Venskabskamp for seksmandshold

Klub

Venskabskamp for seksmandshold, Venskabskamp for seksmandshold

Relevans for klubstørrelse

Lille Mellem Stor

Beskrivelse

Der blev afholdt en holdkamp for seksmandshold mellem seks U14-piger fra Aarhus 1900 og seks U14-piger fra Silkeborg Tennisklub. De tolv spillere blev indbudt pr. telefon, hvilket blev fulgt op af en skriftlig invitation, der er linket til længere nede.Dagen startede med en fælles velkomst, en introduktion, og dernæst var der en halv times fælles opvarmning. Selve holdkampskonceptet bestod af seks runder á 25 minutter fordelt på fire baner. Dette gav sammenlagt med opvarmningen gav hver spiller tre timers effektiv tennis. Hver spiller får fire doubler og to singler. For at sikre at spillerne får forskellige modstandere og doublemakkere, trækker hver spiller et nummer via lodtrækning og bliver derefter skrevet ind i kampprogrammet, der er lavet på forhånd.

Kampene blev fløjtet i gang og fløjtet af (kun hele vundne partier tæller). Efter hver runde var der fem minutters pause, hvor der blev samlet resultater, og spillerne fik at vide, hvem de skal møde i næste runde på baggrund af kampprogrammet. Efter de første tre kamprunder var der en halv times fælles frokostpause. Spillerne havde selv medbragt madpakker til frokostpausen, hjemmeholdet bød på sodavand, og nogle forældre havde bagt kage.

Da alle seks kamprunder var færdigspillet, skulle der ryddes op, og pointene blev talt sammen. Det var den samlede partiscore, som var afgørende (og ikke antal sejre). Vinderholdet blev præmieret med seks gavekort á 150 kr. til en lokal sportsforretning, og de tre bedste individuelle præstationer blev ligeledes belønnet med præmier.

Resultat

Det var en rigtig vellykket dag, hvor spillerne fik spillet en masse kampe på kryds og tværs. Den samlede holdkamp var tæt, og der var spænding og intensitet lige til det sidste. Lodtrækningen af makkere og modstandere samt offentliggørelse af nye modstandere kort før hver runde bidrog ligeledes til spændingen. Spillerne fik en masse værdifuld kamperfaring og fik samtidig knyttet bånd til de andre spillere via fælles opvarmning, pauser og efterfølgende præmieoverrækkelse. Der opstod også en god holdånd ved at være seks spillere med på holdet i stedet for to eller fire.

Tidsforbrug

Det samlede tidsforbrug i forbindelse med seksmandsholdkampen var tolv timer. Forarbejdet tog i alt fire timer og bestod i at skrive og udsende invitationer, tage kontakt til modstanderhold, sætte hold, indkøbe forplejning og præmier samt foretage banebooking. På selve dagen varede arrangementet seks timer, inkl. en times tid til velkomst og oprydning. Efterfølgende var der afrapportering til deltagerne, lokalpressen og klubbens hjemmeside, hvilket tog ca. en time.

Bemanding

Holdkampen blev stablet på benene af en enkelt frivillig tovholder fra hjemmeholdet, der stod for forarbejde, koordinering af selve arrangementet og afrapportering. Dette kan også fordeles på flere frivillige. Fra udeholdet var der et par forældre, der stod for transport.

Økonomi

Det var gratis for spillerne at deltage, så der var ingen indtægter forbundet med holdkampen.
Udgifterne var fire rør nye bolde til kampene, bookning af fire baner, fjorten sodavand samt præmier (seks gavekort á 150 kr. og individuelle præmier for i alt 500 kr.). Gavekortene var en del af en sponsoraftale, så samlet set var der ikke de store udgifter forbundet med venskabskampen.

Gode råd

  • Alternative kampformer er nemme at gå til og mindre ”højtidelige” for juniorerne.
  • Det behøver ikke at være dyrt og tidskrævende at stable en ny aktivitetsform på benene.
  • Tøv ikke med at lave aftaler med bekendte eller frivillige fra andre klubber.
  • Da der benyttes lodtrækning, så fungerer konceptet bedst desto større jævnbyrdighed, der er mellem alle tolv spillere.

Kontaktperson

Lorenz Sønderby, mail: ls@tennis.dk, tlf: 24611404