Fantastisk dag i Vejle – seks danskere i kvartfinalerne

Alle kampe med dansk deltagelse endte i dansk jubel i 2. runde af $15.000-turneringen i Vejle. Fredag venter der en dansk kvartfinalefest.

Elmer Møller sikrede sig en plads i kvartfinalerne, da han vandt over svenske Sebastian Eriksson i tre sæt.

Da klokken slog 10 havde fire danskere stillet sig klar på gruset. Og den første kamp, der blev afgjort, var et danskeropgør mellem Billie Jean King Cup-spillerne samt klubkammeraterne fra KB Rebecca Munk Mortensen og Sarafina O. Hansen. Dermed stod det også klart, at minimum én dansker ikke ville komme videre til kvartfinalerne.

Sidstnævnte havde dog det meste af kampen store problemer med at få sin serv til at fungere, hvilket resulterede i en stribe dobbeltfejl. Mortensen udnyttede sine muligheder og vandt sikkert i to sæt. Dermed var den første danske kvartfinaleplads sikret.

”Det er rigtig fedt. Jeg skal til at lave overgangen til seniortennis. Jeg har mit sidste år som junior nu og har kun en enkelt turnering tilbage, så at kunne spille sig videre i turneringen og spille om slutpladserne i sådan en turnering her, hvor der også er lidt flere point på spil nu end i de første runder, giver mig god ro i maven. Jeg føler, at jeg har spillet mig godt ind i turneringen, hvor jeg har mødt to meget forskellige modstandere. Så jeg er klar til, hvad der venter i kvartfinalen,” sagde Rebecca Munk Mortensen efter kampen, som står til at møde Jessica Bertoldo i kvartfinalen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Godt en time tog det Rebecca Munk Mortensen at spille sig i kvartfinalen i Vejle.

På banen ved siden af stod endnu en KB’er. Johannes Ingildsen havde dagen forinden sendt sidste års nummer et på juniorranglisten, Gilles Bailly, ud af turneringen. I dagens opgør skulle han forsøge at sende Andrea Gola fra Italien samme vej. Efter et flot første sæt, blev starten af andet sæt mere udfordrende for danskeren. Men Ingildsen holdt hovedet koldt og hev sejren hjem.

Hannah Viller Møller var sidste danske spiller på gruset fra morgenstunden. Modstanderen var dog ikke hvem som helst. Yaroslav Bartashevich fra Frankrig, der for en uge siden slog Rebecca Munk Mortensen ud i kvartfinalen ved U18-EM i Klosters, havde højst overraskende sendt den førsteseedede belgier ud af turneringen i Vejle dagen før. Det kuede dog ikke den danske Gentofte-spiller, der returnerede alt, hvad franskmanden sendte imod hende. Efter et vundet første sæt, kom Viller Møller skidt fra start i andet sæt. Nede 0-3 i sættet lykkedes det dog danskeren at vende spillet og vinde andet sæt.

Dagens eneste danske kamp i tre sæt stod Davis Cup-spilleren Elmer Møller for. KB’eren, der er seedet 2 i turneringen hos herrerne, levede op til favoritværdigheden og tog uden de store problemer første sæt mod svenske Sebastian Eriksson. Eriksson, der havde sendt Oskar Brostrøm ud af herrernes singleturnering, bed dog fra sig i andet sæt, og det lykkedes den unge svensker at trække kampen ud i et afgørende sæt. Derfra kunne han dog ikke gøre meget, og der stod Elmer på det meste i tredje sæt.

Med fire danskere videre ud af fire mulige kampe, var det tid til de to sidste kampe med dansk islæt. Og de sidste to danskere, der skulle kæmpe om en plads i kvartfinalen havde flere ting tilfælles – begge Gentofte-spillere og begge en del af Davis Cup-truppen. Christian Sigsgaard skulle møde Georgii Kravchenko fra Ukraine, mens August Holmgren skulle forsøge at slå tyske Paul Woerner. Der var heller ikke meget slinger i valsen for hverken Sigsgaard eller Holmgren, der begge kunne tilslutte sig den danske kvartfinalefest.

Dansk doublesucces

I doublerne hos både herrerne og damerne var torsdag lig med kvartfinaledag. Og det blev til succes i fire af de syv doubler, hvor der var dansk deltagelse.

Den danske herrekonstellation Carl Emil Overbeck/Oskar Brostrøm Poulsen var oppe i mod finske Patrick Kaukovalta/Eero Vasa. Carl Emil Overbeck har aldrig tabt en doublekamp ved ITF-tuneringen i Vejle, hvor han har vundet herrerdoublen de to foregående år med Benjamin Hannestad. Og selvom doublemakkeren er ny, var der stadig succes på banen. Det danske makkerpar var som de første videre til semifinalerne hus herrerne.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Oskar Brostrøm og Carl Emil Overbeck er klar til semifinalen i herredoublerækken.

Det førsteseedede doublepar hos herrerne, der består af Johannes Ingildsen og svenske Simon Freund, klarede sig videre uden problemer, da de vandt over Ivan Denisov og Andrea Gola i to sæt.

Også Hannah Viller Møller og Rebecca Munk Mortensen, der begge havde spillet sig videre til kvartfinalen i damernes singlerække tidligere på dagen, havde held i doublen. Det tog de danske damer tre sæt at spille sig i semifinalen. Der står også semifinale på programmet for Johanne Svendsen, der sammen med sin belgiske makker, Hanne Vandewinkel, vandt over et fransk/russisk makkerpar.

Desværre blev modstanderne for svære for Valdemar Frederik Pape og Gustav Theilgaard, der mødte italienske par Leonardo Rossi/Luigi Sorrentino, der er seedet 3. Dermed et exit til det danske par. Det samme gjorde sig gældende for Emil Mikkelsen, der sammen med sin amerikanske makker Michael Wright, led et nederlag til et fransk/argentisk par.

Fredag skal der spilles kvartfinale i singlerækkerne, samt semifinaler i doublerækkerne. Dagens første kampe er sat til at gå i gang klokken 1o.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag d. 23. juli og 8 dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på Sport Live

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. Fra den 28.-30. juli (kvartfinaler, semifinaler og finaler) kan du se tennis fra Vejle i dit fjernsyn, når SPORT LIVE sender direkte fra anlægget.

Få SPORT LIVE her.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering

Billeder fra turneringen

Du kan finde billeder fra turneringen via dette link.