Wozniacki er Årets Tennisspiller

Caroline Wozniacki er kåret til Årets Tennisspiller 2018 af Dansk Tennis Forbund. Det er 11. gang, at den danske verdensstjerne vinder prisen.

Caroline Wozniacki med det synlige bevis på triumfen ved Australian Open. Nu kan hun også kalde sig Årets Tennisspiller 2018. Foto: Scanpix/Saeed Khan

Da Caroline Wozniacki for et år siden gik hele vejen og vandt finalen i Australian Open i tre mindeværdige sæt over Simona Halep, var det ikke blot hendes største titel. Det var også den første singletitel ved en grand slam-turnering til en dansker spiller nogensinde.

Det historiske resultat var ikke til at komme udenom, og Caroline Wozniacki kåres derfor til Årets Tennisspiller 2018 af Dansk Tennis Forbund. Det er 11. gang, at hun modtager den pris.

Siden 2007 har hun vundet prisen hvert år på nær i 2012, hvor Frederik Løchte Nielsen løb med hæderen efter sin doubletriumf ved Wimbledon.

”Det er lidt vildt at tænke på, at det nu er 11. gang, jeg har vundet Årets Tennisspiller. Men det er altid dejligt at blive anerkendt for sine præstationer,” siger Caroline Wozniacki.

Foruden den forløsende sejr i Australien bød 2018 på turneringssejre i både Eastbourne og Beijing for Caroline Wozniacki. Hun sluttede året som nummer tre på verdensranglisten, men var i en måned tilbage som nummer 1 i verden efter triumfen i Australien.

Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, er særdeles imponeret af Caroline Wozniackis bedrifter i 2018.

”Caroline fortjener al den hæder, hun modtager. Selv efter alle de år på toppen leverer hun sit vel nok bedste år nogensinde i 2018 med den fantastiske sejr i Australian Open. Vi er meget stolte af at have Caroline som ambassadør for dansk tennis,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Årets Tennisspiller kåres ved, at en jury af danske sportsjournalister stemmer blandt nominerede, der er indstillet af Dansk Tennis Forbund. Foruden Caroline Wozniacki var Frederik Løchte Nielsen (semifinale i herredouble ved Wimbledon) og Fed Cup-holdet (oprykning til Europa/Afrika Group I) nomineret til prisen.

De sidste ti års vindere

  • 2017, Caroline Wozniacki
  • 2016, Caroline Wozniacki
  • 2015, Caroline Wozniacki
  • 2014, Caroline Wozniacki
  • 2013, Caroline Wozniacki
  • 2012, Frederik Løchte Nielsen
  • 2011, Caroline Wozniacki
  • 2010, Caroline Wozniacki
  • 2009, Caroline Wozniacki
  • 2008, Caroline Wozniacki

Se en liste med alle tidligere vindere.

Vil du gerne have tennisnyheder direkte i din indbakke? Så tilmeld dig Dansk Tennis Forbunds nyhedsbrev TENNISDANMARK.