God dansk åbningsdag ved ITF World Tennis Tour i Vejle

5 danske sejre hos herrerne og 2 hos damerne var hvad åbningsdagen bød på ved den internationale turnering i Vejle. Søndag blev de første kvalifikationskampe afviklet på grusbanerne ved Vejle Tennis Klub.

Elmer Møller var en af de 7 sejrende danskere på åbningsdagen ved ITF turneringen i Vejle.

For første gang i 7 år bliver der i denne uge spillet en international tennisturnering på dansk jord. Fra søndag d. 25. juli og 8 dage frem dyster tennisspillere fra 33 forskellige nationer om point til WTA og ATP ranglisterne.

Danskerne kom samlet set godt fra start på førstedagen af turneringen, hvor de første kvalifikationskampe blev spillet. 18 danskere var i aktion i løbet af dagen, hvoraf 7 af dem spillede sig videre til de afgørende kvalfinaler, der giver adgang til hovedturneringen, der starter på tirsdag.

Gode venner begge videre

Der var 2 danskere på gruset, da de første server blev sendt afsted kl. 9.00. Philip Hjort vandt hurtigt første sæt med 6-1. Efter et noget tættere 2. sæt, som blev tabt med cifrene 4-6, hev en hårdt kæmpende Philip Hjort sejren i hus i 3. sæt efter et nervepirrende match tie break, der endte 10-8. Trods det lidt svingende spil, var Philip overordnet set godt tilfreds med kampens forløb.

”Jeg starter super godt i første sæt. I andet sæt har jeg nogle chancer, som jeg ikke konverterer på. Og så er det jo bare international tennis, hvor alle kan spille godt. Han tager nogle chancer og pludselig står vi i en match tie break. Men overordnet set er jeg meget tilfreds med kampen, ” siger Philip Hjort.

På banen ved siden af fik Gustav Theilgard hård modstand af sin italienske modspiller og måtte se sig besejret med cifrene 2-6, 5-7.

Der skulle dog ikke ventes længe på endnu en dansk sejr. Den sørgede Carl Emil Overbeck for. Nøjagtig som sin midlertidige roomie under turneringen her i Vejle, Philip Hjort, så tvang han kampen helt ud i match tie break, der blev vundet med 10-7.

De to KB spillere Philip Hjort og Carl Emil Overbeck kunne begge tage hjem med en sejr efter match tie break.

Danskerne fortsætter det gode spil

Næste danske sejr kom i 3. kamp, på bane 3 og i 3 sæt. Her stod Sarafina Olivia Hansen for både flot spil og god fight, da hun efter en match tie break, der blev vundet med hele 10-3, kunne løfte armene og finde det store smil frem.

”Jeg synes, jeg spillede rigtig godt i 1. sæt og i 3. sæt og match tie breaken. Jeg lavede en masse vindere og kun få fejl. I morgen skal jeg dog koncentrere mig lidt mere og undgå at smide et helt sæt, fordi jeg tyrer alle bolde i nettet eller ud af banen. ”

Kort efter kunne Benjamin Hannestad tilføje endnu en dansk sejr til dagen, da han gjorde kort proces mod sin østrigske modspiller. Med cifrene 6,1 og 6,2 skulle han ikke bruge lang tid på at spille sig videre til i morgen, hvor brasilianske Gabriel Decamps venter.

Sarafina Olivia Hansen vandt efter match tie break.

Danmarksmesteren slår den 1. seedede

Efter middag skulle flere danske profiler i kamp. Den nykårede danmarksmester ved både indendørs- og udendørsmesterskaberne, Valdemar Pape, stod overfor svenske Christoffer Solberg, der var 1. seeded i kvalifikationen. En umiddelbar hård lodtrækning for Valdemar Pape, der er med på et wildcard.

Den 17-årige dansker gik dog uimponeret til opgaven og med solidt spil og en god strategi mod sin svenske modspiller hev han en sikker 6-2, 6-2 sejr hjem.

”Det er min første ITF senior kamp, så jeg synes, det var fedt, at jeg spillede solidt igennem hele kampen. Jeg fandt hurtigt ud af, at han havde en god forhånd, så jeg prøvede mest at angribe ham over hans baghånd. Det var også vigtigt, at jeg hele tiden holdte tempoet oppe, så han ikke fik lov til at styre kampen. Så endte han med at lave nogle fejl, ” siger Valdemar Pape og fortsætter.

”I morgen skal jeg igen være solid og aggressiv og spille det spil, jeg ved, jeg kan. Jeg glæder mig til at spille en kvalfinale i morgen. Det bliver sjovt at se, om jeg også kan vinde den. ”

Samtidig spillede den blot 15-årige Freja Løvbjerg mod den hele 12 år ældre Ingrid Vojcinakova fra Slovakiet. Freja, der netop har afsluttet 9. klasse, spillede en rigtig god kamp, men måtte til sidst strække gevær efter endnu en intens kampafgørende tie break.

Dagens eneste rene danske kamp

Åbningsdagen bød på en enkelt ren dansk kamp. Den stod Elmer Møller og Felipe Mikkelsen for, og den bød på rigtig god tennis. Efter en spændende tie break i 2. sæt kunne Elmer Møller dog spille sig videre til morgendagen, hvor endnu en dansk spiller venter, når Valdemar Pape står på den anden side af nettet. Kampen er planlagt til kl. 14 og vises på Sport Live.

Samtidig med det internt danske opgør spillede Karoline Laursen sig sikkert videre i 2 sæt med cifrene 6-1, 6-2. En hurtig kamp, der betød, at de flestes opmærksom kort efter sidste bold blev rettet mod bane 5, hvor Divine Dasam Nweke fik serbisk modstand. Her udspillede sig et vaskeægte drama, da kampen måtte ud i en forlænget kampafgørende tie break. Trods flere matchbolde og stor opbakning fra det fremmødte hjemmepublikum i Vejle måtte en hårdt kæmpende Divine Dasam Nweke give fortabt efter 11-9 i match tie break.

Alt i alt bød den første dag ved ITF World Tennis Tour-turneringen i Vejle på mange flotte og fightende danske præstationer. Mandag spiller de 7 sejrende danskere de afgørende kvalfinaler om at komme med i hovedturneringen, der starter tirsdag.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag d. 25. juli og 8 dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på Sport Live

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. Alternativt kan du følge med mandag, tirsdag, onsdag og søndag, når Sport Live sender live fra turneringen.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering.