Regn rykker tre danske kvalifikationsfinaler i Vejle til tirsdag

Mandag skulle fem danskere spille kval-finaler og kæmpe om de eftertragtede pladser i hovedrunden ved ITF World Tennis Tour i Vejle, som indledes tirsdag. Det blev til en dansk sejr, mens et kraftigt regnvejr i løbet af dagen rykkede kampstarten, og dermed må hele tre danske kval-finaler færdiggøres tirsdag.

Cecilie Wiche spillede sig som den første dansker videre til hovedrunden, som begynder tirsdag.

Regn, regn og atter regn. Det uforudsigelige danske sommervejr rykkede hele programmet, da der mandag morgen skulle være fyldt med spillere på grusbanerne ved kvalifikationsfinalerne i ITF World Tennis Tour-turneringen i Vejle Tennis Klub.

De første kampe blev sat i gang hen ad formiddagen, men måtte afbrydes på grund af nye kraftige byger. Efter en opklaring kunne kval-finalerne endelig begynde. Og det blev hen ad eftermiddagen, før de første danskere kunne træde ind på gruset.

På bane tre gik Carl Emil Overbeck ind. Sidste år lykkedes det ham at kvalificere sig til hovedturneringen og sikre sig point til verdensranglisten.

Det var dog ikke meget, som lykkedes for Overbeck mandag. Og det var hans svenske modstander Jack Wistrand på den anden side af nettet ikke sen til at udnytte. Derfor måtte danskeren se sig slået i to sæt med cifrene 6-0, 6-0.

Nederlaget betyder desværre også, at Carl Emil Overbeck er i overhængende fare for at miste sine ATP-point, som snart udløber. Han har dog stadig muligheden for at skaffe point, når han skal spille en lignende ITF-turnering på KB, der begynder, når turneringen i Vejle slutter.

Det var desværre ikke Carl Emil Overbecks dag, og han måtte se sig slået af sin svenske modstander i to sæt.

Dansk sejr

Få baner fra Carl Emil Overbeck stod Cecilie Wiche, der fik tildelt et wildcard til kvalifikationen. Og uden de store problemer vandt fynboen første sæt 6-3, da hun stod overfor Venus Ahti fra Finland.

Andet sæt var dog anderledes svært, da Fruens Bøge-spilleren blev breaket og var bagud 5-2. Hun formåede dog at afværge en række sæt-bolde og hanke op i sig selv. Derefter hev Wiche tre partier hjem i træk. Det var desværre ikke nok, og hun tabte sættet 7-5.

Dermed skulle den eftertragtede plads i hovedturneringen afgøres i en match tie break. Ved stillingen 9-8 kunne Wiche serve sejren hjem, og selvom der var meget på spil, så formåede danskeren at holde hovedet koldt og tage sejren. Som dagens første dansker var hun videre til hovedturneringen.

”Det var det her, jeg gik efter, men jeg har nok overrasket mig selv lidt. Det er så vildt. Jeg vil bare nyde det her øjeblik og så give den fuld gas i morgen”, siger Cecilie Wiche efter kampen.

Kval-finaler rykkes

Wiches danske sejr skulle også vise sig at blive dagens sidste. Dagens tre sidste kval-finaler, der alle havde dansk deltagelse, blev sat i gang først på aftenen.

Patrick Kristensen stod over for hollandske Christian Lerby i sin kval-finale, Valdemar Pape mødte finske Eero Vasa, og Richard Biagiotti skulle forsøge at slå Iiro Vasa fra Finland.

Men som følge af den sene start, blev det hurtigt for mørkt til at spille over banerne i Vejle. Dermed er alle tre kval-finaler, der var nået til andet sæt, rykket til tirsdag, hvor de skal færdigspilles.

Du kan se den nuværende stilling her:

Patrick Kristensen – Christian Lerby – 7-5, 0-4

Valdemar Pape – Eero Vasa – 7-5, 4-4

Richard Biagiotti – Iiro Vasa – 3-6, 4-4

Patrick Kristensen.
Valdemar Pape.
Richard Biagiotti.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag den 24. juli og syv dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på SPORT LIVE

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. Fra den 27. juli-31. juli kan du se med i dit fjernsyn, når tv-kanalen SPORT LIVE sender direkte fra Vejle alle dagene.

Se hvordan du får SPORT LIVE her.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering