Danmark – Marokko 1-1

Frederik Løchte Nielsen levede op til sin favoritrolle og besejrede den unge Amine Ahouda, mens Søren Hess-Olesen måtte se sig slået den mere rutinerede Reda El Amrani.

Frederik Løchte Nielsen vs. Amine Ahouda 6-1, 6-3, 6-3

Frederik Løchte Nielsen skulle åbne opgøret mod den 14 år yngre Amine Ahouda, som gjorde sit bedste for at give Løchte modstand. Løcthe ligger på nuværende tidspunkt nr. 408 på single verdensranglisten, mens hans modstander ligger nr. 861, så ranglistemæssigt var Løchte favorit. Han havde på forhånd ingen indikationer om sin modstanders niveau, og havde i forberedelserne fokuseret på sit eget spil. Det var også en stabil indsats fra den danske førstesingle, som gjorde at den unge marokkaner ikke på noget tidspunkt havde en rigtig chance for at tage kampen.

Første sæt bød på to breaks fra Løchte, og var hurtigt overstået med cifrene 6-1. I andet sæt gjorde marokkaneren mere modstand, men Løchte lukkede sikkert med cifrene 6-3. I tredje sæt gjorde Ahouda en stærk indsats indtil stillingen 2-2, hvorefter Løchte lukkede kampen med cifrene 6-3.

Efter kampen var Løchte tilfreds med sit spil, som han selv kaldte for mindre “flashy” end normalt.

Søren Hess-Olesen vs. Reda El Amrani 2-6, 6-3, 2-6, 6-7(5)

Fredagens anden singlekamp stod mellem Søren Hess-Olesen og Marokkos førstesingle Reda El Amrani. Hess-Olesen er urangeret, mens hans modstander er rangeret nr. 682 på single verdensranglisten, så i den kamp var favoritværdigheden skiftet til Marokko. Hess-Olesen havde også på forhånd erkendt, at han regnede med, at den marokkanske førstesingle, som tidligere har ligget i top 200 i verden, ville have et solidt niveau. Ud over at skulle møde en solid modstander, var det også Søren Hess-Olesens debut på det danske landshold.

Netop dette spillede formegentlig ind i starten af kampen, hvor El Amrani hurtigt fik afgjort sættet 2-6. I andet sæt fik Hess-Olesen rystet nerverne af sig og fik mere gang i sit spil, og tog andet sæt med cifrene 6-3. El Amrani kom godt igen i tredje sæt afgjorde det 2-6. I fjerde sæt lagde marokkaneren godt ud og det stod hurtigt 1-4, men Hess-Olesen kæmpede sig tilbage til 6-6, og de to spillere måtte ud i en tiebreak. Som i selve sættet kom El Amrani hurtigt foran 1-4, men Hess-Olesen kæmpede sig tilbage til 5-6, hvorefter El Amrani desværre servede sættet og kampen hjem.

Søren Hess-Olesen var efterfølgende skuffet over at have tabt kampen, men kunne stadig tage en masse gode ting med fra kampen.

Danmark skal møde enten Norge eller Letland i anden runde af Davis Cup 2017. På nuværende tidspunkt fører Norge 2-0 over Letland.

Du kan stadig nå at købe billetter til lørdagens og søndagens kampe