Rebecca Munk er videre til semifinalen

16-årige Rebecca Munk Mortensen slog Valentina Ivanov fra New Zealand i tre sæt ved ITF-turneringen på KB. August Holmgren og Christian Sigsgaard tabte begge i tre sæt, mens danskerne er altdominerende i doublerækkerne.

Rebecca Munk Mortensen dikterede meget af spillet i sin kvartfinale.

Der er lagt op til masser af spænding lørdag formiddag, når Rebecca Munk Mortensen skal spille semifinale ved ITF World Tennis Tour-turneringen på Frederiksberg. Her møder hun Klaudija Bubelyte fra Litauen.

Kampen kan ses direkte på SPORT LIVE fra klokken 10.

I fredagens kvartfinale mod kvalifikationsspilleren Valentina Ivanov kom Munk Mortensen forrygende fra start. Den 16-årige KB’ere pumpede for- og baghænder afsted i et tempo, der efterlod modstanderen på hælene. På 27 minutter vandt hun 6-1.

I andet sæt brød Rebecca straks Ivanovs serv. Men new zealenderen brød tilbage med det samme og kom i det hele taget meget bedre ind i kampen, som blev rigtig tæt. På sin tredje sætbold i Rebecca Munk Mortensens serv ved stillingen 5-6 fik Ivanov udlignet sætscoren.

Fedt med tre på stribe

Afgørende sæt bølgede frem og tilbage indtil stillingen 3-3. Her fik danskeren igen for alvor styr på spillet. Hun kunne knytte næven efter at have vundet tre partier på stribe i forvisning om, at hun for første gang skal spille semifinale ved en $15.000-turnering.

”Det blev afgørende, at jeg blev ved med at tro på mit spil og tro på, at jeg godt kunne være den spilstyrende og stadig ende med sejren trods fejl,” siger Rebecca Munk Mortensen.

Hun er godt tilfreds med turneringens forløb indtil nu.

”Det føles rigtig godt. Det giver en del selvtillid i en sæson, der ellers ikke er gået lige efter mit ønske. Det er rigtig fedt at kunne få lov til at vinde tre kampe på det her niveau,” siger hun.

Exit Sigsgaard

Lørdagens anden tv-opgør på SPORT LIVE bliver en herresemifinale mellem Leo Borg og franskmanden Maxime Chazal. Det blev en realitet, da de to danske kvartfinalister, August Holmgren og Christian Sigsgaard, begge tabte i tre sæt.

Sigsgaards nederlag kom netop mod den syvendeseedede Chazal. I første sæt fik Chazal et afgørende break ved stillingen 3-3. I andet sæt brød de to spillere hinanden en enkelt gang frem til stillingen 4-4. Her fik Sigsgaard afværget to breakbolde, hvorefter han i næste parti udnyttede sin anden sætbold i Chazals serv.

Christian Sigsgaards baghånd kom på hårdt arbejde mod den venstrehåndede franskmand, Maxime Chazal.

Desværre formåede den danske Davis Cup-spiller slet ikke at omsætte den sætgevinst. Tværtimod strøg Chazal lige ud og nappede en 4-0 føring. Det forspring forvaltede han på bedste vis, hvilket betød exit for Sigsgaard med 6-4, 4-6, 6-2.

Svingende kamp

På TV-banen fik August Holmgren en rædselsfuld start på sin kvartfinale mod Mick Veldheer, der sidste uge nåede finalen ved ITF-turneringen i Vejle. Holmgren kom bagud 5-0 på kort tid, og sættet stod derfor ikke til at redde.

Gentoftespilleren var som forvandlet i andet sæt, hvor han virkelig svingede taktstokken over for hollænderen. Derfor kunne August Holmgren fortjent udligne sætscoren via 6-1 i andet.

August Holmgren var klar fra begyndelsen af andet sæt.

I afgørende sæt blev et enkelt servegennembrud afgørende. Og det faldt ud til Veldheers side, da han fik løftet sit spil gevaldigt. Holmgren tabte serv til 1-3. I hollænderens to efterfølgende servepartier havde danskeren i alt fem breakbolde. Men hver gang fandt Veldheer sit bedste frem og holdt danskeren fra fadet.

Til sidst servede Veldheer kampen hjem til tydelig frustration for August Holmgren.

Ren dansk doublefinale

Hvor singlerækkerne har været hård ved de danske spillere, har doublerne været et anderledes lyspunkt. Fredag stod den på semifinaler.

I en ren dansk en af slagsen slog Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen KB-duoen med Anders Grinderslev og Elmer Møller med stensikre 6-3, 6-4.

Stemningen var afslappet i den rent danske semifinale i herredouble.

Vinderne af titlen i Vejle, Carl Emil Overbeck og Benjamin Hannestad, viste igen høj klasse. De var oppe imod det topseedede par med Mick Veldheer og østrigeren Sandro Kopp. Første sæt skulle afgøres i tiebreak. Her var Hannestad og Overbeck stærkest og det knækkede modstanderne, som blev tildelt et æg i andet sæt.

Tre danskere og en canadier

De kvindelige danske doubler ville ikke stå tilbage for herrerne. På under en time spillede Vilma Krebs Hyllested og Rebecca Munk Mortensen sig videre til finalen med 6-2, 6-1. Det gik ud over Lucie Petruzelova og Munk Mortensens kommende singlemodstander, Klaudija Bubelyte.

I den anden semifinale var der en dansker på hver side af nettet. Johanne Svendsen og hendes canadiske makker Jessica Alsola mødte sidste uges turneringsvindere Hannah Viller Møller og Valentina Ivanov.

Johanne Svendsen havde et godt samarbejde med sin makker.

Svendsen og Alsola var dominerende i første sæt, som de vandt 6-3. Men Viller Møller og Ivanov gav ikke op. I andet sæt kom de foran 5-3. Den føring kunne de dog ikke omsætte. I stedet gik de fire sidste partier og finalepladsen til Svendsen og Alsola.

Doublefinalerne spilles lørdag efter semifinalerne i single.

SE KAMPPROGRAM

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos KB Tennis fra søndag den 31. juli og syv dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes turnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på SPORT LIVE

Der er masser af tennis hver dag på anlægget på Peter Bangs Vej, hvor der er fri entré. Fredag, lørdag og søndag kan du se kvart-, semi- og finaler i dit fjernsyn, når tv-kanalen SPORT LIVE sender direkte fra kl. 10 alle tre dage med Mads Knudsen og Thomas Skouboe bag mikrofonen.

Se hvordan du får SPORT LIVE her.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Frederiksberg, DEN for mændenes turnering og W15 Frederiksberg, DEN for damernes turnering