Vigtig erfaring til danske U14-hold

Landsholdene i U14 var i ilden i weekenden og starten af denne uge ved Summer Cups, inden de resten af ugen skal spille UM i Odense.

Juniorlandstræner Jacob Holst var med de danske drenge i Bremen.

Lørdag til tirsdag var de danske U14-landshold for piger og drenge i aktion ved Tennis Europe Summer Cups, som er EM for hold. Drengene med Emanuel Grau Kristensen (Lyngby), Christian Grønfeldt-Sørensen (HRT) og August Brostrøm Poulsen (Gentofte) var i Bremen, hvor de allerede skulle spille lørdag.

Her mødte de Norge i en meget vigtig indledende kamp. Tabte drengene, var de ude. Men vandt de, var holdet sikret tre kampe mere de følgende dage. Den opgave klarede holdet rigtig flot, da holdkampen blev afgjort med singlesejre til Christian Grønfeldt-Sørensen og Emanuel Grau Kristensen.

I første runde mødte holdet Ungarn, som vandt begge singler, inden danskerne fik pyntet på resultatet med en sejr i double. Mandag blev det til nederlag mod Tyrkiet, inden holdet på sidstedagen slog Estland med 3-0. Dermed sluttede Danmark på syvendepladsen.

SE KAMPRESULTATER

Pigerne i Tjekkiet

U14-pigerne og holdkaptajn Adam Blicher iført coronavenlig mundering.

Pigerne med Augusta Grau Kristensen (Lyngby), Cecilie Agerbek Fridthjof (KB) og Lucca Ingildsen (KB) trak i første runde altid stærke Tjekkiet, som havde fordel af hjemmebane i Rakovnik.

Tjekkerne var for gode og besejrede danskerne med 3-0. Mandag tog holdet revanche med en sejr over Finland, hvor danskerne tog sig af begge singler.

På sidstedagen skulle kampen om femtepladsen afgøres mellem Danmark og Tyskland. Det blev desværre tyskerne, som tog sig af den placering, hvorfor Danmark endte på sjettepladsen.

SE KAMPRESULTATER

U12-hold til Nations Challenge

Dansk Tennis Forbund sender også to U12-hold i ilden denne sommer. Deres turnering hedder Nations Challenge by HEAD og de indledende runder spilles 22.-25. juli. Pigerne skal til Rezzato i Italien, mens drengene kan få sennep på deres baguettes, når de tager til franske Dijon.

Holdene udtages efter det igangværende UM, der spilles i Odense.