Ni danskere når 2. runde på KB

Hannah Viller Møller og Davis Cup-trioen Johannes Ingildsen, August Holmgren og Christian Sigsgaard spillede sig videre i $15.000-turneringen.

August Holmgren knytter næven, da han er klar til 2. runde ved ITF-turneringen på KB.

Fem danskere havde allerede booket billet til 2. runde tirsdag. Onsdag var yderligere ti spillere i kamp for at komme et skridt videre ved ITF World Tennis Tour på Frederiksberg.

Det startede fremragende, men i sidste ende var der i alt fire, som nåede et skridt videre i turneringen.

Tre på stribe til DC-drengene

Landsholdsspillerne Johannes Ingildsen, August Holmgren og Christian Sigsgaard spillede sig alle tre videre, da de som de første skulle i aktion onsdag.

Sjetteseedede Johannes Ingildsen mødte klubkammeraten fra værtsklubben Carl Emil Overbeck i en kamp, som han vandt med 6-4, 6-1.

August Holmgren, der i sidste uge nåede semifinalen i Vejle, er seedet 2. Han slog franske Mehdi Sadaoui med 6-4, 6-2. I øvrigt besejrede Holmgren samme franskmand for en uge siden.

For gentoftespilleren, der i år færdiggjorde sin tid på college i San Diego, betyder det rigtig meget at kunne spille internationale turneringer i hjemlige omgivelser.

Hør, hvad han siger om det i video herunder.

Christian Sigsgaard havde hård modstand i form af seedet 3, Alfredo Perez, fra USA. Og det blev da også en tæt kamp. Sigsgaard vandt første sæt med 6-4. Andet sæt skulle ud i en tiebreak, som danskeren også hev hjem med de spektakulære cifre 9-7.

Hjorth missede sit første ATP-point

Desværre kunne den næste bølge af danske herrer ikke følge op på de indledende sejre. DM-finalisten Philip Hjorth var med på et wild card og jagtede sit første ATP-point. Han mødte den tyske kvalspiller Alessio Gerhke. Hjorth sad solidt på affæren i første sæt, som han vandt med 6-3.

Det lignede, at Philip Hjorth styrede mod en sikker sejr, da han brød tyskeren i første parti i andet sæt. Men KB’eren fik ikke snøret sækken. I stedet vandt tyskeren andet sæt med 6-3, og det momentum fortsatte i afgørende sæt, som Hjorth tabte med 6-2.

Nederlag i tre sæt

Benjamin Hannestad var sidste år i semifinalen. Men onsdag fik tyskeren Lewie Lane, der spiller for HRT i Elitedivisionen, forhindret, at det gentager sig i år. Første sæt var præget af rigtig mange servegennembrud. Den udveksling faldt ud til tyskerens fordel, som vandt sættet med 7-5.

I andet sæt fik Hannestad langt mere styr på sagerne. Fra 2-2 vandt han fire partier på stribe. I afgørende sæt kom Benjamin Hannestad foran med et break. Men et langt ottende parti faldt ud til Lane.

Ved 5-5 havde Hannestad 0-40 i modstanderens serv. Men han fik hverken omsat de tre breakbolde eller de to næste. I stedet holdt Lane serv og brød straks Hannestad, hvilket afgjorde kampen.

Heller ikke wild card-spilleren Richard Biagiotti formåede at komme et skridt videre og vinde karrierens første ATP-point. Han tabte 6-0, 6-4 til finalisten fra sidste uge, Mick Veldheer.

Viller videre, Svendsen ude

Onsdag var det også tid for sidste uges singlefinalister, Hannah Viller Møller og Johanne Svendsen, at træde ind i turneringen. Viller Møller gjorde sin sjetteseedede modstander mør i et første sæt, der varede en time og 23 minutter. Slutcifrene blev 7-6, 6-4.

I næste runde venter canadiske Jessica Luisa Alsola for Hannah Viller Møller.

Til gengæld blev det ikke rigtig dagen for Vejle-mesteren Johanne Svendsen. Hun mødte den svenske landsholdsspiller Kajsa Rinaldo Persson (WTA: 738). Svendsen fik egentlig en god start og kom foran 2-0. Men det var som om, at der ikke var ”nok benzin på tanken” denne onsdag. Med cifrene 6-4, 6-0 røg Johanne Svendsen ud af turneringen.

Divine Nweke var direkte i hovedturneringen via sin rangering på WTA-listen. Hun mødte spanske Lucia Martinez Gomez. Danskeren kom bagud 5-2 i første sæt, men fik kæmpet sig tilbage til 5-4, inden spanieren lukkede sættet. I andet sæt var der ingen tvivl om udfaldet. Nweke tabte sættet med 6-1.

Torsdag byder på 2. runde

Onsdagen blev rundet af med to doubler, hvor der var dansk succes i begge. Sidste uges finalister ved ITF-turneringen i Vejle, Anders Grinderslev og Elmer Møller, var endnu en gang ude i en drabelig dyst.

De jyskfødte KB’ere var nede med to matchbolde i tredje sæts matchtiebreak, men hev alligevel sejren i land. Matchtiebreak var også opskriften på sejren for Nikolaj Katic, der med sin franske makker Yanais Laurent slog en svensk duo.

Torsdag er spækket med kampe fra 2. runde, hvor samtlige tilbageværende danskere skal i aktion. Blandt andet skal fem herrer i gang samtidig fra 9.30. Det gælder Elmer Møller, Johannes Ingildsen, Christian Sigsgaard, samt August Holmgren og Oskar Brostrøm Poulsen, der mødes indbyrdes.

SE KAMPPROGRAM

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos KB Tennis fra søndag den 31. juli og syv dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes turnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på SPORT LIVE

Der er masser af tennis hver dag på anlægget på Peter Bangs Vej, hvor der er fri entré. Fredag, lørdag og søndag kan du se kvart-, semi- og finaler i dit fjernsyn, når tv-kanalen SPORT LIVE sender direkte fra kl. 10 alle tre dage med Mads Knudsen og Thomas Skouboe bag mikrofonen.

Se hvordan du får SPORT LIVE her.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Frederiksberg, DEN for mændenes turnering og W15 Frederiksberg, DEN for damernes turnering