kender ham ikke specielt godt. Men jeg har set ham spille lidt den her uge. Han server godt og spiller offensivt, så en farlig spiller, vil jeg sige,” sagde Elmer Møller om sin modstander.

Søndag spilles finalen hos både herrerne og damerne i singlerækkerne. Dagens første kamp er sat til at gå i gang klokken 10. Finalerne vil blive transmitteret direkte på SPORT LIVE.

Dansk/svensk doublesejr

I finalen i herredouble havde tre ud af fire spillere dansk pas. Den danske doublekonstellation Carl Emil Overbeck og Oskar Brostrøm stod overfor det førsteseedede par, Johannes Ingildsen og hans svenske makker Simon Freund.

Det dansk/svenske makkerpar havde vist høj klasse, da de dagen forinden havde slået italienerne Leonardo Rossi og Luigi Sorrentino, der var seedet 3, ud af turneringen i to sæt. Carl Emil Overbeck var derimod ubesejret i herredouble ved ITF-turneringen i Vejle inden lørdagens finale. Den statistik blev der dog lavet om på lørdag, hvor det topseedede par viste flot niveau og tog sejren over Overbeck/Poulsen.

Det lykkedes heller ikke at tage sejren for den rene danske doublekonstellation i damedouble-finalen. Rebecca Munk Mortensen og Hannah Viller Møller var oppe mod det ukrainske par Daria Yesypchuk og Anastasiya Konstantinovna Soboleva. Trods en solid dansk indsats vandt det ukrainske par i to sæt.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag d. 23. juli og 8 dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på Sport Live

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. Fra den 28.-30. juli (kvartfinaler, semifinaler og finaler) kan du se tennis fra Vejle i dit fjernsyn, når SPORT LIVE sender direkte fra anlægget.

Få SPORT LIVE her.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering

Billeder fra turneringen

Du kan finde billeder fra turneringen via dette link.