Aarhus er vært for Davis Cup-opgøret Danmark vs. Sydafrika

Dansk Tennis Forbund og Aarhus Events har indgået en aftale, som betyder at Ceres Arena i Aarhus skal danne rammen, når det danske Davis Cup-hold skal møde Sydafrika den 15.-17. september.

Danmark spiller i år i den såkaldte Europe/Africa Zone Group II i den historiske Davis Cup-turnering, og holdet skal til september spille om oprykning mod Sydafrika i turneringens sidste opgør i 2017. I februar tog det danske hold sejren over Marokko 4-1, og i april blev det også til sejr over Norge, ligeledes med cifrene 4-1.

Det er det kommunale Aarhus Events og DTF, der har indgået en aftale om afvikling af den spændende oprykningskamp mod Sydafrika i Aarhus. Kampen mod Marokko blev spillet i Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus, og man håber at overgå successen fra sidste gang. Denne gang skal kampen spille i den flotte Ceres Arena, som vil danne fantastiske rammer om kampene.

Direktør for DTF Klaus Nørby Jakobsen er meget tilfreds med aftalen, og til igen at skulle tage Davis Cup-arrangementet til Aarhus: “Vi glæder os rigtig meget til endnu en tennisfest i Aarhus. Vi har et rigtig godt samarbejde med Aarhus Kommune, og vi håber, at vi sammen med klubberne i Aarhus og omegn, kan skabe den bedste oplevelse for holdet og publikum. Der er ingen tvivl om at vi Ceres Arena har alle forudsætninger for at opgøret bliver en succes.”

Også Aarhus Kommune ser frem til igen at være vært for Davis Cup: “Jeg glæder mig til at vi igen kan opleve landsholdstennis i Aarhus. Vi har udviklet og til en by hvor oplevelserne står i kø. Det er det der med til at gøre Aarhus populær at besøge og frem for alt bo i. Jeg ser frem til sammen med det altid medlevende aarhusianske publikum at give Danmarks bedste tennisherrer den bedste opbakning og stemning,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Holdet er glade for Aarhus som værtsby

Det danske Davis Cup-hold var utrolig glade for at være i Aarhus under kampen mod Marokko, og de er glæden er kun blevet større af at kampen nu skal spilles i den større Ceres Arena.

Sportschef Jens Anker Andersen udtaler: “Vi er meget glade for at valget igen faldt på Aarhus. Vi havde en god oplevelse i Vejlby-Risskov Hallen, med god opbakning fra et tenniskyndigt Aarhusiansk publikum. Vi er sikker på, at oplevelsen i den større hal, Ceres Arena, bliver mindst lige så god. Vi håber igen på, at mange vælger at komme og støtte Davis Cup-holdet.”

  • Holdet skal officielt udtages tirsdag den 5. september.