AGF Tennis er Årets Tennisklub

En af dansk tennis fornemmeste priser blev lørdag uddelt, da AGF Tennis blev kåret til Årets Tennisklub 2023.

AGF Tennis kan bryste sig af at være Årets Tennisklub 2023. Den fine hæder blev traditionen tro afsløret på Dansk Tennis Forbunds generalforsamling lørdag.

De fremmødte leverede en stor klapsalve til klubbens formand, Jens Sonne, og juniorcheftræner, Emilie Kristensen, der kunne stille sig frem foran alle og modtage prisen af Dorte Klüwer fra DTF’s bestyrelse.

Dermed skriver AGF Tennis sig ind på listen over rækken af klubber, der gennem årene har modtaget prisen som en klub i fremgang og initiativtager til helt særlige, succesfulde tiltag.

Flot vækst

I AGF Tennis er der flere begrundelser for, at klubben blev årets prismodtager. AGF Tennis er en klub i vækst, der igennem 2023 har gjort en stor indsats for at skabe et hyggeligt, motiverende og udviklende klubmiljø. Bestyrelsen, frivillige og trænerteamet er lykkedes med dette ud fra en strategi formet af et grundlæggende værdisæt om blandt andet fællesskab, lighed og udvikling.

Klubben ønskede at skabe et sted, hvor medlemmer aktivt deltog i både klubbens sociale liv samt turneringsmiljøet. Dette er opnået ved at udvikle et hyggeligt klubmiljø, samt en struktureret træningsplan, hvor både bredde- og divisionsspillere føler sig inkluderet og motiveret.

Fanget de unge

I 2023 gennemførte klubben fire skoletennisforløb, der førte til stor tilslutning af U16- og U18-piger. En stor del af klubbens rekruttering har fokuseret på at give flere personer mulighed for at deltage i foreningslivet, og det kan blandt andet ses i AGF Tennis’ hold for ”børn med specielle behov”, der blev oprettet i samarbejde med TEAM FRED og Specialsporten.

I 2023 har klubbens juniorafdeling ud over at udvide antallet af træningstilbud fra U10 til U18 også tilbudt træning for U8 og familietennis for børn i alderen tre-syv år. Ligeledes har motionsafdelingen tilbudt flere begynderhold og hold med fokus på socialt samvær. Med denne strategi og en stor portion frivillige kræfter har klubben fået 84 nye medlemmer, hvoraf 56 er juniorer.

Fokus på frivillige og sociale aktiviteter

Det skal være sjovt og hyggeligt at være medlem af AGF Tennis – også uden for banen. Derfor har klubben gennem frivillighed skabt en hyggelig atmosfære i klubhuset med donerede brætspil og lavet fælles åbne arrangementer, heriblandt hyggeaftener, tennisskoler og overnatning i klubhuset. Her har fællestræning med Stavtrup Tennisklub igennem udendørssæsonen samt skumtennis og gæstetræning indendørs motiveret både børn og forældre til at deltage i klubben både som spillere og frivillige.

Klubben har med udspring i disse sociale aktiviteter skabt en stærk kultur omkring holdkampe og turneringer, hvor både klubbens bredde- og divisionsspillere opfordres til at deltage.

Styrkelse af trænerteamet

Også på trænerfronten er der skruet op. AGF’s bestyrelse har sat ind på at uddanne klubbens trænerteam både i form af en tenniscoachuddannelse til juniorcheftræneren samt efteruddannelse til resten af trænerteamet i praktisk pædagogik. Derudover er der blevet ansat en ekstra træner som blandt andet står for en stor del af klubbens talentudvikling. Klubbens bedste juniorspillere har fået tilbudt mere træning med henblik på deltagelse i turneringer og holdkamp.

I 2023 har AGF tennis satset på og været succesfuld med at udvikle en stor og engageret bredde igennem skabelsen af et klubmiljø, der ikke kun fastholder medlemmer, men også fordrer en stor frivillig base, og udvikler på de bedste spillere, så klubben formår at præstere flot og samtidig understøtte det sociale breddemiljø.

Derfor kan AGF Tennis nu kalde sig Årets Tennisklub 2023.