Sammenholdet er i højsædet ved UM inde – Powered by Lokal Forsikring

Hørsholm-Rungsted er i disse dage fyldt med glade børn og unge, som spiller med ved dette års UM inde – Powered by Lokal Forsikring. For mange af spillerne er det en turnering, hvor der bliver opbygget nye venskaber.

Tirsdag var der igen gang i banerne ved UM inde – Powered by Lokal Forsikring. Vi fangede en række af dagens spillere til en snak om at spille turnering, sammenholdet på tværs af klubber – og alt det der foregår mellem kampene.

Emil Wolgast (ØBG Silkeborg) 12 år og Bertram Krogager (ØBG Silkeborg) 10 år

Hvad er det bedste ved at være med til turnering?

Bertram: “Det er at spille. Og i vores klub er vi rigtig gode til at være sammen, så vi bruger meget tid med hinanden imellem kampene.”

Emil: “Jeg synes, at det sjoveste er at spille og hele stemningen omkring UM, og at det er de bedste i Danmark, der er med. Jeg synes, at det er fedt, at vi har så meget tid med hinanden.”

Er I her hele ugen?

Bertram: “Vi spiller både single og double. Så vi er her fra lørdag til onsdag – og så går vi måske videre. Det er lidt som en træningslejr, hvor man kan være sammen med sine venner hele dagen.”

Karla Kleist (HIK) 14 år og Viola From (HIK) 13 år

Hvorfor er det sjovt at spille UM?

Karla: “Jeg kan godt lide sammenholdet. Det er hyggeligt. Man kender alle, og alle kan lide det samme. Jeg kan godt lide, at UM er en stor turnering, hvor man er her i flere dage. Så har man også tid til at kigge på hinandens kampe og kan støtte op om hinanden.”

Viola: “Jeg har det på samme måde. Og jeg synes, at det fedeste ved UM er, at vi er så mange, så der er flere man kan bakke op og være sammen med. Også fra andre klubber og årgange.”

Hvad laver man, når man ikke spiller kamp?

Karla: “Man opvarmer, og så ser man sine venner spille og hepper på dem, man kender.”

Sebastian Kvist (KB) 12 år og Carl Filip Weller (KB) 13 år

Hvorfor er det fedt at være til turnering?

Carl Filip: “Fordi man lærer nogle nye at kende hver gang man spiller turnering, og det er sjovt at være sammen med ens venner. Og så skal det også være lidt kompetitivt nogle gange. Det skal både være sjovt på og udenfor banen.”

Sebastian: “Jeg synes, at det er sjovt hele tiden at være inde i ’turneringsmode’, hvor man skal fokusere på sine kampe. Og så selvfølgelig at være sammen med vennerne.”

Hvad bruger man tid på til turneringer?

Carl Filip: “Når man har spillet sine kampe, så spiser man frokost med de andre eller ser hinandens kampe. Der er mange rækker, og det er det bedste at bruge tid med hinanden.”

Spørgeskema: Bedre turneringer og stævner til børn og unge

I Dansk Tennis Forbund vil vi rigtigt gerne kunne tilbyde sjovere tenniskampe for flere. Derfor har vi allieret os med Center for Ungdomsstudier (CUR).

Det vil være en kæmpe hjælp, hvis du vil besvare vores spørgeskema. Det tager kun 5-7 minutter.

BEGYND PÅ SPØRGESKEMA

Hvem vil vi rigtigt gerne høre fra:

  • Tennisspillere i alderen 9-21 år (både dem, der spiller turneringer, og dem der ikke gør)
  • Forældre til tennisspillere i alderen 9-21 år
  • Juniortrænere
  • Turneringsarrangører af juniorturneringer

Dine svar er helt anonyme og kommer til at hjælpe os med at kunne tilbyde endnu bedre turneringer og stævner i tennis og skumtennis.