”Uddannelsen som tenniscoach har styrket mig personligt og som træner”

I foråret blev Daniel Batista uddannet tenniscoach. Uddannelsen har givet den 18-årige træner fra Esbjerg Tennisklub en masse nye værktøjer, som han hver dag bruger både på og uden for tennisbanen. Du kan også tilmelde dig uddannelsen som tenniscoach nu.

Daniel Batista (forreste række med HEAD-trøje) tog Tenniscoach-uddannelsen 2022-23 og anbefaler uddannelsen til alle. Du kan tilmelde dig uddannelsen nu.

Da 18-årige Daniel Batista i efteråret tilmeldte sig tenniscoach-uddannelsen, var det for at blive en bedre træner og kunne hjælpe mere til i barndomsklubben i Esbjerg.

Tenniscoach er Dansk Tennis Forbunds og DGI Tennis’ niveau II-uddannelse. Uddannelsen henvender sig til alle trænere, som har taget basisuddannelsen Tennistræner 1-2-3, og som ønsker fordybelse og nyeste viden inden for centrale emner som taktik, teknik, fysik, mentale aspekter samt underviserrollen og klubudvikling.

Men uddannelsen har ikke bare styrket Daniel som tennistræner. Da han i foråret fik eksamensdiplomet i hånden, stod han også med en masse nye kompetencer, som han hver dag bruger uden for tennisbanen.

Tilmeldingen er åbnet til dette års tenniscoach-uddannelse, og vi har taget en snak med den unge esbjergenser om, hvad han har fået ud af forløbet.

TILMELD DIG TENNISCOACH-UDDANNELSEN.

Kan du fortælle lidt om din trænerbaggrund?

”Jeg kommer fra Esbjerg og har spillet tennis i Esbjerg Tennisklub i rundt regnet 10-11 år og startede på tenniscoach-uddannelsen efter jeg havde haft fem års erfaring som tennistræner. Jeg var den yngste på holdet, da jeg startede. Jeg var kun 17 år, og nåede at blive 18 år, før vi var færdige. Det har været med til at booste mine tennistræninger en del.”

Hvorfor tilmeldte du dig tenniscoach-uddannelsen?

”Til at starte var det, fordi der var behov for noget ekstra i vores klub. De trænere, der havde trænet mig, var rejst videre. Vi havde kun vores cheftræner Simon Verner, der stod for det hele, og så os hjælpetrænere. Jeg tænkte, at det kunne være vildt spændende, og så er tennistrænerrollen en, jeg bryder mig virkelig meget om. Jeg kan virkelig godt lide at være tennistræner, og så tænkte jeg, at det ville være en god idé at tage skridtet videre og se, om jeg kunne blive en af de lidt større trænere – i hvert fald i klubben.” 

Hvad var dine forventninger inden du meldte dig til?

”Jeg havde selvfølgelig forventninger om, at det ville gøre og til en bedre tennistræner, og jeg ville få bedre styr på teknikken og formidlingen af spillet. Så det var lidt mine forventninger, inden jeg startede på det. Men så kunne jeg ret hurtigt mærke, efter jeg startede på det, at det var meget mere end de er tekniske og tennisspecifikke ting. Jeg har lært mange ting, som jeg har brugt til min tennistræning. Og mange ting som jeg har brugt til meget andet end tennistræning. Mange ting jeg bruger i min egen træning i fitnesscenteret, når jeg snakker med folk, og de aktiviteter jeg laver dag til dag.”

Og hvad er det for nogle ting?

”For eksempel er en ting den måde jeg tilgår gruppearbejde – også ovre i skolen. Og så er der formidlingen, og den måde jeg fremstår, når jeg står over for dem, jeg snakker med. Vores psykologiske modul var rigtig godt til at tilgå alle de tanker, man har inde i hovedet. Både på banen, men også til så meget andet i dagligdagen.”

Hvad syntes du om forløbet?

”Jeg syntes, det fungerede virkelig godt størstedelen af tiden. Jeg kunne godt lide, at der var forholdsvis lang tid imellem modulerne, så man kunne nå at afprøve det man lige havde lært. Alle underviserne var fantastiske til det, de gjorde. Og jeg føler, at jeg fik næsten alt med fra alle gange. Faciliteterne rundt om var også supergode.

Hvis der var en ting, jeg ville ønske, var anderledes, så var det måske lidt mere diversitet i forhold til, hvor vi var henne. Nu er jeg så også fra Esbjerg, så man kan sige, at det er langt til København, hvor vi var fire ud af de syv gange – men vi var også heldige at få en gang i Esbjerg, hvilket vi slet ikke havde regnet med. Så det var jeg glad for”

Hvad tænker du, at du skal bruge uddannelsen til?

”Jeg har ikke en helt konkret plan, men jeg har tænkt mig at være tennistræner i et par år endnu og måske udvikler det sig til, at jeg så skal gøre en karriere ud af det. Men uanset om det er det, det bliver til, eller noget andet, så føler jeg, at jeg har fået noget med, som jeg kan bruge alle steder. Om det er ledelsen i en eller anden virksomhed, eller om det er som tennistræner i Danmark eller udlandet, så føler jeg, at jeg har fået en hel masse kompetencer, der er meget alsidige, og som jeg kan bruge til næsten lige det, det skulle være.”

Tilmelding til tenniscoach

Der er tilmeldingsfrist til tenniscoach-uddannelsen 2023-24 den 10. september 2023. Vil du vide mere, så tryk på linket nedenfor:

LÆS MERE OG FIND TILMELDING TIL TENNISCOACH-UDDANNELSEN HER