Johanne Svendsen og August Holmgren spiller sig i semifinalerne i Vejle

Der var forrygende dansk spil på tennisbanerne i Vejle i dag. Både Johanne Svendsen og August Holmgren spillede fantastiske kampe og kan nu se frem imod semifinalerne, der spilles lørdag. Carl Emil Overbeck og Benjamin Hannestad sluttede dagen af med at sikre sig en finaleplads i double. 

Johanne Svendsen er klar til semifinalen ved ITF-turneringen i Vejle efter en forrygende sejr over den 2. seedede Alice Robbe.

Dagen startede ud med, at vi skulle have afviklet en række singler, der blev udskudt fra i går som følge af regnen. Det betød, at både August Holmgren og Carl Emil Overbeck skulle i aktion i dagens første kampe. Holmgren skulle op imod den tyske, 2. seedede Matz Rosenkranz, mens Carl Emil Overbeck fik amerikansk modstand af Patrick Kypson. Vinderne af de to kampe skulle mødes i kvartfinalen.

Desværre blev det ikke en rent dansk kvartfinale, der ventede senere samme dag, da Carl Emil Overbeck blev slået med 1-6, 1-6.

August Holmgren formåede derimod at vinde over sin tyske modstander i 2 sæt. Dermed skulle han møde amerikaneren senere på dagen.

Forrygende kvartfinale af Johanne Svendsen

På bane 1 stod Johanne Svendsen overfor franske Alice Robbe. Første sæt blev højst dramatisk og endte i tie break. I tie breaken var Johanne Svendsen nede med hele 2-6, men formåede at overleve de mange sætbolde, og fik i sidste ende hevet sættet i land med 11-9 i tie breaken.

”Jeg tænkte der, at første sæt var tabt, men så giver hun mig nogle gratis point, og jeg har nogle gode server. Det gav mere blod på tanden, jo tættere på hende, jeg kom. Jeg synes, jeg tager nogle enormt gode beslutninger og spiller modigt på den rigtig gode måde. Jeg får spillet pointene klogt. Det er grunden til, jeg kommer sejrrigt ud af tie breaken,” fortalte Johanne Svendsen efter kampen.

I andet sæt fik Johanne Svendsens franske modspiller ikke mange ben til jorden. Svendsen var overbevisende med 6-0 og kunne derfor booke en plads i semifinalerne.

”Jeg synes, det er helt vildt fedt. Jeg er glad for at være i semifinalen, men ikke mindst er jeg super glad for, at jeg nu får en rangering på verdensranglisten, for det er seniorranglisten, der virkelig betyder noget. Jeg havde slet ikke regnet med det før turneringen. Nu har jeg bare endnu mere motivation for at gå hele vejen,” sagde Johanne Svendsen.

Samtidig med Johanne Svendsens kamp var både Henrik Heise Korsgaard Olivia Gram på gruset. Henrik Heise Korsgaard måtte desværre trække sig fra sin kamp midt i andet sæt, da han havde problemer med sit venstre håndled. Olivia Gram derimod tog en flot og dramatisk sejr med sin slovakiske makker, Ingrid Vojcinakova. De afgjorde kampen i en afgørende tie break, der blev vundet med 15-13. De er nu klar til semifinalerne i morgen.

Holmgren brager sig i semifinalen

I dagens anden kamp for August Holmgren stod amerikanske Patrick Kypson på den anden side af nettet. Kypson, der tidligere på dagen vandt over Carl Emil Overbeck, skulle vise sig at være hård modstand. Holmgren vandt første sæt med 6-2, mens Kypson snuppede andet sæt med 6-3. I tredje sæt fulgtes de to spillere ad hele vejen til en nervepirrende tie break. Her trak danskeren forrygende spil ud af ketcheren, og kunne brøle jublen ud efter 7-5.

”Jeg er stadigvæk helt høj over kampen. Det er vildt at spille en tie break i afgørende sæt for semifinalen i en Future-turnering. Jeg er stolt af mig selv over, at jeg formår at spille disciplineret i de vigtige øjeblikke,” sagde August Holmgren og fortsatte.

”Lige nu er jeg taknemmelig over, at jeg valgte den rigtige strategi på det sidste spil. Nu gælder det semifinalen i morgen, og selvfølgelig går jeg stadigvæk efter at vinde det hele.”

August Holmgren spillede sig i semifinalen efter en dramatisk afgørelse i tie break i tredje sæt.

Samtidig med Holmgrens kamp havde vi en ren dansk double opvisning. Her stod Simon Friis Søndergaard og Henrik Heise Korsgaard overfor Benjamin Hannestad og Carl Emil Overbeck. Her viste sidstnævnte sig som de stærkeste, og de er nu klar til semifinalerne.

Desværre lykkedes det ikke for Rebecca Munk Mortensen og Vilma Krebs Hyllested at spille sig i semifinalerne, da de tabte i to sæt til et fransk makkerpar.

Herfra ventede der yderligere to doublekampe med dansk deltagelse. Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard stod overfor amerikanske Kirkov og Kypson. Ligeledes skulle August Holmgren og tyske Adrian Oetzbach op imod et østrigsk/hollandsk makkerpar.

Stor dansk double succes

Det lykkedes med god fight for Sigsgaard og Ingildsen at slå de to amerikanere efter et meget tæt tredje sæt, der blev afgjort i en match tie break, da hvert par havde snuppet et parti hver. Den afgørende match tie break vandt danskerne med 10-5. Hermed sikrede de sig en plads i semifinalen i morgen.

I den anden kvartfinale stod August Holmgren og tyske Adrian Oetzbach overfor et hollandsk/østrigsk par. De lykkedes desværre ikke med at spille sig videre til semifinalen, da de tabte i to sæt.

Der kom dog pludselig en ekstra kamp ind blandt de sidste aftenkampe i dag. Den semifinale, som Carl Emil Overbeck og Benjamin Hannestad var sat til at skulle spille lørdag mod et rent svensk par, blev på forespørgsel af svenskerne afviklet sent fredag aften. Overbeck og Hannestad var fulde af selvtillid oven på deres sejr tidligere på dagen og tog derfor imod tilbuddet.

De kvitterede ganske ugæstfrit ved at sende svenskerne ud af turneringen efter en afgørende match tie break, som blev vundet med hele 10-2. Dermed sikrede Carl Emil Overbeck og Benjamin Hannestad turneringens første danske finaleplads.

De to unge danskere rundede en helt igennem forrygende dansk dag på banerne ved Vejle Tennis Klub af med at sikre sig en finaleplads i herredoublen. Om de får dansk modstand af Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen i finalen, finder vi ud af i morgen, når de møder Sandro Kopp og Mick Veldheer i semifinalen.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag d. 25. juli og 8 dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på SPORT LIVE

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. På søndag kan du igen se tennis fra Vejle i dit fjernsyn, når SPORT LIVE sender fra finaledagen.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering.

Billeder fra turneringen

Du kan finde billeder fra turneringen via dette link.