Perfekt opvarmning til Masters: Tauson vinder stor turnering

15-årige Clara Tauson vandt natten til søndag dansk tid sin hidtil største titel ved en Grade A-turnering i Japan. I finalen besejrede hun kineseren Qinwen Zheng med 6-1, 6-0. 

En glad Clara Tauson kunne løfte trofæet i Osaka. Foto: Privat.

Det danske stjerneskud Clara Tauson strøg helt til tops ved turneringen Osaka Mayor’s Cup, der er en såkaldt Grade A-turnering – niveauet lige under Grand Slam i juniorernes tenniskalender.

På sin vej til finalen havde Clara Tauson vist frygtindgydende styrke ved kun at afgive i alt syv partier i fem hele kampe. Helt uhørt var både kvart- og semifinale endt med 6-0, 6-0 i dansk favør.

I finalen mod Qinwen Zheng fra Kina, der var seedet 2 i turneringen, var Clara Tauson igen helt suveræn og vandt 6-1, 6-0.

Sammen med europamesterskabet tidligere i år og det europæiske ungdoms-OL sidste år er titlen i Osaka Clara Tausons til dato største turneringssejr. Samtidig var det hendes femte titel i år.

”Det er rigtig flot, at Clara ender med at kunne løfte pokalen i så stor en turnering – og endda med så mange overbevisende sejre undervejs. Det viser, at hun bliver ved med at udvikle sig. Turneringssejren i Osaka er en perfekt optakt til næste uges Masters i Kina, som afgjort er en af sæsonens højdepunkter,” siger sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen.

*Update 22. oktober: Med sejren i Osaka rykkede Clara Tauson frem som nummer tre på juniorernes verdensrangliste.

I den kommende uge skal Clara Tauson til Chengdu i Kina og spille ITF Junior Masters, hvor kun årets otte bedste på juniorverdensranglisten er kvalificeret. ITF Junior Masters går i gang onsdag den 24. oktober.

Se livescore fra ITF Junior Masters her.

Vigtige point til Holger Rune

Foruden Clara Tauson var også Danmarks største talent på drengesiden, Holger Nødskov Rune, med i Osaka. Den 15-årige HIK-spiller nåede til kvartfinalen, hvilket vil give ham et avancement frem til cirka nummer 55 på juniorverdensranglisten.

”Det var også en virkelig god præstation af Holger Rune, som tanker vigtige point til verdensranglisten. Han går et meget spændende år 2019 i møde, hvor han kan træde direkte ind i Grand Slam-turneringerne,” siger Jens Anker Andersen.

Holger Nødskov Rune er den bedst rangerede spiller i verden, der er født i år 2003 eller senere.

Det er i øvrigt langt fra første gang, at danskere har nydt succes ved den store juniorturnering i Osaka. Caroline Wozniacki vandt turneringen i både 2004 og 2006. Turneringen i 2006 var Wozniackis sidste juniorturnering nogensinde.

Desuden løb Kristian Pless med titlen i Osaka i både 1998 og 1999. Turneringen har været spillet siden 1993 og blandt andre navnkundige mestre kan nævnes Amelie Mauresmo, Victoria Azarenka, Marcelo Rios, Marin Cilic og Nick Kyrgios.