Spillere fra 33 nationer mødes i Vejle

Der bliver både lokale islæt og spillere fra eksotiske destinationer som Sydkorea, Chile og Nordmarianerne, når Vejle Tennisklub fra søndag og otte dage frem afholder en ITF World Tennis Tour-turnering.

Johanne Svendsen får international seniordebut i sin gamle hjemmeklub, Vejle.

For første gang i syv år kan der optjenes ATP- og WTA-point på dansk grund, når Vejle Tennisklub er vært for en $15.000 dollar ITF World Tennis Tour-turnering.

Få detaljerne herunder.

Hvor?

På Vejle Tennisklubs seks baner på Helligkildevej 14.

Hvornår?

Kvalifikationsturneringen begynder søndag den 25. juli. De første runder i hovedturneringen spilles den 27. juli. Singlefinalerne spilles søndag den 1. august.

Programmet lægges dag for dag. Men herunder kan du finde lodtrækningerne, når de offentliggøres. Vælg fanen ”order of play” for at se dagsprogrammerne, efterhånden som de opdateres.

Hvem?

Der er spillere fra 33 nationer til stede ved turneringen i Vejle – heriblandt masser af danskere i både kvalifikationen og hovedturneringen.

Det gælder blandt andet Johanne Svendsen (HRT), Sofia Samavati (Holte) og Olivia Gram (Kolding) på damesiden, og Christian Sigsgaard (Gentofte), August Holmgren (Gentofte), Elmer Møller (Århus 1900) og Anders Grinderslev (Give) på herresiden.

Hvad er der på spil?

For damernes single- og doubleturnering er der en samlet præmiesum på $15.000. Det samme gør sig gældende for herrerne.

Samtidig er det for første gang i syv år muligt at vinde point til verdensranglisten på dansk grund. Vinderne af singleturneringerne kan sætte henholdsvis ti WTA- og ATP-point ind på kontoen.

Kan jeg se turneringen live?

Det kan du tro. Der er gratis adgang for alle tilskuere under hele turneringen. Så kom og støt de danske spillere.

Hvordan følger jeg ellers med?

SPORT LIVE sender på tv om eftermiddagen mandag, tirsdag og onsdag og igen fra singlefinalerne søndag.

Dansk Tennis Forbund følger turneringen tæt på tennis.dk, samt Facebook og Instagram.

Under turneringen kan du følge live scores hos ITF.

Professionel tennis på dansk grund. Fedt. Hvor kan jeg få mere af det?

Allerede i den efterfølgende uge (med tyvstart for kvalifikationen den 1. august) spilles der endnu en $15.000-turnering i Danmark – nærmere bestemt på KB’s anlæg på Peter Bangs Vej.

Og 17.-18. spilles Danmarks bedste herrer på hjemmebane i Davis Cup mod Thailand. Det foregår i Sydbank Arena i Kolding, og billetterne kan købes hos ticketmaster.