Svendsen og Møller blev mestre for første gang indendørs

Turneringens førsteseedede på både dame- og herresiden levede op til favoritværdigheden og sikrede sig guld ved DM indendørs 2024 i Hillerød.

Årets indendørs danmarksmesterskab i tennis fandt sin afgørelse søndag i Hillerød Tennis og Padel Klub. Både dame- og herrefinalen, der blev vist direkte på SPORT LIVE, havde tiltrukket flot med tilskuere.

Klokken 10 gik det løs på center court. Første opgør på finaledagen var damernes singlefinale som stod mellem Johanne Svendsen (Hørsholm-Rungsted) og Laura Brunkel (KB). Svendsen var seedet 1 i turneringen, mens Brunkel var seedet 4.

Opgøret var præget af lange, flade dueller, som høstede flere store klapsalver fra de fremmødte. De to finalister havde aldrig stået overfor hinanden før. Og selvom Brunkel fik en god start og kom foran 2-0, var det Svendsen, der løb med første sæt.

Andet sæt var tæt, og Svendsen havde mulighed for at komme på 5-4, men blev brudt, og så kunne Brunkel serve andet sæt sikkert hjem. Nerverne var uden på tøjet hos begge spillere, og måske netop derfor valgte Johanne Svendsen at skifte trøje i pausen inden afgørende sæt.

Tøjskiftet havde en god effekt, i hvert fald spillede Svendsen som lyn og torden og bragte sig foran 5-1. Selvom KB-spillerne kæmpede med næb og klør for at holde sig inde i opgøret, så kunne topseedede Svendsen lukke og slukke til 6-3. Og det var en glad – og lettet – danmarksmester, der efterfølgende kunne få guldet om halsen.

”Det betyder virkelig meget. Det er første gang, jeg bliver danmarksmester, og der er altid noget prestige i at få den titel,” sagde Johanne Svendsen efter finalen.

Til at overrække medaljer var formand i Hillerød Tennis og Padel Klub, Ina Lund Larsen, formand i Dansk Tennis Forbund, Christian Lunøe, og borgmester i Hillerød, Kirsten Jensen.

”Det, der gør forskellen er, at jeg beslutter mig for at komme ud til tredje sæt med en lidt bedre og mere positiv attitude. Jeg slapper mere af og prøver at give mig selv ro. Jeg følte inden finalen, at jeg næsten kun kunne gå ind og skuffe, så at spille sådan en kamp er utroligt svært. Men jeg er glad for, at det lykkedes at vinde.”

Møller med speederen i bund

I dagens anden DM-finale stod Elmer Møller (KB) overfor Christian Sigsgaard (Gentofte). Topseedede Elmer Møller har vundet det udendørs DM de sidste to år, og jagtede nu sin første indendørs titel. I semifinalen havde han slået Anders Grinderslev, der de seneste to år er stukket af sted med det indendørs DM-guld.

Møller og Sigsgaard, der begge er Davis Cup-spillere, har stået overfor hinanden flere gange før – og det er altid endt til KB’erens fordel, der førte 4-0 i indbyrdes opgør før finalen.

Selvom der var nok incitament til at forsøge at forpurre den statistik, så var der dog en række forhindringer for Sigsgaard, der var seedet 2. Første kamp i hovedturneringen ved årets DM inde i Hillerød markerede et comeback.

Gentofte-spilleren spillede nemlig sin første singlekamp i knap fem måneder efter en flænge på menisken krævede en operation i starten af december. Da han i semifinalen til og med måtte ud i en maratonkamp på tre timer mod KB’s Philip Hjorth, før han kunne lukke kampen, kunne han ikke stille så meget op mod Elmer Møller, der havde speederen i bund fra starten af kampen.

Finalen blev afgjort i to sæt 6-0, 6-2.

“Det er altid stort at være med i DM og repræsentere mig selv og KB. Og selvfølgelig altid vildt fedt at kunne løbe med titlen. Synes jeg spillede en god turnering og gjorde de ting, jeg gerne ville,” sagde Elmer Møller om sin præstation efter finalen.

Resultater

Johanne Svendsen (1, HRT) – Laura Brunkel (4, KB) 6-3, 4-6, 6-3

Elmer Møller (1, KB) – Christian Sigsgaard (2, Gentofte) 6-0, 6-2