Holgers træner nomineret til ærefuld pris

Holger Runes træner Lars Christensen er blandt de tre nominerede, når Team Danmark og Salling Group uddeler prisen som ’Årets træner 2022’. En pris, der hylder de mennesker, der hver eneste dag dedikerer deres tid og talent til at hjælpe dygtige atleter frem til sportslig succes.

Holger Rune har hele karrieren haft meget gavn af Lars Christensens gode råd. Her er de fanget under Junior Davis Cup tilbage i 2018. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Igen i år har Danmark været begunstiget med store sportspræstationer. De største stjerner har fundet vejen til succes, men også en ny generation af atleter stormer frem på den internationale scene. Holger Rune kan siges at leve op til begge dele.

Uanset om det handler om at forblive i verdenseliten eller at finde vej derop, kræver det et enormt stykke arbejde af hele holdet bag atleten. Og helt centralt for det arbejde står trænerne.

Det gælder så sandelig også i tilfældet Holger Rune, hvor hans træner gennem hele karrieren, Lars Christensen, har udviklet sig i samme hastighed som sin protege. Derfor er Lars Christensen også fortjent en blandt tre nominerede til Team Danmark og Salling Groups trænerpris 2022.

Foruden Lars er landstræner i paradressur, Astrid Gemal, nomineret sammen med landstræner Piotr Wojewski, der står bag den olympiske mester og verdensmester i sejlsport, Anne-Marie Rindom.

”En god træner skal lede, inspirere og samarbejde. For vejen til medaljeskamlerne kan ingen atleter opnå alene. Vi er enormt stolte over at få lov til at fremhæve de mange dygtige trænere, som dette land råder over. Trænerne yder en enorm indsats for dansk elitesport, både for de enkelte stjerner, men også de unge talenter og de respektive elitesportsmiljøer,” siger adm. direktør i Team Danmark, Peter Fabrin.

“Normalt står trænerne i baggrunden, mens atleterne bliver hyldet for store præstationer. Men her er det tid til at få trænerne frem i lyset og få understreget vigtigheden af deres profession.”

Sportschefer, atleter og Team Danmark-medarbejdere har haft muligheden for at indstille kandidater. I alt er 14 trænere blevet indstillet til prisen, og trænere fra vidt forskellige sportsgrene er repræsenteret blandt de indstillede. Den bruttoliste er nu blevet skåret ned til tre nominerede.

Vinderen kåres ved DR’s store sportsshow, SPORT 2022, den 7. januar i BOXEN i Herning. Showet vises direkte på DR1, og det bliver med Caroline Wozniacki som en af værterne.