3 tips til at tryllebinde voksne medlemmer

Udendørssæsonen hamrer derudaf. Men tag dig da lige tid til at overveje disse fif, der kan være med til at endnu flere voksne medlemmer slet ikke kan få nok af at være i jeres klub.

1. Varieret træning

Udendørssæsonen er rigtig godt i gang, og der spilles på livet løs! Nu handler det om at give medlemmerne gode tennisoplevelser, som skaber en positiv opfattelse af foreningslivet, så de får lyst til at fortsætte.

Her ved vi, at mange voksne medlemmer ønsker sig træning, uanset niveau. Derfor kan din klub med fordel afholde lejlighedsvise tematræninger, hvor fokus for eksempel kan være baghånd, serv, double og lignende.

Gør træningen fleksibel, så det er muligt at tilmelde sig frit fra gang til gang efter først-til-mølle, og mod et rimeligt deltagergebyr. Sæt en grænse for antal deltagere afhængigt af, hvor mange trænere og baner, der er til rådighed.

Tilbyd måske tematræninger i sommerferien. En hel del klubber har succes med at afholde sommercamps og -træning for voksne.

Tennisfitness er også et godt bud, hvor der kan skrues op for puls og styrke i kombination med tennis.

Find øvelser med mere til Tennisfitnes lige her.

2. Skru op for det sociale

Medlemmerne kommer på grund af sporten, men bliver på grund af det sociale. Den formulering er i høj grad værd at forfølge, når det handler om at give voksne medlemmer lyst til at fortsætte.

For at skrue op for det sociale element, kan din klub spille på flere strenge a la …

  • Fællesspisning for alle medlemmer, børn som voksen, og med mulighed for at invitere venner med. Krydrer spisningen med en hyggelig doubleturnering, hvor parrene blandes på tværs af alder og niveau. Tjansen som ”madhold” kan gå på skift, hvis der afholdes flere aftener.
  • Det kan også være en social fredagsbar eller festlig lørdagsturnering – kun for voksne – hvor der serveres lækre snacks, læskende forfriskninger og fyres op for højtalerne.
  • Giv gerne arrangementet et tydeligt tema og en fængende titel. Udlever i temaet overbevisende med udsmykning, små overraskelser og positive sanseindtryk, forstærker det blot den tryllebindende fornemmelse.

3. Giv gode kampoplevelser til alle niveauer

Tenniskampe kan være vanedannende, og især et klubmesterskab kan være den gode tennisoplevelse, der skaber begejstringen, så voksne medlemmer får lyst til at fortsætte.

Et klubmesterskab er den ideelle intro til at stifte bekendtskab med kampspil. Det gælder især for nye og knap så garvede medlemmer, som ikke er tilbøjelige til at besøge andre klubber for at gøre debut.

Flere klubber har held med at få fyldt godt op i rækker kun for begyndere og let øvede voksne. Det kan derfor svare sig at supplere de traditionelle A og B-rækker med en række målrettet dem med mindre end to års erfaring. I vil ofte have et realistisk bud på, hvor mange rækker, der kan være relevante.

Hold en aften, hvor I gennemgår tennisreglerne, så nye på voksenintro og andre føler sig klædt på til at spille om point.

Double- såvel som mixdoublerækker kan virke som et ekstra trækplaster, både for dem som elsker konkurrence, men også for dem, som ikke har den store hang til single.

Husk, at jeres klub helt gratis kan benytte DTF Tournament Software til klubturneringen

Puljer og eller bonusrunder giver alle en bedre oplevelse med flest mulige kampe.

Læg alle finalerne den samme lørdag, og rund så mesterskabet af med noget godt til ganen, musik og hygge i lange baner.