Største professionelle turnering i 14 år skudt i gang

Søndag var der toptennis på programmet, da Skovbakken og Dansk Tennis Forbund slog dørene op for den største internationale tennisturnering på dansk grund i 14 år. Ni danske herrer skulle i aktion på førstedagen af kvalifikationen.

Anders Grinderslev vandt sin kamp søndag og er klar til kvalifikationsfinalen mandag.

Søndag løb den største internationale tennisturnering på dansk jord i 14 år af stablen. Fra den 11. juni og syv dage frem dyster tennisspillere fra hele verden nemlig om point til ATP-ranglisterne i Skovbakken Tennis. Ikke siden 2009 har der været så mange point på spil til verdensranglisten i en dansk turnering.

Turneringen er nemlig en turnering med en samlet præmiesum på 25.000 dollars – en såkaldt M25. Det betyder samtidig, at vinderen er sikret 25 ATP-point.

Den forsvarende indendørs danmarksmester i herresingle, Anders Grinderslev, var på banen i første runde af kvalifikationen. Det blev til en sejr for KB’eren, der tidligere har slået sine folder i den århusianske tennisklub.

”Det er en genial mulighed for de danske spillere at komme ud og konkurrere på internationalt højt niveau og måske lave nogle ATP-point. Det er en fornøjelse. Og for mig er det specielt, at det er i Skovbakken, som er min gamle klub. Så jeg føler mig lidt på hjemmebane,” sagde Anders Grinderslev efter sin kamp.

Svær dansk start

Nikolaj Katic er klar til at spille kvalifikationsfinale, efter han slog Gustav Theilgaard.

Danskerne fik en svær start på førstedagen af turneringen, hvor de første kvalifikationskampe blev spillet. Foruden Anders Grinderslev var otte andre danske herrer i aktion i løbet af dagen, hvoraf to af dem spillede sig videre til de afgørende kvalfinaler, der giver adgang til hovedturneringen, som starter på tirsdag.

Der var tre danskere på gruset, da de første server blev sendt afsted kl. 10.00. Nikolaj Katic, der er seedet 16 i kvalifikationen, stod overfor Gustav Theilgaard. Der var dog aldrig rigtig tvivl om sejren, som B.93’s Katic tog sig af med cifrene 6-3, 6-2.

På banen ved siden de to danskere skulle Oskar Brostrøm i kamp. Den unge Gentofte-spiller lagde fint ud, men svenske Michael Minasyan havde mere at komme med på dagen og vandt i to sæt.

Efterfølgende var det tid til at KB’erne Anders Grinderslev og Cornelius Shalmi skulle på banen – dog på hver sin. Grinderslev stod overfor et danskeropgør mod Emil Mikkelsen, mens Shalmi mødte Noah Thurner fra Tyskland.

Shalmi leverede et flot første sæt, hvor han servede for sættet ved 6-5, men desværre for KB’eren fik han ikke udnyttet chance, der i stedet gik til tyskeren. Grinderslev havde fuld kontrol over sin kamp, som blev vundet stensikkert 6-1, 6-0.

Det blev til nederlag i alle tre kampe, da dagens sidste danskere trådte på banen. Julius Kristensen, Patrick Kristensen og Jonas Mathiasen mødte svære modstandere og blev sendt ud af turneringen af henholdsvis den tiende-, niende og andenseedede i kvalifikationen. 

I mandagens kvalifikationsfinaler skal Nicolaj Katic op imod kvalifikationens førsteseedede Lewie Lane, mens Anders Grinderslev møder Cornelius Shalmis overmand Noah Thurner.

Følg med på SPORT LIVE

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Skovbakken, hvor der er fri entré. Alternativt kan du følge med søndag, når SPORT LIVE sender live fra finalen kl. 10.

FAKTAITF World Tennis Tour i Aarhus

  • Dato: 11.-18. juni 2023
  • Sted: Skovbakken Tennis
  • Underlag: Grus
  • Præmiesum: $25.000
  • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single
  • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere
  • Deltagere i double: 16 par
  • ATP-point: 25 til vinderen, 16 til finalisten og 8 til semifinalisten

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M25 Risskov/Aarhus, DEN