Clara og Holger spiller Hopman Cup sammen

Danmark er med i 2023-udgaven af Hopman Cup, der spilles i Nice den 19.-23. juli.

Når den traditionsrige holdturnering for mixhold, Hopman Cup, genopstår i juli måned, bliver det med dansk deltagelse.

Arrangørerne af Hopman Cup har nemlig afsløret tirsdag, at Clara Tauson og Holger Rune skal forsvare de rød-hvide farver, når turneringen løber af stablen i Nice den 19.-23. juli.

“Clara og jeg kender hinanden rigtig godt, og jeg er glad for at få mulighed for at spille med hende. Vi har spillet double sammen på juniortouren før, og vi var ubesejrede den gang,” siger Holger Rune i forbindelse med offentliggørelsen af holdene.

I alt skal seks lande i aktion ved turneringen. De øvrige nationer er Frankrig, Kroatien, Belgien, Schweiz og Spanien, der har Carlos Alcaraz på holdkortet.

Hopman Cup for første gang i Europa

Fra 1989 til 2019 lå Hopman Cup som et fast punkt i årets første uge af tenniskalenderen. Turneringen for mixhold blev spillet i Australien. De seneste år er der dog ikke blevet spillet Hopman Cup.

Men i år genopstår turneringen, som for første gang spilles i Europa – nærmere bestemt i franske Nice. Terminen er også ny. Hopman Cup bliver spillet på grus fra den 19. til den 23. juli.

Ligesom ved tidligere udgaver af Hopman Cup vil hvert hold bestå af en kvindelig og en mandlig spiller. I holdkampene mellem landene spilles en damesingle og en herresingle inden den afgørende mixeddouble.

Danmark har en enkelt gang tidligere været repræsenteret ved Hopman Cup. Det var i 2012, hvor Caroline Wozniacki og Frederik Løchte Nielsen udgjorde det danske hold. Her blev det til en sejr over USA, og nederlag til Bulgarien og Tjekkiet, hvilket resulterede i en exit efter puljespillet.

Billetter

Billetter til Hopman Cup kan købes på turneringens hjemmeside:

HOPMAN CUP BILLETSALG

Holdene til Hopman Cup 2023

Danmark

Clara Tauson og Holger Rune

Spanien

Paula Badosa og Carlos Alcaraz

Belgien

Elise Mertens og David Goffin

Kroatien

Donna Vekic og Borna Coric

Frankrig

Alizé Cornet og Richard Gasquet

Schweiz

Belinda Bencic og Leandro Riedi