Rebecca Munk Mortensen videre til anden runde

Der var både de sidste kvalfinaler og 1. runde af hovedturneringen på programmet, da ITF World Tennis Tour i Vejle blev servet i gang tirsdag. Rebecca Munk Mortensen sikrede sig en billet videre i turneringen. I morgen afvikles resten af 1. runde.

Rebecca Munk Mortensen sikrede sig i flot stil en billet videre til 2. runde af hovedturneringen i Vejle

Tirsdag begyndte hovedturneringen ved $15.000-turneringen i Vejle. KB’eren Rebecca Munk Mortensen sikrede sig som den første dansker en billet videre til 2. runde.

Kvalfinaler med blandet succes

To kraftige regnskyl havde forsinket mandagens program. Derfor var det ikke alle kvalfinaler, der var blevet færdigspillet. Efter at have vundet første runde i kvalifikationen skulle Henrik Heise Korsgaard og Valdemar Pape spille deres kvalfinale tirsdag i forsøget på at sikre sig en af de eftertragtede billetter til hovedturneringen i Vejle.

B.93’eren Henrik Heise Korsgaard startede som lyn og torden, da han som den første dansker gik på banen tirsdag morgen. Hans svenske modstander, Oskar Jansson, fik ikke et ben til jorden i første sæt, som Korsgaard vandt 6-1. I andet sæt havde svenskeren dog fundet sit niveau. Korsgaard og Jansson fulgtes ad, før danskeren blev brudt til stillingen 6-4. Dermed skulle kampen om en plads i hovedturneringen afgøres i en matchtiebreak, der bliver spillet i stedet for tredje sæt i kvalifikationen. Marginalerne var ikke på danskerens side, som tabte. Det blev dog ikke et exit for Korsgaard ved ITF-turneringen i Vejle, da han senere på dagen vandt lodtrækningen om en Lucky Loser-plads og skal spille 1. runde onsdag.

Dagens anden kvalfinale med dansk deltagelse stod Valdemar Pape (HIK) for. Collegespilleren, der til dagligt slår sine folder på Harvard University, var mandag aften flyvende i sin kvalfinale mod Radovan Michalik og vandt sikkert 6-1 i første sæt. Regnvejret satte en stopper for at spille videre, og kampen skulle færdigspilles tirsdag. Heldigvis havde Pape ikke mistet taget om sin modstander kunne køre sejren hjem.

Mortensen videre til anden runde

Tre danskere stod på dagens program ud for 1. runde af hovedturneringen. Hareskov-Værløses Felipe Mikkelsen, der havde fået wildcard til hovedturneringen, var den første dansker, som skulle gøre sig forhåbninger om at spille sig videre til 2. runde. Men lodtrækningen var hård for den 21-årige, som stod overfor turneringens tredjeseedede Tibo Colson fra Belgien. Modstanden blev desværre for hård, og Colson sendte Mikkelsen ud af turneringen.

Oskar Brostrøm, der ligeledes havde fået wildcard til hovedturneringen, skulle spille på banen ved siden af Mikkelsen. Gentoftespilleren kom bedst fra start og brød svenskeren i hans første serveparti. Derfra gik det hurtigt, og han brugte omkring en halv time på at vinde første sæt 6-2. Desværre for Brostrøm fik Sebastian Eriksson bedre langt bedre i sit spil fat og vandt de to efterfølgende partier.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Oskar Brostrøm leverede et flot første sæt, men måtte se sig slået af sin svenske modstander.

Mere held i sprøjten var der, da Danmarks bedste juniorspiller Rebecca Munk Mortensen betrådte gruset. Den 17-årige Billie Jean King Cup-spiller vandt en $15.000-turnering på KB sidste år, og kom uden de store problemer foran 3-0 mod sin rumænske modstander. Stefania Bojica var seedet 4 hos damerne, men Mortensen havde ingen planer om at slippe speederen og vandt 6-2, 6-1.

Dermed er hun den første dansker videre til 2. runde i hovedturneringen.

”Jeg ville selvfølgelig gerne vinde. Jeg har en titel på KB, som jeg gerne vil forsvare. Så jeg lægger et vist pres på, at jeg gerne vil vinde og prøvede bare at gå ind og spille mit bedste spil og håbe, det var nok. Det er fedt, for det er altid svært at spille sig ind i en turnering. Så at vinde en første runde forholdsvis overlegent giver god ro i maven,” sagde Rebecca Munk Mortensen efter kampen.

Onsdag afvikles resten af første runde, hvor blandt andet Davis Cup-spillerne August Holmgren (Gentofte) og Elmer Møller (KB), der er seedet 1 og 2 hus herrerne.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag d. 23. juli og 8 dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på Sport Live

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. Fra den 28.-30. juli (kvartfinaler, semifinaler og finaler) kan du se tennis fra Vejle i dit fjernsyn, når SPORT LIVE sender direkte fra anlægget.

Få SPORT LIVE her.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering

Billeder fra turneringen

Du kan finde billeder fra turneringen via dette link.