Rebecca, August og Sigs i kvartfinalen

Tre danske landsholdsspillere er klar til kvartfinalerne ved ITF World Tennis Tour på KB. Følg deres kampe på SPORT LIVE fredag fra klokken 10.

16-årige Rebecca Munk Mortensen udnytter sit wild card på fornemmeste vis på hjemmebane.

Torsdag og 2. runde ved ITF World Tennis Tour på Frederiksberg fik tyndet godt ud i danskerne. Da dagen var omme var ni danskere blevet til tre, som fredag skal spille kvartfinaler på Peter Bangs Vej.

To af dem kan opleves direkte på SPORT LIVE, når først August Holmgren møder hollandske Mick Veldheer. Efterfølgende står Rebecca Munk Mortensen klar til sit 16-årige livs første kvartfinale ved en $15.000-turnering.

Desuden møder Christian Sigsgaard den syvendeseedede franskmand Maxime Chazal.

Rent gentofteopgør

Det var på forhånd givet, at minimum én dansker ville gå videre til kvartfinalen, idet klubkammeraterne fra Gentofte August Holmgren og Oskar Brostrøm Poulsen stod overfor hinanden.

Mandag havde Brostrøm tjent sit første ATP-point, og det havde tilsyneladende fyldt ham med selvtillid forud for mødet med Danmarks tredjehøjest rangerede herre (ATP: 576). Den hårdtservende collegespiller bragte sig hurtigt på 3-0.

Men Holmgren fik kæmpet sig tilbage og sættet skulle derfor afgøres i tiebreak. Her kom August på 3-0. Men efterfølgende vandt Brostrøm Poulsen blandt andet via to esser og en dobbeltfejl syv ud af de næste point og dermed sættet.

I andet og tredje sæt strammede August Holmgren til gengæld grebet om kampen. Med cifrene 6-2, 6-1 efterlod han ikke for alvor tvivl om det endelige resultat.

Danskerdræber

I kvartfinalen møder Davis Cup-spilleren Mick Veldheer. For hollænderen, der sidste uge nåede finalen ved ITF-turneringen i Vejle, er det tredje kamp i træk mod en dansker.

I 1. runde besejrede han Richard Biagiotti. Og torsdag var han så grum ved KB’s Anders Grinderslev. Selvom Veldheer vandt i to sæt, varede kampen hele to timer og 28 minutter.

Grinderslev vil nok efterfølgende ærgre sig gul og blå. For både i første og andet sæt kunne han selv serve sættet hjem. I andet sæt var han endda foran med 5-2, inden hollænderen for andet sæt i træk tvang løjerne ud i en tiebreak. Her var Veldheer i begge tilfælde stærkest.

Maratondyst gav ikke revanche

Dagens længste kamp stod Elmer Møller for. Han havde revanche fra sidste uge til gode mod den fjerdeseedede svensker, Karl Friberg, der havde gjort det af med Nikolaj Katic i 1. runde.

Over tre sæt og to timer og 48 minutter lykkedes det i sidste ende desværre ikke for Møller at få sin hævn. Friberg vandt med 7-6, 2-6, 6-1.

Suveræne Sigs

Der var ingen slinger i valsen for Christian Sigsgaard. Gentoftes Davis Cup-spiller blæste franske Mathieu Scaglia ud af banen med 6-2, 6-1 på fem kvarter.

“Jeg spillede rimelig aggressivt i dag. Modstanderen var lidt småskadet, så nogle gange humpede han lidt. Men jeg synes, at jeg spillede meget godt. Jeg havde godt tryk og prøvede at være offensiv så meget som muligt, og så gik luften lidt ud af ballonen for ham til sidst. Så det var en god kamp i dag,” siger Christian Sigsgaard.

På papiret ligner det dog, at Sigsgaard får sin sag for i fredagens kvartfinale. Modstanderen Maxime Chazal er seedet syv, og har kun tabt i alt otte partier i de to første runder. Men danskeren har fordel af at spille hjemme i Danmark.

”Det er altid fedt at spille på hjemmebane. Jeg kan cykle herover om morgenen – det er ikke så tit, jeg prøver det. Det giver bare noget ekstra tryghed at spille på hjemmebane,” siger han.

I sidste uge nåede Sigsgaard også kvartfinalen ved turneringen i Vejle. Men han har appetit på mere på Frederiksberg.

”To kvartfinaler er et okay resultat, men jeg vil gerne længere i den her turnering og indtil videre er det gået meget godt.”

Sjetteseedede Johannes Ingildsen måtte forlade turneringen efter et opgør mod en anden franskmand – nemlig Alexandre Aubriot. Aubriot var i teten det meste af kampen, som han vandt med 6-3, 6-4.

Rebecca Munk sejrer

Hos damerne var der tre rød-hvide håb tilbage. Den første i aktion blev også den mest succesfulde. Wild card-spilleren Rebecca Munk Mortensen havde tirsdag sikret sig sit første WTA-point fra sin sejr i 1. runde.

Hun var oppe imod italieneren Giulia Carbonaro i, hvad der skulle vise sig at være en lang kamp på to og en halv time. Den danske Billie Jean King Cup-spiller kom foran med et tidligt break. Men sættet skulle alligevel afgøres i tiebreak, hvor Carbonaro var stærkest.

Munk Mortensen kløede på fra andet sæts start. Igen kom hun foran med et break, men italieneren udlignede til 3-3. Rebecca holdt dog hovedet koldt i den stegende hede og nappede de næste fem partier i rap.

Det momentum udnyttede hun, og i tredje sæt var Rebecca Munk Mortensen konstant foran. Sættet endte endnu en gang 6-3, og derfor er den 16-årige nu klar til sin første kvartfinale i en professionel turnering.

”Min serv blev bedre, det virkede også til, at hun blev mere træt. Det gjorde vi begge to, fordi det var meget varmt. Men det virkede til, at hun var mere påvirket af det end mig, og så havde vi begge nogle frustrationer, som jeg endte med at få styr på til sidst,” siger Rebecca Munk Mortensen.

Hun ser gode muligheder i resten af turneringen.

”At spille sig i kvartfinalen er rigtig fint. Men det er ikke noget, som jeg ikke havde kunne se mig gøre. Nu synes jeg, at der er store åbninger til at gå hele vejen i turneringen,” siger KB’eren.

Exit for Hannah og Sarafina

Anden runde blev til gengæld endestation for de to andre tilbageværende danske kvinder. Sidste uges finalist fra Vejle, Hannah Viller Møller, blev slået af den canadiske kvalifikationsspiller Jessica Luisa Alsola.

Første sæt blev 6-0 til candieren. Og selvom gentoftespilleren kom bedre med i andet sæt, måtte hun se sig slået med 6-4.

Sarafina O. Hansen var på forhånd på en svær opgave. Hun mødte seedet 2, Kajsa Rinaldo Persson, der dagen forinden havde besejret Johanne Svendsen.

Den hårdtslående birkerødspiller gav den, alt hvad hun havde. Men svenskeren var for stærk og vandt med 6-3, 6-1.

Dansk doubledominans

De danske herredoubler er stort set altdominerende, efter semifinalebilletterne blev uddelt torsdag. Tre ud af fire par i semifinalerne er nemlig rent danske konstellationer.

Og det var tæt på at blive fire ud af fire. Men Philip Hjorth og Oskar Brostrøm Poulsen blev akkurat slået i 10-6 matchtiebreak af det topseedede par Sandro Kopp og Mick Veldheer.

Det østrigsk-hollandske par møder vinderne af sidste uges ITF-turnering i Vejle, Benjamin Hannestad og Carl Emil Overbeck. KB-duoen slog Chris Rodesch og Marlon Vankan med 6-4, 6-4.

I modsatte halvedel af lodtrækningen var der kun et enkelt flag ud for spillerne, som ikke var Dannebrog. Det tilhørte franske Yanais Laurent, der spillede sammen med Nikolaj Katic. De to måtte se sig slået med 6-2, 6-4 af Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard.

Den sidste kvartfinale var rent dansk. Patrick Kristensen og Jonas Zacho Larsen var oppe mod Anders Grinderslev og Elmer Møller. De to sidstnævnte fik oprejsning efter deres nederlag tidligere på dagen i single, da de vandt med 7-6, 6-4.

Singlefinalister mødes i double

I sidste uge mødtes Hannah Viller Møller og Johanne Svendsen i single finalen. Fredag mødes de i semifinalen i double.

Hannah Viller Møller vandt sidste uge doubletitlen i Vejle sammen med New Zealands Valentina Ivanov. De to fortsætter deres sejrsstime denne uge. Torsdag slog de 7-6, 6-2 et svensk-tysk par med 7-6, 6-2.

Johanne Svendsen spiller sammen med Viller Møllers overkvinde i single, Jessica Luisa Alsola. De to slog et amerikansk-slovakisk par med 10-8 i afgørende sæts matchtiebreak.

Rebecca Munk Mortensen og Vilma Krebs Hyllested var sidste par og sidste danske par til at spille sig i semifinalen. De slog en schweizisk-argentinsk konstellation med 6-1, 7-6.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos KB Tennis fra søndag den 31. juli og syv dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes turnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på SPORT LIVE

Der er masser af tennis hver dag på anlægget på Peter Bangs Vej, hvor der er fri entré. Fredag, lørdag og søndag kan du se kvart-, semi- og finaler i dit fjernsyn, når tv-kanalen SPORT LIVE sender direkte fra kl. 10 alle tre dage med Mads Knudsen og Thomas Skouboe bag mikrofonen.

Info, resultater og kampprogrammer

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Frederiksberg, DEN for mændenes turnering og W15 Frederiksberg, DEN for damernes turnering