Finalefeltet ved DM inde er sat

Johanne Svendsen og Laura Brunkel gjorde sig lørdag klar til damefinalen, mens Elmer Møller og Christian Sigsgaard skal krydse ketsjere i herrernes finale ved DM indendørs. Finalerne spilles søndag fra klokken 10 i Hillerød Tennis og Padel Klub. Opgørene kan følges direkte på SPORT LIVE.

Søndag skal det afgøres, hvem der løber med titlen hos damerne og herrerne, når finalerne ved DM indendørs 2024 i Hillerød løber af stablen. Finalerne står mellem Johanne Svendsen og Laura Brunkel på damesiden, og Elmer Møller og Christian Sigsgaard hos herrerne.

Dansk Tennis Forbund byder på gratis kaffe og croissanter så længe lager haves til formiddagstennis på finaledagen. Ellers kan både damernes og herrernes finale ses direkte på SPORT LIVE.

Svendsen stormede videre

Der var fire semifinaler på programmet lørdag. Og dagen startede som lyn og torden, da 1. seedede Johanne Svendsen stod overfor Olivia Thiemke i dagens første kamp. De to semifinalister kender hinanden særdeles godt fra juniortiden, hvor de har stået over for hinanden mange gange før. Svendsen fik en kanon start og bragte sig foran 4-0.

Thiemke havde fået sig en pause dagen før, da hendes modstander i kvartfinaleopgøret, Cecilie Fridthjof, havde trukket sig. Men selv med friske kræfter var det svært at hamle op mod en hårdtslående Svendsen, der levede op til sin favoritværdighed.

Derfor blev det kun til et enkelt parti for Thimeke i semifinalen, der blev afgjort i to sæt med cifrene 6-1, 6-0.

Det bliver den blot anden DM-finale for 19-årige Johanne Svendsen. Og den første indendørs. Derfor var det en glad finalist, der efter opgøret, så frem mod søndag.

”Jeg glæder mig til at spille DM-finale. De to piger (Laura Brunkel og Sarafina O. Hansen, red.), der spiller i den anden semifinale, kan spille noget rigtig god tennis, så jeg glæder mig til at møde vinderen i morgen. Det bliver en sjov og ligebyrdig kamp,” sagde Johanne Svendsen efter kampen.

”De kan begge lide at slå hårdt lige som mig. Så jeg tror, at det bliver noget god og sjov tennis, og så server de begge godt, så jeg skal være klar fra start i morgen”

Brunkel videre

Hvem der skulle op mod Svendsen i finalen, blev afgjort i kampen efter. Her stod den 4. seedede Laura Brunkel overfor 2. seedede Sarafina O. Hansen. Brunkel kom hurtigt på 4-1, men Hansen fik spillet sig mere varm og tog de to efterfølgende partier. Det fik dog ikke rystet Brunkel, der hev sættet hjem 6-3. Andet sæt blev vundet med cifrene 6-4, og så var Brunkel finaleklar.

Damefinalen bliver ganske speciel, for Johanne Svendsen og Laura Brunkel har nemlig aldrig stået overfor hinanden før.

”Det bliver spændende. Jeg glæder mig. Jeg skal være god mentalt og udnytte mine chancer, man får ikke mange chancer, når man spiller mod Johanne. Jeg tror det bliver en ret aggressiv kamp, hvor den, der får sat sig på spillet først, har den bedste chance,” sagde Laura Brunkel efter sin semifinale.

Maratondyst endte til Sigsgaards fordel

En sand maratonkamp udspillede sig, da Philip Hjorth og Christian Sigsgaard stod overfor i hinanden i dagens tredje semifinalekamp. Semifinalen, der tog tre timer, var tæt, og momentum bølgede frem og tilbage mellem Hjorth og Sigsgaard hele kampen, der var seedet 4 og 2 i turneringen.

Semifinalen var præget af lange dueller, hvor de to spillere fik udfordret hinandens enhåndsbaghånd. Sigsgaard kom bedst fra start med en føring på 4-0 i første sæt. Men det varede ikke ved. For Hjorth fik vendt kampen og tog det ene parti efter det andet og vandt sættet 6-4.

Chokket blev rystet af, og andet sæt gik til Sigsgaard, og så skulle kampen om finalepladsen ud i afgørende sæt. Her havde Sigsgaard marginalerne på sin side og kunne gå sejrrigt ud af opgøret.

”Det kan være svært at bevare troen, når man lige har smidt en føring på 4-0. Men på det her niveau bølger det frem og tilbage. Det skal man lære at acceptere, selvom det er irriterende,” sagde Christian Sigsgaard efter sin sejr.

”Det er altid fedt at spille en DM-finale, så jeg vil gøre, hvad jeg kan. Jeg har spillet godt i DM-finaler i fortiden, så det tror jeg også, at jeg kan komme til i morgen.”

Grinderslev væltet af tronen

Sigsgaards modstander i finalen bliver Elmer Møller, der vandt dagens sidste semifinaleopgør mod klubkammeraten fra KB og den dobbeltforsvarende danmarksmester indendørs, Anders Grinderslev.

På trods af gode dueller i stort set samtlige af kampens partier, viste Møller sig for stærk, og Grinderslev måtte vinke farvel til et muligt DM-hattrick med et nederlag på 6-1, 6-3. Elmer Møller ser frem til søndagens finale mod Davis Cup-kollegaen Christian Sigsgaard, fortalte han efter sin sejr.

”Jeg tror, at det bliver en rigtig god kamp. Jeg føler altid, at Sigsgaard og jeg spiller nogle gode kampe mod hinanden. Det bliver ’tough’, men jeg glæder mig. DM-finaler er altid specielle”

Resultater af semifinalerne:

Johanne Svendsen (1, HRT) – Olivia Thiemke (Hareskov-Værløse) 6-1, 6-0

Laura Brunkel (4, KB) – Sarafina O. Hansen (2, HRT) 6-3, 6-4

Philip Hjorth (4, KB) – Christian Sigsgaard (2, Gentofte) 6-4, 5-7, 4-6

Elmer Møller (1, KB) – Anders Grinderslev (3, KB) 6-1, 6-3