Tauson tager første top-10 skalp

Med en kompromisløs og blændende præstation slog Clara Tauson verdens nummer syv, Anett Kontaveit med 6-2, 6-4 i 2. runde af Australian Open.

Se highlights fra Tausons imponerende triumf.

Clara Tauson har endnu aldrig tabt i Melbourne ved Australian Open. Det kunne verdensranglistens nummer syv, Anett Kontaveit, ikke lave om på.

Esteren har ellers været i fremragende form i den seneste tid, men fra kampens start var det danskeren, som var i førersædet. Hun brød serv i kampens første parti og så sig aldrig tilbage i sættet, som hun vandt med 6-2.

I andet sæt kom Kontaveit både foran med et servegennembrud ved 3-1 og 4-2. Men Clara Tauson holdt hovedet koldt og blev ved med at bombe sine grundslag ned med esteren. Derfor var det også helt fortjent, at den 19-årige dansker vendte sættet og bragte sig på 5-4.

Sættet og kampen blev servet hjem i overbevisende stil, og ved 40-0 udnyttede Tauson sin første matchbold og kunne knytte næven. Hendes hidtil største sejr var i hus.

”Jeg går ind til kampene og tror på, at jeg kan spille den her form for tennis hver gang, og så må vi se, hvor langt det går,” sagde Clara Tauson i et interview på banen efter kampen.

I 3. runde møder Clara Tauson amerikaneren Danielle Collins (WTA: 30). De to mødte også hinanden i Tausons første grand slam – nemlig Roland Garros i 2020. Her tabte en småskadet Clara Tauson i to sæt.

Allerede senere i dag skal Tauson på banen igen i Melbourne, når hun med makkeren Alison van Uytvanck spiller 1. runde i damedouble mod Magda Linette og Bernarda Pera.

Hør interview med Clara Tauson efter kampen.