Johanne Svendsen og August Holmgren brillerede og spillede sig begge i finalen i Vejle

Semifinaledagen ved ITF World Tennis Tour i Vejle endte med stor dansk succes. Det lykkedes nemlig både for Johanne Svendsen og August Holmgren at spille sig videre til finalen. Carl Emil Overbeck og Benjamin Hannestad vandt herrernes doubleturnering efter en ren dansk finale imod Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen.

August Holmgren spillede sig lørdag aften i finalen ved ITF-turneringen i Vejle. Finalen spilles søndag.

Johanne Svendsen skulle i semifinalen op imod indonesiske Nugroho. Svendsen startede forrygende ud og brød indoneseren i hendes første serveparti. Herfra blev partierne vundet på skift. Ved stillingen 5-4 til Johanne Svendsen tog regnen for alvor til, og derfor måtte kampen midlertidigt afbrydes.

”Jeg tænker, det er godt, jeg er foran, da det altid er godt psykisk at være foran i de her regnpauser. Det betyder rigtig meget faktisk. Jeg skulle ind og serve efter afbrydelsen, og jeg havde kun tabt 1 serveparti indtil der, så jeg tænkte selvfølgelig, at det hele var positivt der,” sagde Johanne Svendsen efter kampen.

Kort efter at kampen blev sat i gang igen, kunne hun glæde sig over at have vundet første sæt med 6-4.

Andet sæt blev noget hurtigere afviklet. Her satte Johanne Svendsen sig hurtigt på spillet og kunne hive sættet sikkert i land med 6-1. Det er tredje kamp i træk ved turneringen i Vejle, at Johanne Svendsen vinder kampens andet sæt hurtigt og overbevisende efter at have spillet et tæt første sæt.

”Vi havde et tæt 3. parti, hvor jeg fører 2-0, men ellers så spillede jeg rigtig godt i hele andet sæt. Jeg tror, det er fordi, at når jeg får de der tætte 1. sæt, så går de andre lidt ned mentalt,” forklarede Johanne Svendsen om kampens andet sæt.

Nu venter finalen i morgen for Svendsen. Her står hun overfor Sydkoreanske Sohyun Park.

”Jeg synes, det er meganice. Jeg havde ikke forventet det overhovedet. Jeg havde jo bare håbet, at jeg kunne få en runde eller to og få lidt til selvtilliden, men det er selvfølgelig fantastisk at jeg er gået hele vejen til finalen. Nu glæder jeg mig bare til at spille i morgen.”

”Det vil selvfølgelig betyde helt vildt meget at få min første professionelle titel, så jeg vil gøre alt for at vinde i morgen,” sagde Johanne Svendsen.

17-årige Johanne Svendsen spiller søndag kl. 10 finale ved sin først ITF senior turnering.

August Holmgren brillerer i semifinalen

I herrernes semifinaler var der dansk deltagelse ved August Holmgren. Han skulle møde svenske Jonathan Mridha. Svenskeren stak afsted med første sæt med cifrene 6-3.

”Han slår simpelthen så hårdt med sin forhånd i første sæt, at jeg bliver fuldstændig udspillet. Det eneste jeg kunne gøre var at prøve at slå mindst lige så hårdt tilbage. Det så ud til, at det rystede ham lidt at jeg godt kunne spille i hans tempo, og så begyndte han at misse nogle flere bolde og jeg fik overtaget i duellerne. Jeg spillede bedre og bedre i løbet af kampen,” forklarede August Holmgren efter kampen.

I andet sæt kom August Holmgren godt fra start og kom hurtigt foran med 4-1 Herfra endte han med at vinde sættet med 6-3.

”Jeg går på toilettet efter første sæt og kommer tilbage med et klart mål om ikke at råbe op og te mig svagt længere. Det gjorde, at jeg holdte motivationen og det høje niveau. Jeg spillede det bedste, jeg har spillet i hele turneringen.”

August Holmgren fortsatte det gode spil og lagde tredje sæt ud med at bryde svenskeren. Herfra så Holmgren sig ikke tilbage og endte med at hive tredje sæt hjem med 6-4.

I morgen, søndag, venter finalen, hvor August Holmgren møder tyrkiske Ergi Kirkin, der er 1. seeded.

”Jeg glæder mig til finalen. Jeg har spillet mange af de samme turneringer som Ergi Kirkin, så jeg har set ham spille før. Han er tricky at spille imod. Jeg skal ind og styre duellen med min forhånd og prøve at nedbryde ham derfra,” sagde August Holmgren.

Ren dansk doublefinale

I herrernes doubleturnering manglede kun den ene semifinale. Carl Emil Overbeck og Benjamin Hannested havde fredag aften allerede spillet sig i finalen. Det betød, at Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen med en sejr over et hollandsk/østrigsk makkerpar kunne sørge for en ren dansk double finale.

Sigsgaard og Ingildsen var godt spillende og vandt kampen i to sæt efter 6-4, 6-4.

Lørdag aften ventede der derfor en ren dansk finale i herrernes doubleturnering. På den ene side af nettet stod Carl Emil Overbeck og Benjamin Hannestad, mens Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen befandt sig på den anden side af nettet.

Det blev en tæt og intens kamp, der trak spændingen helt til det allersidste, hvor kampen skulle afgøres i match tie break. Her viste Overbeck og Hannestad sig som det stærkeste makkerpar og vandt med cifrene 10-8.

I kvindernes doubleturnering var en enkelt dansker i semifinalerne. Olivia Gram skulle med sin slovakiske makker, Ingrid Vojcinakova, møde et israelsk/tjekkisk. Desværre lykkedes det ikke for Olivia Gram at booke en billet til finalen.

Damernes doublefinale blev vundet af Nicole Khirin fra Israel og Darja Vidmanova fra Tjekkiet.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag d. 25. juli og 8 dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på SPORT LIVE

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. Søndag kan du igen se tennis fra Vejle i dit fjernsyn, når SPORT LIVE sender fra kl. 10 på finaledagen.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering.

Billeder fra turneringen

Du kan finde billeder fra turneringen via dette link.