Glæden ved tennissporten bringer frivillige hænder til Vejle

Når Vejle Tennis Klub lægger grus til den første internationale tennisturnering på dansk jord i syv år, er der brug for mange frivillige, for at det hele kan løbe rundt. Selvom de er her af forskellige grunde, er de alle fælles om interessen for tennissporten og Vejle Tennis Klub.

Der skal bruges mange frivillige hænder, når der afholdes en international tennisturnering. Ingrid Westergaard har hjulpet til i kantinen.

Danmark er et foreningsland, hvor danskerne ynder at bidrage til fællesskaber, arrangementer og foreninger for selve fællesskabets skyld. Det gør sig bestemt også gældende, når Vejle Tennis Klub i disse dage afholder en $15.000 ITF World Tennis Tour-turnering.

Der skal bruges mange hænder, når der både skal langes mad over disken i caféen og klargøres baner under og imellem kampene. Dertil kræver coronapandemien, at der både skal tjekkes coronapas og sprittes af diverse steder. Hænderne kommer forskellige steder fra og med vidt forskellige forhold til tennissporten.

Vil give noget tilbage til klubben

For ægteparret Ingrid Westergaard og Keld Rasmussen har forholdet til tennis en kort historie. Indtil coronapandemien lukkede landet ned i foråret 2020, var sporten et ukendt miljø for dem.

Det ændrede sig dog, da Ingrid kort efter den første genåbning af landet så et opslag om et samarbejde mellem Ældresagen og Vejle Tennis Klub. Samarbejdet gør det muligt for de ældre i Vejle og omegn at blive en del af et hold og et fællesskab i tennisklubben, der samler de ældre omkring sporten.

Da deres træner, Ulrik Jansen, en dag fortalte, at der i slutningen af juli skulle spilles en stor international turnering på anlægget i Vejle, og at der derfor var brug for mange frivillige hænder, var Ingrid Westergaard og Keld Rasmusen ikke længe om at melde sig på.

”Keld og jeg har fået rigtig meget ud af at spille tennis hernede det seneste år. Så vi ville gerne give en hånd med som frivillige for at sige tak for, at den her tennisverden har åbnet sig for os. Vi tænkte også, at det kunne være hyggeligt at være mere sammen med nogle af dem, som vi kun ser sporadisk på holdet,” siger Ingrid Westergaard.

Hun har flere af dagene ved turneringen stået bag disken i caféen. Her har hun serveret lasagne, paninier og drikkevarer til danskere, tyskere, japanere og brasilianere.

Keld Rasmussen har hovedsageligt brugt sine frivillige hænder til at feje baner under og imellem kampe. Derudover har han sørget for at afspritte stole og håndtag på banerne, når der skulle nye spillere på gruset.

”Tennis er jo en meget flot sport, så vi synes, det kunne være sjovt at se nogle professionelle spille tennis. Måske vi kan lære et par tricks af dem,” tilføjer Ingrid Westergaard med et stort smil.

Keld Rasmussen har blandt andet hjulpet til med at afspritte stole og håndtag

Fedt at være med ved en international turnering

For Ingrid Westergaard har det være fedt at hjælpe Vejle Tennis Klub med at løfte den store opgave, som det er at afholde denne slags turneringer.

”Det bedste har været at mærke stemningen, når vi alle løfter i flok. Det er første gang Vejle er vært, og alle ønsker, at det bliver en god oplevelse. Jeg synes, det er en god fornemmelse at være med til at løfte op omkring det her store arrangement. Man er med til at bære nogen frem i den her sport, og det gør mig tilfreds at se, at vi kan matche et internationalt stævne,” fortæller Ingrid Westergaard.

Selvom det hele virker til at være sjovt, lægger Ingrid Westergaard dog heller ikke skjul på, at der også har været forskellige udfordringer undervejs, der har været lidt anstrengende at være igennem. Hun ser det dog også som en naturlig konsekvens, når det er første gang, at Vejle er vært for sådan en turnering.

Hun regner med, at man som klub og arrangører lærer af årets turnering, og derfor er hun da også ganske sikker på, at hun og Keld Rasmussen er klar igen næste år, hvis Vejle gentager arrangementet.

”Det hele vil formentligt være lidt bedre planlagt til næste år, sådan så de frivillige føler sig trygge og godt tilpas og kan have det sjovt sammen hele vejen igennem. Jeg tror helt sikkert vi kommer igen til næste år,” siger Ingrid Westergaard.

Enis var nysgerrig og endte som altmuligmand

De fleste frivillige medhjælpere ved turneringen i Vejle er enten medlem af Vejle Tennis Klub eller med nære relationer til spillere eller arrangører af arrangementet. Der er dog også enkelte ildsjæle, der kommer og hjælper til uden det store forhold til hverken Vejle Tennis Klub eller sporten generelt.

En af dem er Enis Mahmutovic, der startede med at komme forbi på åbningsdagen for kvalifikationen, fordi han var nysgerrig på turneringen og ønskede at se lidt god tennis.

”Jeg bor 500 meter herfra og havde hørt om turneringen. Jeg har ferie nu, så jeg tænkte det var fornuftigt at tage herned og se noget tennis,” siger Enis Mahmutovic.

Pludselig blev han prikket på skulderen af en af medarrangørerne og spurgt, om han ikke lige havde mulighed for at være dørmand og tjekke coronapas i små 30 minutter. Enis siger sjældent nej til at give en hånd med, hvis han ellers har mulighed for det. Derfor tog han gerne tjansen som dørmand.

Senere på dagen blev Enis Mahmutovic igen prikket på skulderen, og spurgt, om han kunne give en hånd med.

”Jeg blev spurgt, om jeg kunne hjælpe til i kantinen og med at feje baner. Jeg sagde jo bare ja, for jeg kunne mærke, at de havde brug for lidt ekstra hænder. Man ved jo aldrig, hvornår man selv står og har brug for hjælp, så jeg synes kun, det er godt at hjælpe andre mennesker.”

Enis Mahmutovic har været med at klargøre baner før og under kampene.

Købte simkort til ukrainsk spiller

Selvom Enis Mahmutovic kom for at se tennis er han glad for at kunne hjælpe til med diverse opgaver. Også da en ukrainsk spiller havde brug for hjælp med sin mobiltelefon.

”Hun kom hen ved indgangen og spurgte, hvor hun kunne købe simkort og data. Hun ville jo følge med i kampene og sådan, men kunne ikke få sin mobil til at virke. Så hoppede jeg på min elcykel og cyklede ned til tanken og købte simkort og data til hende. Det blev hun virkelig glad for og kom flere gange og sagde tak efterfølgende,” siger Enis Mahmutovic.

Simkortet er ikke det eneste, som han har hjulpet spillerne med.

”Jeg kan både se her og på tv, at mange spillere spiser bananer både før og under kampene. Jeg ville gerne bidrage med noget så jeg fandt cirka 100 bananer herovre hos grønthandleren, som jeg delte ud til spillerne.”

Enis Mahmutovic har brugt mange timer på tennisbanerne i Vejle i denne uge. Dog forsøger han på bedst mulige vis at kombinere tiden på anlægget med tiden derhjemme hos konen og deres dreng på otte måneder.

”Det giver mig stolthed og selvtillid at hjælpe til her. Min kone derhjemme er også stolt af mig, selvom hun selvfølgelig gerne vil se mig lidt mere derhjemme også. Vi har en dreng på otte måneder, så jeg prøver at gøre mit bedste både her og derhjemme,” siger Enis Mahmutovic.

Til spørgsmålet til en million. kroner, om hvorvidt vi får Enis Mahmutovic at se igen til næste år, er svaret klart.

”Ja selvfølgelig. Hvis jeg igen har tiden til det, så kan I roligt regne med at se mig igen til næste år,” siger Enis Mahmutovic.

ITF World Tennis Tour-turneringen afsluttes med finaler på søndag d. 1. august. Finalerne kan ses fra klokken 10 på SPORT LIVE eller ved Vejle Tennis Klub.