“Alle, der prøver padel, synes, det er sjovt.”

I to år har medlemmerne i Jyllinge Tennis og Padel Klub kunnet spille padel på klubbens to baner. Selv om antallet af spillere ikke er kommet ligeså hurtigt som forventet, er formanden ikke i tvivl om potentialet.

Klokken har netop rundet 18. En fredag aften i Jyllinge Tennis og Padel Klub. To timers fredagsspil er servet i gang. 12-14 medlemmer sender boldene på hårdt arbejde ned på tennisbanerne, hvor træneren netop har sat den første øvelse i gang. Få meter derfra har otte medlemmer indtaget de to padelbaner og er i fuld gang med to kampe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jyllinge var den første tennisklub på Sjælland, der kunne tilbyde medlemmerne på padel. For to år siden stod banerne klar, og de blev indviet af borgmesteren i Roskilde Kommune, Joy Mogensen, ved standerhejsningen i foråret 2016.

Bag beslutningen om at få de to padelbaner ligger et grundigt forarbejde.

“Min interesse for padel blev vækket af en god kollega alllerede for flere år siden. Han talte varmt for det. Og jeg var ude at prøve det. Også med nogle af de andre fra bestyrelsen, fortæller Per Schjølin,” formand for Jyllinge Tennis og Padelklub.

Samtidig var medlemstallet begyndt at være dalende.

“Derfor tænkte vi, at som klub kunne det være interessant at kigge nærmere på padel og måske få medlemstallet til at vokse. Vi indhentede tilbud fra flere leverandører, og vi satte os til at regne på økonomien i det,” siger Per Schjølin og fortsætter: “Vi besluttede os for at søge nogle idrætsfacilitetspuljer i Roskilde Kommune. Vi brugte meget tid på at lave en velbegrundet ansøgning og søgte så hele beløbet til to baner. Efter et stykke tid fik vi bevilget det hele. Det var ret fantastisk.”

Selv om de spiller året rundt på banerne, er højsæsonen med to udendørs baner som i tennis, nemlig i sommerhalvåret. Så hvad er status efter de første to sommersæsoner?

“Opstartsfasen har været lidt træg, må jeg nok indrømme. Håbet var, at vi fik i hvert fald 100 nye medlemmer på padel. Og vi fik en god synergi mellem padel og tennis, så medlemmerne spiller begge dele. Vi kan konstatere, at vi i dag har 50 medlemmer med et padel-kontingent. 16 medlemmer spiller kun padel,” fortæller formanden og fortsætter: “Vi har i alt 200-220 medlemmer i dag, så procentuelt er det meget godt. Jeg havde bare forventet flere padel-spillere. Især unge.”

De arbejder hele tiden med at vise padel frem. Både for nuværende og nye medlemmer. Der er åbent hus hver tirsdag fra kl. 18-20, hvor alle er velkomne til at kigge forbi og prøve padel. Der er bat og bolde til rådighed og en træner, der kan fortælle om og vise spillet frem. De har også investeret i en bunke juniorbat, så det er lettere for de mindste at spille med.

Og selv om det ikke har gået ligeså hurtigt med nye medlemmer, som formanden havde håbet, så er han ikke i tvivl om potentialet.

“Alle, der er hernede og prøver det, synes, det er sjovt. Og melder sig til. Så jeg tror på ideen. Det er et sjovt spil. Og der er nogle gode synergier mellem tennis og padel,” slutter Per Schjølin.

Klokken viser 20. To timers flot besøgt fredagsspil er slut. Men det er aftenen ikke. Grillen bliver tændt. Et par kolde øl åbnet. Og de første velfortjente slurke nydt. En fredag aften, hvor 20-22 medlemmer har spillet både tennis og padel et par timer. Ganske imponerende. Og et tydeligt bevis på, at formandens ord holder: Der er potentiale og gode synergier mellem tennis og padel.

Kontingent i Jyllinge

  • Der er flere forskellige kontingenter i Jyllinge Tennis og Padel Klub. Både et rent padel-medlemskab eller et tillægsmedlemskab til padel, hvis man i forvejen er medlem som tennisspiller.
  • Spiller man kun padel, koster det 700 kr.
  • Spiller du tennis, koster et medlemskab som senior 1.150 kr. Et tillægsmedlemskab til padel koster 300 kr.
  • Man kan låne bat og bolde.

Gode råd fra Jyllinge

  • Vær grundig med økonomien. Søg puljer og indhent tilbud fra flere leverandører. Bestyrelsen skal bakke op fra start. Forvent ikke succes fra dag 1.
  • Har I mulighed for en indendørs bane, så overvej det.
  • Hold åbent hus ofte, hvor både medlemmer og ikke-medlemmer kan prøve padel (og tennis). Sørg for, at der er en træner til at fortælle om og vise spillet.
  • Padel skal også være en del af Tennissportens Dag.
  • Kommuniker jævnligt ud til medlemmerne om padel i jeres kanaler: Hjemmeside, Facebook og nyhedsbreve.

Kontakt Jyllinge
Har du spørgsmål om padel i Jyllinge, og hvordan de har grebet det an, er du velkommen til at kontakte deres formand, Per Schjølin, på formand@jtk.dk