August Holmgren er nummer 1 i USA

Davis Cup-spilleren August Holmgren er øverst på den seneste individuelle rangliste for amerikanse collegespillere.

August Holmgren har alt mulig grund til at finde det store smil frem i øjeblikket.

Det kører for August Holmgren. For et par uger siden afgjorde Gentofte-spilleren Davis Cup-opgøret mod Marokko til dansk favør med en destruktion af ATP-listens nummer 397, Elliot Benchetrit.

I denne uge kan han så se sit navn øverst på den seneste udgave af den individuelle rangliste i amerikansk collegetennis. Den rangering kommer efter et fremragende efterår, hvor Holmgren senest har vundet ITA Fall National Championship. Og i oktober nåede han finalen i ITA All-American Championship.

August Holmgren er tilknyttet University of San Diego, hvor han spiller sit sidste år.

På hjemmebane i San Diego var August Holmgren i september med i kvalifikationen til ATP-turneringen samme sted. Her stod han for den helt store overraskelse, da han slog Jordan Thompson (ATP: 75) med 6-4, 7-6. I kvalfinalen blev det dog til et nederlag i tre tætte sæt til Salvatore Caruso (ATP: 128).

På University of Miami spiller en anden Davis Cup-aktuel herre – nemlig Benjamin Hannestad. Sammen med makkeren Franco Aubone er Hannestad at finde som nummer 7 på doubleranglisten i college.

KB’eren gav prøver på sit doublespil under Davis Cup-kampen mod Thailand i september, hvor han sammen med Frederik Løchte Nielsen tog en sikker sejr.