Clara Tauson er europamester

Stortalentet Clara Tauson vandt EM for U18 med en finalesejr over polske Maja Chwalinska på 6-3, 6-3. Danskeren var med i turneringen på dispensation, da hun egentlig er for ung.

Clara Tauson med EM-trofæet over hovedet. Foto: Privat.

Søndag vandt Clara Tauson U18-EM i tennis, der blev spillet i Klosters i Schweiz. I finalen stod den 15-årige KB-spiller overfor den et år ældre Maja Chwalinska fra Polen.

Den venstrehåndede polak har siden juniorernes US Open i september 2017 koncentreret sig om at spille seniorturneringer, hvor hun aktuelt er nummer 407 på WTA-ranglisten. På samme liste er Clara Tauson nummer 724.

Men på gruset i Klosters var den 1. seedede dansker den stærkeste. Hun vandt et tæt første sæt med 6-3. I andet sæt var Clara Tauson i førersædet fra start og bragte sig foran med 5-1. Chwalinska fik reduceret til 5-3, inden Clara Tauson lukkede kampen.

Danmark har en enkelt gang tidligere produceret en vinder ved U18-EM – nemlig Eva Dyrberg, der vandt i 1999. Desuden nåede Kenneth Carlsen finalen i 1991 og Frederik Fetterlein i 1988.

Blandt de tidligere vindere i kvindernes rækker findes også de senere grand slam-vindere Martina Hingis og Conchita Martinez samt navnkundige Anna Kournikova. EM har været spillet hvert år siden 1976.

Clara Tauson er med sine 15 år reelt set for ung til at stille op ved U18-EM. Men på grund af sin høje rangering på juniorverdensranglisten (hun er aktuelt nummer 13) fik hun dispensation til at stille op.

”Det er stort. Clara var egentlig for ung til at være med ved dette EM. Det sætter bare en ekstra streg under, hvor imponerende en bedrift hun har udrettet,” siger sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen.

Anden uge i træk

Clara Tausons EM-titel kommer kun en uge efter, at Elmer Møller nåede finalen ved U16-EM, der blev spillet i Moskva. Her måtte han dog se sig slået af spanieren Carlos Alcaraz Garfia med 6-4, 6-3.

”Det er to uger i træk, at en dansk junior spiller finale ved et EM. Det er fantastisk at se, at de talenter, vi har så store forventninger til, klarer sig så godt,” siger Jens Anker Andersen.

Ved U16-EM deltog Holger Nødskov Rune også. Han tabte i kvartfinalen til den senere europamester fra Spanien.