Åbning af indendørs og plan for forsamlingsloftet

Fra på onsdag kan børn og unge til og med 17 år igen spille indendørs. Samtidig er der gode nyheder i form af en plan for en gradvis udfasning af forsamlingsloftet.

Børn og unge under 18 år må træne indendørs fra på onsdag. Foto: DGI

***En tidligere version af denne artikel skrev, at “personer til og med 18 år” måtte spille indendørs. Efter Kulturministeriets retningslinjer foreligger 20. april, er det justeret til “personer til og med 17 år”.

Der var gode nyheder at hente, efter en bred politisk aftale har fremrykket genåbningen af Danmark.

Fra 21. april åbnes der for indendørs idræt for unge og ældre. Tennis- og padelklubber kan åbne indendørs for personer til og med 17 år og over 70 år.

Ved indendørs idræt for personer til og med 17 år gælder et forsamlingsloft på 25 personer. Coronapas er ikke nødvendigt. Trænere og andre voksne, der er nødvendige for gennemførelse af idrætsaktiviteten, må også gerne være med indendørs. De tæller med i de 25 personer.

Forældre, der udelukkende overværer deres børns træning, må ikke komme med indendørs.

For personer over 70 år gælder et forsamlingsloft på 10 personer ved indendørs idræt. Personer over 70 år skal have et coronapas for at spille indendørs. Hvordan det skal implementeres eller tjekkes vides endnu ikke.

Men idrættens organisationer – herunder DIF, DGI og Dansk Tennis Forbund – arbejder intensivt for at den planlagte coronapas-ordning for voksne bliver droppet for det frivillige foreningsliv indendørs.

Gældende anbefalinger for tennis og padel findes på www.tennis.dk/corona. Når Kulturministeriet er klar med de endelige retningslinjer på baggrund af den nye politiske aftale, vil anbefalingerne for tennis og padel blive opdateret med dem.

Forsamlingsloftet udfases

Forsamlingsloftet har det seneste års tid under coronaepidemien haft stor indvirkning på idrættens muligheder.

Dette er for nuværende på fem personer indendørs og ti personer udendørs – dog må man være op til 50 personer i forbindelse med udendørs idræt. Ifølge den politiske aftale skal forsamlingsloftet gradvist udfases.

Det vil skal ske efter følgende plan:

  • 21. april hæves forsamlingsloftet til 10 personer indendørs og 50 udendørs
  • 6. maj hæves loftet til 25 indendørs og 75 udendørs
  • 21. maj hæves det til 50 indendørs og 100 udendørs
  • 11. juni hæves det til 100 indendørs – og fra denne dato afskaffes forsamlingsloft udendørs
  • 1. august afskaffes forsamlingsloftet helt

I aftalen fremgår det, at politikerne skal mødes før hver enkelt genåbningsdato for at vurdere den aktuelle smittesituation. Om forsamlingsloftet som nu bliver højere for den organiserede idræt end i resten af samfundet, vides endnu ikke.

Godt nyt for kurser

Udsigten til et hævet forsamlingsforbud er blandt andet rigtig godt nyt i forhold til mulighederne for at afholde træner- og refereekurser med mere.

DTF Uddannelse er ved at se på, hvad den nye aftale konkret får af betydning for allerede planlagte kurser. Deltagere vil blive orienteret direkte.

Også for Tennissportens Dag den 8. maj giver det nogle helt andre muligheder, at forsamlingsloftet efter planen er hævet til 75 personer udendørs til den tid. Men inden pølserne bliver lagt på grillet, er det værd at skrive sig bag øret, at politikerne skal mødes hør hver enkelt genåbningsdato for at vurdere, om planen holder.

Klubber, der arrangerer Tennissportens Dag, vil modtage direkte kommunikation om corona-forholdsregler i den kommende uge.