Julehyggen spreder sig i klubberne

December betyder julehygge og nytårsfester i lange baner. Også i landets tennisklubber. Vi har snakket med tre klubber, der benytter årets hyggeligste måned til at samle deres medlemmer til fest og fællesskab.  

Kalenderen skriver december, og det betyder, at højtiderne står i kø. Julen og nytåret er lig med en masse hygge, fest og fællesskab – ikke mindst i de danske tennisklubber.

Vi har snakket med Horsens Tennisklub, Allerød Tennisklub og Sønderborg Tennisklub, der bruger måneden på at gøre noget ekstra for at samle deres medlemmer. 

Skum, banko og æbleskiver

I Horsens Tennisklub er der lagt op til juniorfest i december.

Klubben holder nemlig den 22. december juleafslutning for børn og juniorer i Horsens Tennisklub og Stensballe Tennisklub. En tradition de har kørt med i flere år. Her sætter klubben en hel eftermiddag af til skumtennis, julebanko, musik, godteposer og æbleskiver. Og så er der gløgg til forældrene.

”Vi har kun én indendørs bane i Horsens Tennisklub. Så børnene er meget sammen med dem, de går på hold med og mødes ikke så meget på tværs. Så arrangementet er med til at få flere til at mødes og måske finde flere at spille med. Men også for at øge ’klubfølelsen’,” fortæller Thomas Brogaard, der er juniortræner og klubansvarlig i Horsens Tennisklub.

Julefrokost samler de ældste

På banerne i Sønderborg Tennisklub er der hver uge knap 28 60+-spillere, som svinger ketsjeren. Klubben kører med et drop-in-koncept, hvor spillerne kan møde op, hvis de ønsker at spille. Men i december bliver der sat en hel dag af til at samle alle de ældste medlemmer.

Klubben inviterer hvert år til julefrokost for 60+-spillerne, hvor medlemmerne først går i hallen og via en lodtrækning spiller double på kryds og tværs med hinanden. Derefter bliver der disket op med det helt store julefrokostbord. Og mens spillerne samles om sild, æg og rejer har de mulighed for at snakke med nogle, som de ikke plejer – og måske finde en doublemakker mere.

”For mange betyder det sociale lige så meget som det at spille tennis. Så det har vi forsøgt at dyrke. Når vi laver vores julefrokost, så er vi sammen alle sammen. Det er helt klart med til at styrke sammenholdet blandt vores 60+’ere,” siger Jens Herborg, der er bestyrelsesmedlem og ansvarlig for 60+-træningen i Sønderborg Tennisklub.

Nytårsfest med et brag

I Allerød Tennisklub er den 30. december markeret med en stor cirkel i kalenderen.

Her bliver alle medlemmer i klubben inviteret – fra de yngste juniorer til de ældste seniorer – når den står på ”nytårsskum” i klubbens tennishal.

Først bliver der spillet skumtennis på minibaner og derefter afsluttes arrangementet med bobler, kransekage og fyrværkeri.

Arrangementet har været fast tradition i mange år og for Allerød Tennisklubs formand, Morten Fritz Rasmussen, er det med til at samle medlemmerne på en helt særlig måde.

”Det er en måde at samles op til det nye år og ønske hinanden ’godt nytår’. Og så er det et arrangement, hvor vi prøver at bryde barriererne ned mellem de forskellige afdelinger. Tit når man holder noget, så er det for børn eller voksne eller bestemte grupper af voksne, men det her er for alle.”