”Det gør mig simpelthen så glad, at jeg skal spille Davis Cup”

Efter en succesfuld tid som college-spiller i USA har August Holmgren sat kurs mod en professionel karriere. Hør, hvad Danmarks næsthøjest rangerede herrer har at sige om Davis Cup, ensomhed og teater.

August Holmgren glæder sig over igen at være en del af Davis Cup-holdet. Foto: Morten Olsen

Du blev færdig med college i San Diego sidste år. Hvad er dine planer for din tenniskarriere?

”Mine planer er at spille tennis professionelt baseret her i Danmark. Jeg har brugt lang tid på at få lavet et rigtig godt set-up – både i Gentofte og i KB (DTF’s elitemiljø red.). Jonas Svendsen og Philip Ørnø er mine hovedtrænere, og så er Frederik Løchte med inde over i en konsulentrolle.”

“Derfra er mine planer at spille omkring 25 turneringer om året og forhåbentligt gøre det så godt, at jeg kan spille bedre og bedre turneringer.”

Og hvad er dine drømme?

”Men min drøm er at spille Grand Slam-finalerne. Jeg fandt ud af, at det var de store momenter, indenfor tennis som skabte en masse spænding og glæde for mig.”

Hvad betyder det for dig, at du med dit set-up i Gentofte og på DTF’s elitemiljø i KB kan have base i Danmark?

”Det er dejligt. Det giver mig ro, at jeg har så god en base her. Jeg brugte meget tid på at finde ud af, hvor min base skulle være. Men jeg synes, at det er ideelt for mig at være her. Og det gør mig glad, for det er her mine venner og min familie er.”

I de uger, hvor du ikke er til turnering, hvordan ser din hverdag så ud?

”Jeg træner mandag til lørdag og holder fri søndag. Jeg kører skiftevis en hård dag, og så en ikke så hård dag. Jeg laver også hård fysisk træning tirsdag, torsdag og lørdag. Derudover har jeg fysioterapi-behandlinger to gange om ugen med Kim Lykke (Davis Cup-holdets fysioterapeut red.), og så mødes jeg med min sportspsykolog en gang om ugen.”

“Noget, som jeg også tror på, er ret vigtigt, er at have balance uden for tennislivet. For når man er glad uden for banen, kan man nemmere være glad på banen og spille bedre. Så på min fridag om søndagen eller på mine halve dage, prøver jeg at lave noget, enten med mine venner, teater eller at spille guitar, så jeg ikke bare sidder derhjemme og ser film eller er på Instagram. Det bliver jeg ikke glad af, selvom det er meget afslappende.”

“Jeg er blevet uddannet i teater, og det er jeg rigtig glad for. Det prøver jeg at bruge her i Danmark. Jeg er i gang med at lave en minidokumentar i Instagram-format, hvor jeg prøver at vise alle dele af mit professionelle set-up i Danmark, fordi jeg synes ikke, at der er nogle professionelle, der gør det.”

Artiklen fortsætter under billedet.

August Holmgren er med fem sejre i fem kampe ubesejret i Davis Cup.

Hvad er din bedste kamp nogensinde?

”Jordan Thompson (ATP #75) er den største sejr, jeg nogensinde har fået (ved kvalifikationen til ATP-turnering i San Diego red.), og alle mine var derude og lavede sange og råbte og skreg, hver gang jeg vandt et point. Jeg spillede sindssygt fedt.”

“Det var et stort øjeblik at spille første runde kval og vinde den. Næste runde var et endnu større øjeblik og så at få lucky loser-pladsen og spille mod Dimitrov, det var et endnu større øjeblik. Og det er de øjeblikke, som jeg bliver ved med at jagte og som gør, at det er fedt for mig at spille tennis.”

Hvad er det mest udfordrende ved at være ude og spille på ITF-niveau og nu også Challenger-niveau?

”En ting kan være ensomheden. Man rejser meget rundt, og ofte er det alene. Jeg gør en stor indsats for aldrig at rejse alene, hvis jeg kan undgå det. Hvad enten det er en træner, en spiller, mine forældre eller en ven, så handler det bare om, at man skal være der med nogle andre, fordi ellers så bliver det simpelthen så hårdt.”

Hvad betyder det for dig at være en del af Davis Cup-holdet?

”Det gør mig simpelthen så glad, at jeg skal spille Davis Cup. Jeg elsker holdmiljøet. Hver Davis Cup-kamp er et kæmpe øjeblik. Man får ikke så mange chancer. Hvis man er heldig nok til at blive sat ind i single eller double, er det der, man skal eksekvere. Jeg har været stærk til at tage de momenter og har haft god succes i Davis Cup indtil videre.”

“Jeg er megabegejstret for at være på holdet igen. Det håber jeg, at jeg kan komme til mange flere gange. Det betyder rigtig meget for mig, hver gang jeg kan få lov til at være med.”

Du kan komme i aktion i en fyldt hal mod Indien. Hvordan vil du se frem til det, hvis det bliver dig, der skal ind og spille?

”Jeg ser megameget frem til det. Jeg har oplevet rigtig meget støtte, hver gang jeg har spillet Davis Cup-kampe. Så jeg tror, at det er helt klart til vores fordel, at der er udsolgt og er sikker på, at det nok skal have en effekt, når vi spiller.”

Se Davis Cup live på DR

Danmarks Radio sender hele Davis Cup-opgøret live.

Fredag vises de to singlekampe på DR1 fra klokken 15.45, inden de vises færdig på DR2 fra 18.30. Lørdag bliver opgøret afgjort med en double efterfulgt af to singler, som alt sammen kan ses på DR2 fra klokken 12. Det hele kan ses på DRTV.