Syv danskere klar til anden runde

Der var masser at juble af for de danske spillere på andendagen af 1. runde ved ITF World Tennis Tour i Vejle. Efter en sejr dagen forinden  blev det til yderligere seks sejre onsdag, der betyder videre deltagelse i turneringen samt point til verdensranglisterne.

August Holmgren, der er seedet 1 i turneringen, sikrede sig onsdag en billet til 2. runde

13 danskere skulle på gruset onsdag morgen, men det stod dog klart, at kun 10 danskere ville have muligheden for at spille sig videre til 2. runde, da der var tre rene danskeropgør på programmet.

Et af de opgør stod kvalifikaten Olivia Gram (Kolding) og sidste års finalist Hannah Viller Møller (Gentofte) for. De var blandt de tre danskere, der skulle på gruset, da de første bolde blev kastet op til serv onsdag. Det var en veloplagt Viller Møller, der uden de store problemer vandt i to sæt 6-2, 6-3.

”Jeg fokuserer på en kamp ad gangen og spiller mit spil. Det gik rigtig godt sidste år, og jeg vil gøre mit bedste for at spille lige så godt i år,” sagde Hannah Viller Møller efter sin sejr.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hannah Viller Møller stod sidste år i finalen i Vejle – det håber hun at kunne gøre igen i år.

Den sidste dansker stod på banen ved siden af de to damer. Det blev dog en kort affære for Henrik Korsgaard, der dagen før havde vundet lodtrækningen om en Lucky Loser-plads. Men efter et tabt første sæt gav danskeren hånden til sin tyske modstander Paul Woerner og trak sig fra kampen med en skade.

Dermed var det tid til, at dagens andet opgør med danskere på begge sider af nettet skulle finde sted. Klubkammeraterne fra KB Elmer Møller og Carl Emil Overbeck stod overfor hinanden. Første sæt blev en tæt affære, der skulle afgøres i en tiebreak, men Elmer Møller, der er seedet 2 i turneringen, fik bedre fat i sit spil og vandt kampen i to sæt.

August Holmgren og Philip Hjort stod for dagens sidste danskeropgør – nøjagtig som for lidt over en måned siden, hvor de to danskere mødte hinanden i første runde af $25.000-turneringen i Skovbakken. Dengang kunne August Holmgren, der er seedet 1 i ITF-turneringen i Vejle, trække sig sejrrigt ud af opgøret. Og sådan blev det igen onsdag. Holmgren vandt i to sæt 6-2, 6-3.

Tre landsholdsspillere videre

Christian Sigsgaard stod i sin første singlekamp ved ITF-turneringen i Vejle overfor finske Eero Vasa. Det var en skidt start af den danske Davis Cup-spiller, der var bagud 0-4, da et regnvejr tvang alle spillere i læ. Pausen var god for danskeren, der, da banerne blev spilbare igen, havde danskeren tydeligvis glemt alt om den dårlige start og bragede ud på banen.

En anden Davis Cup-spiller havde en særdeles god dag på kontoret. Johannes Ingildsen stod overfor sidste års nummer et på juniorranglisten, Gilles Bailly, fra Belgien. Men Ingildsen havde styr på den unge belgier og leverede en flot præstation, som sendte ham videre til 2. runde.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Johannes Ingildsen leverede en flot præstation, da han slog sidste års nummer et på juniorranglisten for drenge.

Sarafina O. Hansen mødte Magdalena Stoilkovska fra Makedonien i sin førsterundekamp. Det var langt fra en nem start for Billie Jean King Cup-spilleren, der hurtigt kom bagud, men efter en pause på grund af regnvejr, vendte danskeren tilbage med fornyet energi og vandt kampen 7-5, 6-4.

Svære modstandere

Sværere var det for Valdemar Pape, der dagen forinden havde vundet sin kvalifikationsfinale. I sin første runde i hovedturneringen stod han overfor hollandske Alec Deckers, der er seedet 4 i turneringen. Hollænderen spillede næsten fejlfrit og sikrede sig sejren sikkert.

Elena Jamshidi og Sara Børkop spillede ikke på samme bane, men deres kampe forløb nogenlunde ens. Et tæt første sæt, og et andet sæt hvor luften gik af ballonen. Mens Jamshidi stod overfor tyske Johanna Silva, havde Børkop en modstander i svenske Julita Saner. Begge tabte deres kampe med cifrene 5-7, 0-6.

Torsdag skal der spilles 2. runde, hvor syv danskere skal i aktion.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag d. 23. juli og 8 dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på Sport Live

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. Fra den 28.-30. juli (kvartfinaler, semifinaler og finaler) kan du se tennis fra Vejle i dit fjernsyn, når SPORT LIVE sender direkte fra anlægget.

Få SPORT LIVE her.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering

Billeder fra turneringen

Du kan finde billeder fra turneringen via dette link.