En helt igennem våd dag spændte ben for ITF-turneringen i Vejle

Kun 8 ud af de planlagte 24 kampe blev spillet i dag, da regnen for alvor piskede ned og spændte ben for ITF World Tennis Tour i Vejle. Af de 24 planlagte kampe var 10 af dem med dansk deltagelse. Kun 4 danskere kom dog i kamp, hvor det blev til sejr for Johanne Svendsen og Henrik Heise Korsgaard, der nu er klar til kvartfinalerne.

Johanne Svendsen spillede sig i kvartfinalerne på de drivvåde baner i Vejle.

Regnen væltede allerede ned fra morgenstunden af i Vejle. Derfor var de bange anelser for, hvordan dagens kampe kunne blive afviklet, allerede tilstede ved morgenkaffen. Solen kom dog frem i tids nok til at banerne var spilbare, da klokken blev 10, og de første kampe kunne blive sat i gang. Her ventede 5 kampe uden dansk deltagelse.

Dagens første kampe nåede dog aldrig at blive spillet til ende, før regn tvang en midlertidig pause igennem. Så snart regnen stoppede sprang en gruppe ihærdige og frivillige ildsjæle på gruset med store svampe, svabere og en stor støvsuger i forsøget på at gøre banerne klar til tennis så hurtigt som muligt. Det lykkedes da også at få sat kampene i gang igen kort før middag.

Efter cirka en times spil var den gal igen. Pludselig åbnede himlen sig for alvor og de regnfulde vejrudsigter kunne nu både ses, mærkes og høres. Det så næppe ud til, at det ville stoppe lige foreløbigt, så alle på anlægget i Vejle forberedte sig på en længere pause.

Danskere i kamp i regnen

Da regnen endelig stoppede for en stund og de trofaste ildsjæle igen havde ordnet banerne hurtigere end, hvad der burde være muligt, skulle vi have de første danskere på banen. Sofia Samavati var første danske islæt på det våde grus. Desværre måtte hun sande, at franske Alice Robbe blev endestationen for hendes turnering i Vejle. Hun tabte 4-6, 4-6.

Der var brug for både svampe, svabere og en stor støvsuger, da banerne skulle rydes for vand i dag i Vejle.

Herefter var det tid til en ren dansk herresingle på bane 1. Christian Sigsgaard stod overfor Henrik Heise Korsgaard i en spændende kamp. Efter et tæt 1. sæt, som Korsgaard vandt med 7-5, viste Korsgaard sig bedst i regn og blæst og vandt 2. sæt med 6-2.

”Det var virkelig hårde forhold i dag. Der var både rigtig meget vind og støvregn, så det var ikke nemt at spille. I dag handlede det meget om, hvem der kunne holde bolden i gang i længst tid. Her lavede jeg nok færrest fejl. Det er vigtigt, at man har masser tålmodighed, når det blæser så meget og så vente på, at der kommer en rigtig nem chance. Det var i hvert fald det, jeg prøvede på i dag, ” sagde Henrik Heise Korsgaard efter kampen.

På banen ved siden var Johanne Svendsen oppe imod Bosniske Laura Radakovic. Det virkede hurtigt til, at Johanne Svendsen havde det bedst i de svære forhold på anlægget i Vejle i dag, og derfor var der da heller aldrig tvivl om, hvem sejren ville gå til. Johanne Svenden vandt sikkert i den silende regn og på den halvglatte bane med cifrene 6-1, 6-1.

”Det er ikke mange gange, at jeg har spillet i så dårligt vejr. Jeg har i hvert fald aldrig spillet i så meget regn før. Men jeg synes, at jeg holder meget godt fokus i forhold til vejret. Jeg sørgede for at holde bolden godt i gang, hvilket var planen fra start. Rent fokusmæssigt, er det her en af mine allerbedste kampe i år. Jeg holdte virkelig godt fokus og havde mine rutiner i orden før hvert point for ikke at blive for nervøs og anspændt. Det var det, der gjorde forskellen i dag, ”fortalte Johanne Svendsen.

På grund af vejret endte der altså kun med at blive afviklet 8 kampe i alt på banerne i Vejle. 2 herresingler og 6 damesingler. De resterende 16 kampe er blevet udskudt og forsøges passet ind i programmet i morgen eller lørdag.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour-turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag d. 25. juli og 8 dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på SPORT LIVE

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. På søndag kan du igen se tennis fra Vejle i dit fjernsyn, når SPORT LIVE sender fra finaledagen.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering.

Billeder fra turneringen

Du kan finde billeder fra turneringen via dette link.