Stor ros til foreningerne for corona-indsatsen

Landets tennis- og padelklubber er nu helt fri for corona-restriktioner og anbefalinger. DTF’s formand takker klubberne for deres kæmpe indsats gennem næsten to år.

Tirsdag den 1. februar er en mærkedag i landets idrætsforeninger – herunder tennis- og padelklubber. Dagen markerer nemlig afslutningen af corona-relaterede restriktioner og anbefalinger.

Konkret for tennis og padel betyder det, at man ikke længere skal bære mundbind, når man begiver sig ind i hallen for at spille med den lille, gule.

Siden den første nedlukning for snart to år siden har landets foreninger kæmpet med skiftende restriktioner, nedlukninger og anbefalinger. Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, er i den forbindelse fuld af lovord til indsatsen hos klubberne.

”Jeg er enormt imponeret af den kæmpe indsats, som hver eneste klub har leveret. Med konstant skiftende restriktioner, anbefalinger og nedlukninger har de både understøttet bekæmpelsen af corona i samfundet, samtidig med de har holdt vores elskede sport åben for flest mulige. Der skal lyde en rungende og gigantisk tak til alle frivillige,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Om indendørs arrangementer

De sidste restriktioner er nu ophævet. Men det er værd at bemærke, at Epidemikommissionen bemærker i sin indstilling, at I forhold til events, hvor mange personer samles stående til indendørs arrangementer, kan arrangørerne i februar måned overveje at lave smitteforebyggende tiltag. Eksempelvis ved at opfordre til, at deltagere testes på forhånd, eller der opereres med øget afstand. Hvis arrangørerne er private erhvervsdrivende, er det fortsat muligt at stille krav om coronapas.

Der er altså ikke tale om en konkret anbefaling. DTF og DGI lader det være op til de enkelte foreninger at vurdere, om man ønsker at gøre brug af sådanne tiltag.

I ministerierne foregår der i øjeblikket en tværgående dialog om nogle eventuelle anbefalinger på børne- og ungdomsområdet i forbindelse med høj smitte. Derfor kan der på et senere tidspunkt komme information om anbefalinger som eksempelvis at klæde om hjemmefra. Der vil blive meldt ud fra DTF, DGI og DIF’s side, hvis det bliver relevant.