Danmark møder stærke nationer i Fed Cup

Danmarks oprykkere i Fed Cup skal til Polen til februar. Her kan danskerne støde på stærke nationer som Rusland, Ukraine og naboerne fra Sverige. 

Der var store smil, da Danmark i april havde sikret oprykning i Fed Cup.

Torsdag var der indledende lodtrækning til Fed Cups Europa/Africa Group I – det tredjehøjeste landskampsniveau i kvindetennis. 15 nationer, deriblandt Danmark, skulle fordeles i to separate turneringer i henholdsvis Storbritannien og Polen.

Danmark havnede i turneringen i Polen, som spilles 6.-9. februar i byen Zielona Gora.

De øvrige lande bliver Rusland, Ukraine, Estland, Bulgarien, naboerne fra Sverige og hjemmeholdet fra Polen.

”Det er en spændende og svær lodtrækning. Alle holdene på det her niveau har klassespillere. Så det bliver gode kampe og en stor udfordring, som vi har glædet os til, siden vi sikrede oprykningen i april,” siger Fed Cup-kaptajn og sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen.

Rusland og Ukraine er de to højest seedede nationer. Russerne har blandt andre Daria Kasatkina (WTA nr. 14) og Anastasia Pavlyuchenkova (WTA nr. 35) til rådighed, mens Ukraine kan komme med verdensranglistens nummer 5, Elina Svitolina, Lesia Tsurenko (WTA nr. 27) og det 16-årige stjerneskud Marta Kostyuk.

Estland ser også stærke ud anført af WTA-listens nummer 21 Anett Kontaveit. Sverige har god bredde på holdet, hvis både Rebecca Peterson (WTA nr. 53) og Johanna Larsson (WTA nr. 66) stiller op. Endelig må Polen forventes at have gavn af hjemmebanen og navnkundige Agnieszka Radwanska.

Danmark er oprykker

Danmark er nye i Europa/Africa Group I, efter at holdet i april sejrede i en oprykningsfinale over Israel i Europa/Africa Group II, der blev spillet i Athen. Det danske hold bestod ved den lejlighed af Karen Barritza, Clara Tauson, Emilie Francati og Maria Jespersen.

De syv nationer vil blive fordelt i to puljer. Puljefordelingen bliver der trukket lod til mandag den 14. januar 2019.

I den anden turnering landede Storbritannien, Serbien, Kroatien, Ungarn, Tyrkiet, Grækenland, Georgien og Slovenien. Den turnering spilles i Bath i England.

Fakta om Danmarks Fed Cup-turnering

  • Turneringen afholdes 6. – 9. februar 2019 i Zielona Gora i Polen
  • De syv hold inddeles i to puljer, som spiller alle mod alle
  • Puljeinddelingen afgøres den 14. januar 2019
  • En kamp består af to singler og en double
  • Puljevinderne møder hinanden i en kamp om oprykning til World Group II
  • Puljetaberne møder hinanden i en kamp om at undgå nedrykning til Europa/Africa Group II.