Flere tilskuere og mere liv til klubbens holdkampe

Klub

Flere tilskuere og mere liv til klubbens holdkampe

Relevans for klubstørrelse

Mellem Stor

Beskrivelse

Sønderborg Tennisklub ønsker, at flest mulige tennisinteresserede støtter op om klubben ved at møde op til førsteholdsherrernes hjemmekampe i 1. division. Disse holdkampe er der ikke mange af om året, og det bør derfor være muligt for klubberne, at skabe nogle interessante aktiviteter i forbindelse med hver holdkamp.

I timerne op til holdkampen kan der f.eks. arrangeres en lille turnering, interne kampe eller andre aktiviteter med efterfølgende spisning, og dette kan være for alle lige fra børn til sponsorer. Maden kan sagtens være den samme hver gang og behøver bestemt ikke at være noget særligt, og der bør også være mulighed for kaffe og te under kampene. Børn og forældre kan fastholdes med god live tennis på banerne, og børnene kan fungere som banefejere eller bolddrenge. Ofte er det også børnenes trænere, der spiller – og de fungerer som både rollemodeller for børnene og som trækplastre for holdkampen.

Resultat

Tiltag som disse kombineret med generel markedsføring har skaffet Sønderborg Tennisklub ml. 50-150 tilskuere til hver af førsteholdets holdkampe. Førhen var der i snit under en håndfuld tilskuere til en førsteholdskamp, typisk bestående af en referee og et par holdkaptajner. Antallet af tilskuere er selvfølgelig ikke stabilt i alle 3-4 timer, men mange lægger alligevel vejen forbi i kortere eller længere tid. De, der ser på, synes generelt at det er en overraskende positiv oplevelse at se tennis live. 

Tidsforbrug

Op til holdkampen skaber vi opmærksomhed om hele arrangementet via plakater i klubhuset, reklame på de sociale medier, indslag i klubbens nyhedsbrev og via en artikel til den lokale presse/radio. Samtidig skal der selvfølgelig koordineres, hvem der er ansvarlig for aktiviteterne og det praktiske i forbindelse med holdkampen. For flere kan det på selve kampdagen være en lang dag, men ligeledes en god oplevelse. Den ansvarlige for kiosk og forplejning, skal givetvis regne med lidt forberedelse dagen op til holdkampen.

Bemanding

Meget af det som sker omkring holdkampen for at tiltrække interesserede, er aktiviteter, som en klub alligevel ønsker at gennemføre. Dog skal der være en koordinator bag det hele, og på selve kampdagen én, som holder børnene “fastholdt” og aktiveret.

Gode råd

  • Tænk på tiltagene omkring holdkampen, som en mulighed for at skabe en fællesnævner i klubben, hvor medlemmerne kan mødes og tale om tennissporten. Den form for sammenhold har man i stort set alle holdsports-klubber, og det er en af de væsentligste årsager til medlemsfastholdelse.
  • Har klubben både dame- og herre-divisionshold, kan man forsøge, at få dem til at spille i forlængelse af hinanden.
  • Efter holdkampen kan man lægge et socialt arrangement – f.eks. den årligt tilbagevendende sommerfest.
  • Der skal relativt lidt til at gøre en forskel, og det er langt hen ad vejen blot et spørgsmål om planlægning.

Kontaktperson

Peder Helmuth Hansen, mail: stk-pederhh@outlook.com