Mange danske sejre på åbningsdagen for hovedturneringen i Vejle

Der var hele 6 kampe med danske vindere, da hovedturneringen ved ITF World Tennis Tour i Vejle blev servet i gang tirsdag. Alle dagens vindere sikrer sig eftertragtede point til verdensranglisterne og en billet videre i turneringen. I morgen afvikles resten af 1. runde.

Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen spillede sig videre på åbningsdagen for hovedturneringen i Vejle.

Vejret fik en afgørende faktor på 1. dagen for hovedturneringen i Vejle. En kraftig regnbyge tvang samtlige igangværende kampe ud i en længere pause. Det ændrede dog ikke på, at de danske spillere samlet set havde medvind i dagens mange kampe med danskere i aktion. Hele 6 kampe endte med dansk jubel, der betyder videre adgang ved turneringen og eftertragtede point til verdensranglisterne.

Blandet dansk start på hovedturneringen

Hovedturneringens allerførste doublekamp havde dansk deltagelse i form af Carl Emil Overbeck og Benjamin Hannestad. De to danskere spillede en god kamp og vandt sikkert kampen i 2 sæt med cifrene 6-3, 6-4. Med sejren sikrer de sig eftertragtede point til verdensranglisten. Hvor mange de får, afgøres senere i turneringen.

I de efterfølgende singlekampe var der dog mindre dansk succes. Desværre måtte Elmer Møller, Rebecca Munk Mortensen, Vilma Krebs Hyllested og Emma Kamper Malmkjær alle sande, at første runde ved hovedturneringen også blev den sidste for deres vedkommende. For Emma Kamper Malmkjær var dagen dog stadigvæk en ”fed oplevelse”, da hun spillede på hjemmebanen i Vejle og med god opbakning fra de fremmødte.

”Det var en vildt fed oplevelse, fordi det var min første ITF turnering. Det var fedt at sammenligne mig med niveauet her. Hvis jeg kan minimere fejlene og forbedre mig lidt, så er der måske gode chancer for at jeg kan klare mig også på internationalt seniorniveau senere hen. Det giver både motivation og håb for fremtiden, ” forklarede Emma Kamper Malmkjær, der til daglig spiller for Vejle Tennis Klub.

Da singlespillerne havde forladt banen var det igen tid til double med dansk deltagelse. Her skulle Sarafina Olivia Hansen og Karoline Laursen op imod et tjekkisk/hollandsk makkerpar. I en utrolig tæt kamp, hvor danskerne vandt første sæt efter tie break og førte med 5-2 i 2. sæt, hvor de også havde 3 matchbolde, lykkedes det aldrig danskerne at lukke kampen. Den blev afgjort i 3 sæt, der alle 3 gik i tie break, og så måtte de to danskere gå fra banen uden sejr og videre deltagelse i turneringen.

3 danske sejre på samme tid

I 4. runde af dagens kampe var der igen flere danske spillere på menukortet. 3 kampe på samme tid havde således dansk deltagelse på den ene side af nettet. På bane 1 skulle Johanne Svendsen op imod den ukrainske og 6. seedede Viktoriia Dema. Kampen blev transmitteret direkte på Sport Live. Johanne Svendsen kom super fra start og vandt hurtigt 1. sæt med sikre 6-1. Der var dog kun spillet 1 enkelt parti i 2. sæt, da himlen åbnede sig og regnen væltede ned. Det betød en midlertidig afbrydelse af samtlige igangværende kampe.

Regnbygen varede heldigvis ikke meget mere end en times tid, hvorefter kampene kunne blive genoptaget. Den lange pause havde givet ukraineren blod på tanden og mere energi, hvilket tvang 2. sæt ud i en længere afgørelse, som dog endte med dansk sejr til Johanne Svendsen på 7-5. Efterfølgende var hun ”megaglad” for sejren, den videre deltagelse ved hendes første ITF senior turnering, og selvfølgelig hendes første point til verdensranglisten.

”Sejren betyder utrolig meget for mig og for min selvtillid. Jeg synes, jeg spillede vildt godt og gjorde de ting, som jeg har trænet på, hvilket var virkelig fedt og bekræftende. Jeg synes, jeg spiller utrolig stabilt i dag, selvom jeg svinger lidt i 2. sæt efter regnpausen, hvor jeg blev lidt for anspændt, men jeg er utrolig glad for sejren i dag, ” sagde Johanne Svendsen efter kampen.

17-årige Johanne Svendsen sikrede sig karrierens første point til verdensranglisten.

På bane 3 spillede Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen mod et svensk/finsk par. De to danskere var dog for stor en mundfuld for det nordiske makkerpar, og det endte derfor med en sejr i 2 sæt til Sigsgaard og Ingildsen. De sætter begge point til verdensranglisten ind på kontoen og spiller sig videre i turneringen.

På nabobanen spillede Olivia Gram sin double kamp med sin slovakiske makker, Ingrid Vojcinakova. Vojcinakova, der både søndag og mandag slog danskere ud af kvalifikationen i single, havde denne gang en dansker ved sin side. Det ændrede dog ikke på, at slovakken for 3. dag i træk kunne forlade banen med en sejr. Denne gang med velspillende danske Olivia Gram som makker.

Et rent dansk drama

I dagens sidste runde af kampe stod 3 danskere på programmet. På bane 1 skulle Anders Grinderslev møde August Holmgren, hvilket kunne følges på Sport Live. Grinderslev tog første stik og kunne sætte 1. sæt i banken med cifrene 6-3. I hele andet sæt fulgtes de to danskere ad hele vejen i en generelt meget velspillet kamp. August Holmgren var bedst på de afgørende momenter og sikrede sig 2. sæt med 7-5. I 3. sæt fortsatte det høje niveau, hvilket skabte stor begejstring blandt de fremmødte på banerne i Vejle.

Efter næsten 3 timer med god og underholdende tennis kunne Holmgren ånde lettet op, da dommeren udråbte ham som vinder efter 7-5 igen i 3. sæt.

”Jeg er meget lettet. Jeg var meget tæt på at tabe kampen ved 4-4 i 3. sæt, hvor Anders har break bold. Jeg formår at spille et sindssygt point og får nogle heldige opspring. Så lige nu er jeg bare glad for at få chancen for at spille med videre i turneringen. ”

”Jeg synes, jeg blev bedre og bedre til at få bygget pointene op i løbet af kampen. Jeg blev bedre til at se, hvilket slag jeg skulle bruge for, at jeg kunne få den korte bold til min forhånd. Det skal jeg tage med videre i turneringen, ” siger August Holmgren.

August Holmgren slog Anders Grinderslev i 3 sæt i en dramatisk kamp.

Dagens sidste dansker i ilden var Henrik Heise Korsgaard. Alle kampene på hver side af bane 2, hvor han var oppe imod italienske Leonardo Catani, var færdigspillet, da de 2 duellanter tog hul på 2. sæt. På grund af regnvejret og den medfølgende pause i alle kampene havde klokken næsten rundet 21, da Henrik Heise Korsgaard kunne sende herlige point til verdensranglisten og en billet videre i turneringen ind på bankbogen. Han slog italieneren i 2 sæt med cifrene 6-3, 6-3.

Dermed kunne der gøres status på dagens danskere på første dagen ved hovedturneringen ved ITF World Tennis Tour i Vejle. I alt kunne 8 danskere fordelt på både single og double gå fra anlægget i Vejle med sikrede point til verdensranglisten og en booket billet til 2. runde af turneringen.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag d. 25. juli og 8 dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på Sport Live

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. Alternativt kan du følge med onsdag og søndag, når Sport Live sender fra turneringen.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering.

Billeder fra turneringen

Du kan finde billeder fra turneringen via dette link.