Tre klubber deler deres nytårsforsætter

Et nyt år står for døren, og det betyder en perlerække af nytårsforsætter. Det gælder ikke mindst i de danske tennisklubber. Vi har spurgt Egtved IF Tennis, Næstved Tennis Klub og Rudkøbing Tennis Klub, hvad de har sat sig af mål for 2024.

Et af Rudkøbing Tennis Klubs nytårsforsæt er at få flere af deres unge tennisspillere ud at spille turneringstennis.

Er din klub klar til 2024, og er det med et nytårsforsæt i ærmet? Så er I ikke de eneste.

Alle klubber går rundt med planer og drømme for fremtiden, og en god måde at manifestere disse kan være ved at have et konkret nytårsforsæt. Eller med andre ord et mål for det nye år. Derfor har vi hevet fat i Egtved IF Tennis, Næstved Tennis Klub og Rudkøbing Tennis Klub til en snak om, hvad de sigter efter i det kommende år.   

Egtved IF Tennis:

Hvordan er 2023 gået i Egtved IF Tennis?

”I år har vi blandt andet haft et særligt fokus på vores træningshold – for det går vi rigtig meget op i at have. Vi har observeret, at det fastholder vores medlemmer, når de er sammen i det sociale klubmiljø og ikke ”bare” booker baner. Vi startede for to år siden – og har arbejdet videre i 2023 – med at sikre, at vi får nybegyndere ind i flowet med træningshold, så de ikke er overladt til sig selv, når de har været igennem et introforløb. Vi har lavet træningshold for nybegyndere på to niveauer, så vi sikrer, at de får noget ud af det og får et socialt fællesskab med de andre fra klubben,” siger formanden for klubben Ole Sommerlund.

Hvad er jeres mål for det nye år?

”Vi er startet op på Familietennis. Det startede sent på sæsonen, og det er klart noget af det, vi vil arbejde videre med i 2024. Vi satte os et mål, som vi nåede, og forventer at få væsentligt flere medlemmer i den kommende sæson. I den forbindelse får vi også brug for nogle hjælpetrænere, og der har vi også nogle i pipelinen, som vi skal have på hjælpetrænerkursus. Det er klart et af vores nytårsforsætter.”

Rudkøbing Tennis Klub

Hvilke nytårsforsætter har I lavet for jeres klub i 2024?

”Vi opererer ikke med konkrete nytårsforsætter, men to hovedopgaver for os i kommende sæson. Vi ønsker at komme i mål med padelbane nummer to, og så ønsker vi at fortsætte vores arbejde på ungdomstennisfronten, hvor vi igennem de sidste fem-seks sæsoner har fået flere og flere spillere, som spiller turneringstennis. Et fortsat fokuspunkt for os er også at få klubben til at hænge godt sammen omkring tennis og padel,” siger Henrik Jensen, bestyrelsesmedlem i Rudkøbing Tennis Klub.

Hvorfor netop de mål? 

”Vi anlagde vores padelbane i 2019. Dengang var det bane nummer ni i Danmark. Det siger lidt om, hvor hurtigt det er gået med padel. Vi fik som de fleste andre steder hurtigt nye medlemmer. Også folk som aldrig nogensinde havde haft fast gang i en tennisklub før. Det gav os et par udfordringer, men det gav os også et solidt økonomisk fundament. For hundrede nye medlemmer, der er aktive i klubben og betaler kontingent, det flytter noget for en klub som vores, hvor vi er 230 medlemmer. Vores tennisdel hang også lidt, men det har vi samtidig fået sparket gang i igen. Så fordi vi har fået så mange padelspillere, satser vi på at kunne åbne en padelbane mere. Det vil også gøre, at vi vil kunne stå bedre i forhold til at lave interne turneringer og turneringer med vores naboklubber.”

”I forhold til det andet mål har vi gennem de sidste syv-otte år haft et stort fokus på, at vores unge tennisspillere kommer ud og spiller stævner og turneringstennis. Det er vigtigt for os, at vi er godt med der. Og vi kan se, at de føler en større tilknytning til klubben også. Vores spillere synes også, at det er enormt sjovt at komme ud og spille som et hold sammen. Det, at man er som et hold sammen, er et vigtigt fokuspunkt for os.”

Næstved Tennis Klub

Hvordan håber I, at 2024 kommer til at se ud for jeres klub? 

”Noget, der kommer til at fylde rigtig meget er, at vi er blevet ’Spydspidsforening’. Danmarks Idrætsforbund har udnævnt nogle forskellige klubber efter indstillinger til at være Spydspidsforening rundt omkring i Danmark. Vi er så blevet en af dem sammen med Næstved Svømmeklub. Og i den forbindelse blev der ansat en medarbejder den 1. december, som skal være børne- og ungeansvarlig, og vedkommende skal lave nogle tiltag i forhold til børn, unge, rekruttering, trivsel og fastholdelse. Så det har vi en stor agenda i – ikke mindst vores træner, da det er ham, der er tovholder for vedkommende. Så det fylder rigtig meget. Et af vores fokuspunkter heraf er, at vores klub og den nye børne- og ungeansvarlige skal have mere fat i skole og institutioner og få dem mere ud til os, end de har været tidligere. Det er stort for os, og vi glæder os til at se, hvad der sker i 2024,” siger Lisbeth Morell, formand i Næstved Tennis Klub.

”Udover at styrke børne- og ungeområdet har vi i efteråret lavet en runde, hvor vi har forsøgt at blive bedre til at organisere opgaverne i bestyrelsen – ”hvem gør hvad” og mere synliggørelse. Det skal vi have implementeret sammen med en bedre årskalender, end den vi har nu.”