Danmark vinder afgørende double og rykker op

Det danske Fed Cup-hold vandt 2-1 over Israel i oprykningsfinalen. I den afgørende double var Emilie Francati og Maria Jespersen meget stærke og vandt 6-3, 6-4.

Da det virkelig galt, var Emilie Francati og Maria Jespersen suveræne. Efter singlerne i oprykningsfinalen ved Fed Cup stod der 1-1 mellem Danmark og Israel. Men de to danske kusiner servede og bombede returneringer afsted i et væk. På deres første matchbold sikrede de Danmark oprykning til Europe/Africa Zone Group I i 2019. Sejrscifrene var på 6-3, 6-4.

”Jeg har det fantastisk. Det er den vildeste følelse, især efter de sidste to år, hvor vi har stået her i den afgørende double og ikke lige fået den sidste. Så jeg er virkelig glad. At dele den her oplevelse med Maria betyder også rigtig meget,” siger Emilie Francati efter kampen med henvisning til den glippede oprykning de seneste to år.

Klasse af Clara

Vanen tro var første dansker i aktion andensinglen Clara Tauson. Hun skulle op mod verdensranglistens nummer 417, Vlada Ekshibarova. Fra første slag var det svært at se, at israeleren lå mere end 300 pladser foran danskeren.

Clara Tauson var først på alle bolde og leverede gentagne gange vinderslag fra både forhånd og baghånd. Med to breaks undervejs kunne Tauson sætte sig ved siden af Fed Cup-kaptajn, Jens Anker Andersen, med en sætgevinst på 6-2.

”Jeg var lidt nervøs her til morgen, fordi jeg vidste, at jeg var først på, og det kunne blive en afgørende single. Men jeg følte ikke så mange nerver, da jeg kom ind og spille,” siger Clara Tauson.

Med første sæt i hus blev klasseforskellen endnu mere udtalt. Vlada Ekshibarova havde ingen modtræk til Clara Tausons variede angreb. Den 15-årige dansker kom hurtigt på 5-0. Et enkelt parti til israeleren var kun af kosmetisk betydning. Den danske sejr var sikret med overbevisende 6-2, 6-1.

”Jeg føler, at jeg finder mit spil fra starten af. Hun spiller lidt underligt, men jeg kommer rigtig godt fra start, og så kører jeg rimelig meget igennem hende efter første sæt. Jeg er glad for, at jeg kunne præstere under pres,” siger Clara Tauson.

Matchbold til Barritza

I førstesinglen spillede Karen Barritza mod Julia Glushko, der er nummer 300 i verden, men som i 2014 lå i top 80. Fra kampens start var det dog Karen Barritza, der viste høj klasse. Den danske bænk troede dårligt sine egne øjne, da den 25-årige dansker vandt første sæt med overbevisende 6-1.

I andet sæt fortsatte Karen Barritza det fornemme spil. Ved stillingen 5-4 havde danskeren tre matchbolde – dog ikke i træk – uden at få dem konverteret til en sejr. I stedet skiftede momentum fuldstændigt. Glushko vandt andet sæt 7-5 og havde knækket danskeren, der kun fik et enkelt parti i afgørende sæt.

Men det hele endte som bekendt lykkeligt. Derfor var det også en meget glad Fed Cup-kaptajn, Jens Anker Andersen, der kunne gøre status efter medaljeceremonien.

”Jeg er meget stolt af hele holdet. Det har været en rutsjebane tur uden lige. En super start fra Clara. Så fulgte Karen godt op og spillede fantastisk. Vi var tæt på at have vundet kampene allerede efter singlerne. Men den gik i tre sæt og vi tabte. Så gik doublen ud og præsterede fantastisk og vandt en super kamp,” siger han.

Foruden Danmark rykkede også Grækenland op, mens nedrykkere blev Norge og Egypten.

 

Resultater

Lørdag

Danmark – Israel 2-1

  • Clara Tauson – Vlada Ekshibarova 6-2, 6-1
  • Karen Barritza – Julia Glushko 6-1, 5-7, 1-6
  • Emilie Francati/Maria Jespersen – Julia Glushko/Lina Glushko 6-3, 6-4

Fredag

Danmark – Grækenland 1-2

  • Clara Tauson – Valentini Grammatikopoulou 7-6(3), 6-7(4), 0-6
  • Karen Barritza – Maria Sakkari 0-6, 3-6
  • Emilie Francati/Maria Jespersen – Eleni Kordolaimi/Emmanouela Antonakis 6-4, 7-6(3)

Onsdag

Danmark – Egypten 3-0

  • Clara Tauson – Lamis Abdel Aziz 6-4, 6-2
  • Karen Barritza – Sandra Samir 7-5, 4-6, 6-2
  • Emilie Francati/Maria Jespersen – Dona Abo Habaga/Rana Sherif Ahmed 6-0, 6-3