UM: Juniorlandstrænerens bedste råd før finaledagen

Finalerne står for døren ved UM inde – Powered by Lokal Forsikring. Men hvordan forbereder man sig på dét? Juniorlandstræneren giver sine bedste råd til spillerne før, under og efter en stor kamp.

Fra balkonen har juniorlandstræneren godt udsyn over alle kampe.

Nerverne sidder måske allerede uden på tøjet. For søndag er der nemlig finaler ved UM inde – Powered by Lokal Forsikring i Hillerød Tennis og Padel Klub. Påsken igennem har juniorspillerene haft mulighed for at prøve sig af mod de bedste i deres årgang.

Men hvordan forbereder man sig bedst før, under og efter en kamp? Vi har fanget juniorlandstræner, Kim Hansen, og bedt ham om at komme med sine bedste råd til spillerne.

Før kampen: Læg en plan

“Før en kamp, synes jeg, man skal være tro mod det, som man har trænet og lægge en strategi. Man kan spørge sig selv ”hvad er det jeg vil i den her kamp?.” Og så er det en god idé at analysere sin modstander på forhånd. Hvor har modstanderen sine stærke og svage sider, og hvordan får jeg målrettet mine stærkeste sider mod min modstanders dårligste sider.”

Under kampen: Bevar roen

“Når opvarmingen starter, og de første par games er spillet, så se om din plan holder, eller om du måske skal rette noget til i dit spil. Der kommer til at være mange trænere, forældre og bedsteforældre, så det er også vigtigt at have nogle redskaber under kampen, som hjælper til dig at holde spændingsniveauet på det rigtige niveau. Det er sjældent, det er for lavt til UM, men det er ofte, det er for højt. Og hvis det er for højt, så kan man ikke spille sin optimale tennis. Mange tænker, at de skal øve sig på deres forhånd, baghånd eller serv, men man skal også øve sig i at bevare roen.”

Efter kampen: Analysér din kamp

“Analyser din kamp. Der er mange gode trænere, som hjælper med det efter kampen. Men jeg synes også, at man som spiller selv skal tage fat i sig selv – uanset hvordan det er gået. Måske gik det skidegodt. Så find frem til, hvad du gjorde, som fungerede og så prøve at kopiere det til næste gang. Nogle spiller virkelig godt, men tænker ikke over det efterfølgende. Man kan lære meget både af at vinde og tabe.”

Følg spillerne til UM

Du kan følge alle resultaterne til UM inde 2024 – Powered by Lokal Forsikring her.