UM er fedt – også uden for banen

Der er mange fede aktiviteter uden for tennisbanen, når der i påskeferien spilles Ungdomsmesterskaber inde 2024 – Powered by Lokal Forsikring i Hillerød og Roskilde.

Der er rig mulighed for at få et lidt godt at drikke under UM.

Af Christoffer Nørgaard, erhvervspraktikant

I den kommende uge skydes Ungdomsmesterskaber inde 2024 – Powered by Lokal Forsikring i tennis i gang. UM starter lørdag den 23. marts, og finalerne spilles den 1. april, hvor 453 unge landet over skal kæmpe i deres aldersgruppe om at blive Danmarks bedste tennisspillere. Kvalifikationen spilles både i Hillerød Tennis & Padel Klub samt Roskilde Tennisklub. Hovedturneringen foregår i Hillerød.

Til de nogle gange lidt tomme tennisklubber i påskeferien kan det være fedt at holde UM. Derfor siger Daniel Mølgaard, der er klubmanager i Hillerød Tennis & Padel Klub også:

”Det giver noget aktivitet i sådan en påskeferie, hvor det nogle gange er lidt sløvt. For mig personligt er der også prestige at have UM. Der, synes jeg, som klub, at det er fedt, at man viser, man kan holde det.”

Nu, når Hillerød er dem, der blandt andet står for UM, siger Daniel Mølgaard:

”Vi har vidst det i et halvt år, og nu glæder vi os til at afvikle det, så spillerne og tilskuerne får en så god oplevelse som muligt. Det er tennissen, der er det vigtigste. Men det gør ikke noget, at alle de andre ting er med, så man måske har lyst til at blive hængende.”

Lotteri med fede præmier

Uden for banen er der mulighed for at hygge sig. Ifølge Daniel Mølgaard, så er det ikke kun tennis, man kan spille. Han har flere bud på, hvad man kan fordrive tiden med.

”Man kan jo se sine klubkammerater. Og så går man ud og spiller bordtennis ude i teltet ude foran eller ind i vores hyggerum, hvor der er nogle forskellige spil som for eksempel et bobspil,” siger han.

Derudover er der et lotteri, hvor man har mulighed for at vinde fede præmier ved at købe en lodseddel. Så får man en præmie, hvis man har det nummer, som passer til præmien. Præmierne er tennis- eller påskerelaterede, så du kan for eksempel vinde et boldrør eller et gavekort.

Til finalen kommer Hillerød Musikskole med både nogle musikere og en sanger og spiller nationalsangen, imens finalisterne præsenteres. Når alle singlekampene er færdige, er der en fælles præmieoverrækkelse, hvor borgmesteren og et bestyrelsesmedlem fra Dansk Tennis Forbund kommer og uddeler medaljerne.

Bare rolig, der er kaffe

Til forældrene, tilskuere samt spillere er der en cafe, som har åbent fra morgen til aften. Cafeen serverer to varme retter til frokost/aftensmad, og man kan få dækket de sædvanlige behov med kaffe, sodavand og snacks.

”Det er håbet, at man godt kan blive hængende heroppe, selvom forældrene kører hjem, og man så bliver, og kigger på sine klubkammerater eller sine venner fra tennis eller hvad det nu kan være. Selvom man måske har tabt selv, så kører man ikke bare hjem og surmuler,” siger Daniel Mølgaard.

Så, som tilskuer, er det jo meget fedt og kunne sidde og nyde en kold sodavand til en god tennis kamp.