5 ud af 6 kampe med dansk deltagelse endte i dansk jubel i Vejle

Der var masser at juble af for de danske spillere på 2. dagen af 1. runde ved ITF World Tennis Tour i Vejle. Der var dansk deltagelse ved 6 kampe i dag, hvor imponerende 5 af dem endte med dansk jubel. Sejrene betyder videre deltagelse i turneringen samt point til verdensranglisterne.

Sofia Samavati var 1 af de mange danskere, der spillede sig videre ved ITF World Tennis Tour i Vejle onsdag.

En enkelt dansker skulle i aktion, da de første bolde blev kastet op til serv, ved dagens kampe. Carl Emil Overbeck stod overfor italienske Giorgio Ricca. Overbeck satte sig hurtigt på kampen, der dog ikke nåede at blive spillet til ende i første omgang. En regnbyge kom drivende ind over banerne i Vejle og tvang samtlige kampe på ubestemt pause. Heldigvis blev banerne erklæret spilleklar igen under en time senere. Selvom det stadig smådryppede havde Carl Emil Overbeck ingen problemer mod sin italienske modspiller og vandt kampen i 2 sæt.

De næste danskere på gruset var August Holmgren og Olivia Gram. August Holmgren og hans tyske makker, Adrian Oetzbach, vandt deres doublekamp i 2 sæt efter godt spil af danskeren, mens Olivia Gram, på trods af god opbakning fra lægterne, tabte i 2 sæt efter en tæt tie break i 2. sæt.

Danske sejre på tv banen

Christian Sigsgaard stod i sin første single kamp ved ITF turneringen i Vejle overfor hollandske Ryan Nijboer. Kampen blev sendt direkte på Sport Live og blev overværet af et pænt fremmøde på tennisanlægget i Vejle. Christian Sigsgaard spillede sejren hjem i 2 sæt med cifrene 6-3, 6-2. Store dele af kampen blev spillet i regnvejr, men dommeren mente dog ikke, at kampen ikke kunne fortsætte. Derfor tog det blot Sigsgaard 1 time og 30 minutter før sejren kom i hus. Han var godt tilfreds med sit spil i dagens kamp og pegede på, at hans gode 1. server blev afgørende.

”Jeg sætter mange gode 1. server. Det gør, at jeg får overtaget i mine egne servepartier og kunne derfor gå lidt mere efter at bryde hans servepartier. Det var en overkommelig sejr, så det føles rigtig godt lige nu. ”

Christian Sigsgaard har forhåbninger om at nå langt ved turneringen i Vejle.

”Jeg skal serve godt og bevæge mig bedre rundt på banen. Hvis jeg kan være ham, der presser de andre spillere rundt, så tror jeg, jeg får en god fordel her. Nu er jeg en kamp tættere på finalen, men det er alle svære kampe, så jeg tager en kamp ad gangen, og så må vi se, hvor langt det rækker. Forhåbentligt kommer jeg langt, men man ved aldrig, ” fortæller Christian Sigsgaard efter dagens kamp.

Christian Sigsgaard slog den hollanske Ryan Nijboer på gruset i Vejle. Kampen havde både høj solskin og silende regn undervejs.

I den efterfølgende kamp, der også blev tv transmitteret direkte på Sport Live, stod Sofia Samavati overfor tjekkiske Kareisova. Samavati kom godt fra start og vandt første sæt med 6-4. I 2. sæt kom Sofia Samavati flyvende fra start og kom hurtigt foran med både 4-0 og 5-1. Pludselig spillede nerverne dog ind hos den unge dansker, der spillede sin første kamp ved turneringen foran både direkte tv og godt med tilskuere. Derfor brød tjekken Samavatis serveparti 2 gange i streg og kom derfor tilbage på 4-5. Sofia Samavati formåede dog at afslutte kampen godt og vandt derfor 2. sæt med samme cifre som 1. sæt, 6-4. Hun var efterfølgende glad for sejren og den gode start på turneringen.

”Jeg var lidt påvirket af nerver. Jeg vil rigtig gerne spille godt her på dansk grund. Så jeg var lidt nervøs, men formåede at spille godt på de vigtige tidspunkter. Til næste kamp skal jeg slappe lidt mere af. Nu har jeg spillet mig ind i turneringen, så jeg tror, jeg kan nyde den næste kamp lidt mere, ” sagde Sofia Samavati.

Dramatisk dansk double

Dagens sidste kamp havde også dansk deltagelse. Her skulle Simon Friis Søndergaard og Henrik Heise Korsgaard møde et italiensk/amerikansk makkerpar. De to par fulgtes pænt ad hele vejen igennem første sæt, der derfor måtte afgøres på de yderste marginaler i en tie break. Efter en utrolig tæt afgørelse måtte Søndergaard og Korsgaard desværre se dommeren sætte den røde kugle hos modstanderne.

2. sæt blev næsten lige så tæt som det første, men Søndergaard og Korsgaard holdte stand på afgørende tidspunkter og snuppede derfor 2. sæt med cifrene 7-5. Det hele skulle altså afgøres i et 3. sæt, hvor spændingen blev trukket helt til det sidste. Ingen af de to makkerpar kunne for alvor sætte sig igennem, og derfor endte 3. sæt i en altafgørende match tie break. Her spillede danskerne suverænt og hev en 10-6 sejr med sig hjem. Med sejren får de en billet videre i turneringen samt eftertragtede point til verdensranglisten.

Henrik Heise Korsgaard og Simon Friis Søndergaard spillede sig også videre ved ITF turneringen i Vejle.

Der skulle have været spillet endnu en doublekamp med dansk deltagelse på begge sider af nettet. Desværre måtte Johanne Svendsens svenske makker trække sig med en skade, og derfor er Vilma Krebs Hyllested og Rebecca Munk Mortensen videre i damernes doubleturnering.

Det blev altså en fantastisk dag for de danske spillere på 2. dagen for 1. runde ved ITF World Tennis Tour i Vejle. På hele 5 ud af 6 baner med dansk deltagelse var der danske jubelbrøl, da sidste bold blev slået. Dertil kommer ovennævnte videre adgang for Vilma Krebs Hyllested og Rebecca Munk Mortensen.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag d. 25. juli og 8 dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på Sport Live

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. På søndag kan du igen se tennis fra Vejle i dit fjernsyn, når Sport Live sender fra finaledagen.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering.

Billeder fra turneringen

Du kan finde billeder fra turneringen via dette link.