Gode double-præstationer ved første runde i hovedturneringen i Vejle

Tirsdag blev første runde i hovedturneringen ved ITF World Tennis Tour i Vejle spillet, og det betød, at 17 danskere skulle på gruset. Mens ingen af dagens to spillere gik videre fra første runde i singlerækken, var der flere gode præstationer i doublerne.

Carl Emil Overbeck og Benjamin Hannested er videre til anden runde. De vandt herrerdouble-rækken ved ITF-turneringen sidste år

Der var lagt op til en stor dag, da første runde i hovedturneringen ved ITF World Tennis Tour i Vejle blev skudt i gang tirsdag morgen. I alt skulle 17 danskere på gruset, hvor der både skulle spilles singler, doubler og færdiggøres tre kval-finaler, som var blevet udskudt på grund af mørke mandag aften.

Dagen gav ingen individuelle sejre i første runde af hovedturneringen, men der blev leveret en række gode double-præstationer.

Svære første runder

To danskere skulle spille deres første runde i hovedturneringen tirsdag. Både Sarafina O. Hansen og Philip Hjorth var blevet tildelt wildcard til hovedturneringen og skulle spille på bane 1 i henholdsvis første og tredje runde.

Sarafina O. Hansen stod klar på gruset, da de første server blev sendt afsted klokken lidt over ti. På den modsatte side stod Alica Rusova. Den fjerdeseede slovak dominerede spillet fra start, og Birkerød-spilleren fandt aldrig rigtig rytmen. Rusova hev uden de store problemer sejren hjem 6-3, 6-3.

Philip Hjorth havde også en svær lodtrækning, da han mødte den andenseedede franskmand Matthieu Perchicot. Men det efterlod på ingen måde Hjorth uden muligheder, og det blev et tæt første sæt, hvor de to spillere fulgtes ad til 4-4, indtil Perchicot breakede til 5-4 og kunne serve sættet hjem.

Og hvis man kunne copy-paste et sæt, så var andet sæt mellem Hjorth og Perchicot tæt på at være identisk med det første. Franskmanden gentog metoden og vandt kampen i to sæt 6-4, 6-4.

Det er dog stadig masser af chancer for de danske spillere. Onsdag fortsætter første runde i single-turneringen og her træder en lang række danskere ind i turneringen – heriblandt sidste års finalist på herresiden August Holmgren samt vinderen på damesiden Johanne Svendsen.

Endnu en dansker i hovedturneringen

Give-spilleren Patrick Kristensen stod for dagens første sejr, da han vandt sin kval-finale. Han træder ind i hovedturneringen onsdag

Ikke alle kampe blev spillet færdig, da kval-finalerne mandag skulle afgøres. Et kraftigt regnvejr gennem det meste af morgenen og formiddagen havde rykket hele programmet. Og dagens tre sidste kampe, der alle var med dansk islæt, måtte stoppes og rykkes til tirsdag morgen.

Derfor stod Patrick Kristensen klar til at gøre jobbet færdigt og snuppe en eftertragtet plads i hovedturnering. Og det gjorde han.

Give-spilleren sørgede for dagens første danske sejr, da han afgjorde kampen mod hollandske Christian Lerby, der har danske rødder som søn af den tidligere professionelle fodboldspiller Søren Lerby, i match tie break 10-5 og kunne udbryde en jubel.

”Det betyder meget for mig at være videre. Det er kun min anden af sådan en future, så det er stort for mig. Det er dejligt og også godt for selvtilliden,” sagde Patrick Kristensen efter kampen.

På banerne ved siden af gjorde to danskere yderligere sig klar til at gøre deres kval-finaler færdige. Idet Valdemar Pape gik ind på bane 1 til sin finske modstander Eero Vasa, hvis bror, Iiro Vasa, Richard Biagiotti skulle møde på banen ved siden af.

På trods af et par tætte sæt, så endte det med at være Valdemar Papes modstander, der kunne knytte næven til sidst, da han afgjorde kampen i en match tie break.

På banen ved siden af var Kolding-spilleren Richard Biagiotti så tæt på en sejr, som man kan komme, da han ligeledes stod i en match tie break og med en match-bold kunne serve sejren hjem. Desværre for danskeren lykkedes det ikke og med et par hurtige point til finnen, kunne den anden Vasa-bror også lukke og slukke kampen med cifrene 11-9.

Mange danske doubler

13 danskere var aktion i doublerne, da der skulle spilles første runde. Det bød blandt andet på en række helt nye konstellationer med makkere, der aldrig havde stået på banen sammen før.

Desværre blev det ikke til en sejr, da den første dansker på gruset, Cecilie Wiche, sammen med sin ukrainske makker Veronika Zarovna måtte se sig slået i to sæt 2-6, 2-6 af et lettisk/hviderussisk makkerpar. Heller ikke Johanne Svendsen og hendes canadiske makker, der aldrig havde spillet sammen før, fik hevet en sejr hjem. Selv efter en brav indsats, som måtte afgøres i en match tie break 1-6, 6-3, 5-10.

Bedre gik det dog, da Hannah Viller Møller gik på banen med newzealandske Valentina Ivanov. De spillede sig videre til anden runde med cifrene 6-3, 6-4.

Derefter fulgte en række rene danske double-par.

Her stod Richard Biagiotti og Valdemar Pape, der begge havde lidt nederlag i deres individuelle kval-finaler tidligere på dagen, og nu skulle gå efter en sejr sammen. Men desværre fik dette  heller ikke en lykkelig udgang, da det hollandske modstanderpar viste sig for stærke og slog dem i to sæt 3-6, 2-6.

I den efterfølgende kamp stod KB-makkerparret Zoe Du Pasquier Jensen og Vilma Krebs, men det affødte heller ikke en plads i anden runde, da de mødte solid modstand fra det schweizisk/italienske par, som er seedet fire i turneringen, og tabte 3-6, 6-1, 6-10.

Men så vendte det – og dansker-sejrene begyndte at strømme ind på anlægget i Vejle, da sidste års vindere af herrerdouble-rækken Carl Emil Overbeck og Benjamin Hannested satte gang i sejrsstimen og gav deres tyske modstandere en på opleveren og sendte dem ud af turneringen med cifrene 6-0, 6-2.

Dernæst tog Anders Grinderlev og Elmer Møller lidt af samme arbejdsmetode i brug og gik flot til værks mod deres fjerdeseede modstanderpar. De to KB’ere spillede godt sammen og vandt deres kamp 6-4, 3-6, 10-6.

Sidst men ikke mindst stod dagens sidste kamp mellem Philip Hjort og Oscar Brostrøm, og det det tyske makkerpar Christopher Patzanovsky/Marlon Vankan på den anden side stod. Det blev et tæt opgør, der endte 6-2, 7-5 i danskernes favør. Dermed blev tredje danske sejr i træk sikret.

Philip Hjort og Oscar Brostrøm stod for tirsdagens sidste sejr, og er videre til anden runde af herrerdoublerne

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag den 24. juli og syv dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på SPORT LIVE

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. Fra den 27. juli-31. juli kan du se med i dit fjernsyn, når tv-kanalen SPORT LIVE sender direkte fra Vejle alle dagene.

Se hvordan du får SPORT LIVE her.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering