Ungseniorer tanker vigtig erfaring i Tunesien

Ni danske ungseniorer er i disse uger sammen i Tunesien for at spille internationale turneringer. Turen er en del af DTF’s nye ungseniormiljø.

Der er mange fordele ved at rejse til turneringer som et samlet hold.

Den tunesiske kystby Tabarka er i denne og næste uge ramt af en mindre dansk tennisinvasion. Ni danskere spilere er med i to 15.000 dollar-turneringer for mænd og kvinder på det nordafrikanske grus.

Spillerne rejser sammen med træner Christopher Raben og sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen. Turen er et led i det træningsmiljø for ungseniorer, som DTF i år har taget initiativ til at få stablet på benene med ugentlige træningssamlinger i Gentofte Tennisklub.

Træningsmiljøet er målrettet spillere, som står i overgangen mellem junior og senior, samt spillere, der enten er på vej ud til eller hjemvendt fra college i USA.

Syv af spillerne i Tabarka er inviteret af DTF og har takket ja til turen, hvor forbundet bidrager med et økonomisk tilskud. Desuden har yderligere to spillere tilmeldt sig turneringerne i Tunesien og indgår på lige fod med resten af holdet.

”Med det her initiativ vil vi gerne give spillerne chancen for at tjene deres første point til verdensranglisterne. Vi vil gerne have flere danske spillere rangeret internationalt, da det vil højne det generelle niveau herhjemme,” siger Jens Anker Andersen.

Godt at rejse sammen

Han påpeger, at der er mange fordele ved at rejse sammen i en gruppe. Man slipper for at skulle finde én at slå ind med om morgenen. Man kan træne sammen før, under og mellem turneringerne, og man kan spille double sammen.

”Desuden giver det noget ekstra, når man er en del af et hold, hvor man vinder sammen og taber sammen. International tennis kan ellers godt være ensomt,” siger Jens Anker Andersen.

I den første uge klarede tre spillere sig gennem kvalifikationen til hovedturneringen, mens Sofia Nami Samavatis rangering rakte til direkte kvalifikation. Bedste resultat kan tilskrives Hannah Viller Møller, der i skrivende stund er nået til semifinalen.

Det er første gang, at en sådan fælles tur arrangeres for træningsmiljøet. Men initiativet vil blive gentaget flere gange i løbet af 2020.

Midlerne til Tunesiens-turen stammer fra DIF og Team Danmark, der med økonomisk opbakning fra de olympiske partnere Salling Fondene, KIRKBI A/S, Arla, ISS, Toms, Ørsted, SAS, Toyota, Nykredit og BESTSELLER skaber bedre rammer og vilkår for talent- og elitearbejdet.

Spillerne i Tabarka med støtte fra DTF

  • Sofia Nami Samavati, Virum-Sorgenfri
  • Hannah Viller Møller, HIK
  • Karoline Laursen, KB
  • Carl Emil Overbeck, HIK
  • Sebastian Grundtvig, Gentofte
  • Jesper Andi Jørgensen, HRT
  • Gustav Theilgaard, Hillerød

Desuden har Kasper Elsvad (KB) og Romeo Midtgaard Jivraj (Lyngby) tilsluttet sig truppen på eget initiativ.

Følg turneringerne