Clara Tauson taber årets største finale

Danmarks bedste damespiller rykker frem som nummer 96 i verden efter finalepladsen i franske Limoges.

Få dage inden sin 20-års fødselsdag på onsdag lykkedes det lige akkurat ikke Clara Tauson at give sig selv en rigtig god gave til at runde tennisåret af på. Hun måtte nemlig se sig slået i finalen ved WTA125-turneringen Open BLS de Limoges i Frankrig.

Dermed ender Clara med kun en enkelt turneringssejr i 2022, efter hun for to uger siden vandt en $25.000-turnering i Italien.

I lørdagens finale mødte hun den femteseedede Anhelina Kalinina, der ligger nummer 47 på verdensranglisten. Clara Tauson havde revanche til gode mod ukraineren, der så sent som i sidste uge slog danskeren i to sæt ved en turnering i Angers, Frankrig.

Finalen krævede tre sæt for at finde en afgørelse. Det første gik til Kalinina med 6-3. Men Tauson svarede igen og vandt andet med 7-5. I afgørende sæt var Kalinina stærkest og vandt med 6-4

Tilbage i top-100

Undervejs i Limoges slog Clara Tauson tre spillere fra top-100 på WTA’s verdensrangliste. Det gør, at Clara selv er tilbage i det fine selskab, når ranglisten opdateres på mandag. Her vil Danmarks bedste damespiller være at finde som nummer 96.

Genopstigningen på verdensranglisten bliver vigtig, når Clara Tauson skal forsøge at spille sig gennem kvalifikationen til årets første grand slam, Australian Open, i starten af 2023. Clara kan se frem til at være blandt de topseedede, når hun rejser Down Under med Frederik Løchte Nielsen, der er træner på DTF’s elitemiljø.

I år nåede Clara Tauson tredje runde i Australian Open, hvor hun blev slået i en tæt tresætter af den senere finalist, Danielle Collins.

Claras turnering i Limoges

  • 1. runde: Kristina Mladenovic (WTA: 119) 7-5, 7-6
  • 2. runde: Marta Kostyuk (WTA: 71) 7-6, 6-4
  • Kvartfinale: Varvara Gracheva (WTA: 95) 4-6, 6-4, 6-2
  • Semifinale: Lucia Bronzetti (WTA: 57) 6-3, 7-5
  • Finale: Anhelina Kalinina (WTA: 47) 3-6, 7-5, 4-6