Semifinalerne klar til Medaljespillet

Gentoftes kvinder og KB’s herrer vandt Elitedivisionens grundspil og har valgt semifinalemodstander. Medaljespillet spilles i den kommende weekend.

KB’s herrer valgte Lyngby med Løchte og Philip Hjorth som semifinalemodstander.

Efter en nervepirrende sidste runde af Elitedivisionen i lørdags er kvindernes og herrernes finalefelter klar til Medaljespillet, som afvikles i den kommende weekend på KB’s anlæg på Peter Bangs Vej.

Hos herrerne trak sidste års danmarksmestre fra Give det korteste strå og missede Medaljespillet med et enkelt point. I stedet slap HIK og Lyngby ind på de to sidste pladser efter KB og Gentofte.

KB tabte kun en enkelt kamp i løbet af sæsonen og nappede følgelig førstepladsen i grundspillet. Det gav Frederiksbergholdet lov til at vælge, om de ville møde HIK eller Lyngby i semifinalen på lørdag.

Valget faldt på Lyngby. KB vandt de to klubbers indbyrdes opgør i sæsonen efter en golden matchtiebreak. Men ved den lejlighed var Lyngby uden Frederik Løchte Nielsen, der netop var blevet far for første gang.

Den anden semifinale bliver mellem naboklubberne Gentofte og HIK. Det kan potentielt give et opgør mod rækkens to mest succesfulde singlespillere i form af Christian Sigsgaard og Holger Rune.

Gentofte vælger Lyngby

Ligesom hos mændene bookede Gentofte, KB og Lyngby billet til Medaljespillet hos kvinderne. Sidste hold i slutspilskvartetten bliver HRT.

Gentofte sluttede øverst i grundspillet og har valgt at skulle møde Lyngby i semifinalen, der begynder lørdag klokken 10.00. De to hold mødte hinanden så sendt som i syvende runde i lørdags, hvor Gentofte vandt en komfortabel sejr på 5-1.

KB og HRT i den anden semifinale spillede en noget mere tæt affære i sjette runde. Her skulle der golden matchtiebreak til, inden KB kunne trække sig sejrsrigt ud.

Følg med i Medaljespillet

Fredag klokken 10 skal holdene indgive deres singleopstillinger til lørdagens semifinaler. De vil herefter blive offentliggjort sammen med en optakt på DTF’s hjemmeside.

Selve Medaljespillet kan du se live ved at møde op på Peter Bangs Vej. Entreen er gratis, men på grund af corona-restriktioner vil dørene blive lukket, hvis der dukker for mange op.

Orienter dig gerne i reglerne for publikum.

Dansk Tennis Forbund dækker Medaljespillet med løbende opdateringer gennem weekenden. Følg med på tennis.dk/medaljespil2020